Ma 2020 október 26. Dömötör napja van. Holnap Szabina napja lesz.
lovas-istvan-fill-850x370.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 155. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Svájcban is népszavazást rendeznek a migránsokról.

]]>EURACTIV]]>

Svájcban új népszavazást rendeznek a bevándorlás kényes kérdésében címmel írt cikkét a brüsszeli szakportál e kedves felütéssel kezdi: „A svájciak ismét szavazni akarnak a bevándorlásról. Ezzel kíséreli meg az ország azt, hogy kiutat találjon az EU-val való konfliktusból.” A referendumra vonatkozó megfelelő javaslatot a kormány áprilisig akarja bemutatni. /A migránsreferendumról szóló cikk kelte október 27/

]]>RUSSIA TODAY]]>

Szenzációs felfedezést tett a globális orosz tévétársaság: Fény, kamera, propaganda! Az amerikai kormány Oroszország-elleni kampánya megszállja Hollywoodot címmel bemutatva, hogy a CIA-nak már hivatalos összekötője van a filmvilággal. Linket is csatol mellé. Ha arra rákattintunk, a CIA hivatalos honlapja látható ezzel a szöveggel: „Szórakoztatóipari kapcsolat” (]]>https://www.cia.gov/offices-of-cia/public-affairs/entertainment-industry-liaison]]>), amely ismerteti, mi a részleg feladata.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Alfred de Zayas, az ENSZ-nek a demokratikus és jogi nemzetközi rend előmozdításáért felelős jelentéstevője közvetlenül a tegnap aláírt CETA megállapodással kapcsolatban arra hívta fel az EU államokat, hogy azt ne szentesítsék aláírásukkal és hogy az ügyben erről kérdezzék meg az unió polgárait, mivel a Kanada-EU megállapodás következményei olyannyira súlyosak. Ehhez az  unió polgárait alaposan tájékoztatni kell a CETA részleteiről. A megállapodással ugyanis – csakúgy mint a tervezett TTIP esetében (transzatlanti szab. ker. megállapodás az USA és az EU között) – nemzetközi vállalatok megengedhetetlen jogokra tesznek szert, amelyekkel felülírhatják a nemzeti parlamentek döntéseit és megsérthetik az emberi jogokat. Zayas a nemzetközi jogok elismert szakértője, jegyzi meg a portál.

SPIEGEL ONLINE

A legolvasottabb német (bal- és neoliberális) hírportál mai szerkesztőségi kör-emailje  első két témájával kapcsolatos kommentárjának lényege: szörnyű és példátlan ez az FBI, hogy így beavatkozik az amerikai elnökválasztásba, valamint – második téma – : milyen remek tud lenni olykor az az EU, hogy mégis megkötötték a CETA-t, hozzátéve, lehet, hogy a rohadt kis Vallónia ismét beleköp a levesbe és nem fogja ratifikálni ezen EU-Kanada szabadkereskedelmi megállapodást, mert azt 42 EU tagországnak és régiónak kell parlamenti szinten ratifikálnia.

]]>BILDBLOG]]>

A német médiafigyelő portál igazi német alapossággal, dokumentáltan mutatja be azt a gyomorforgató módot, ahogyan a Spiegel totálisan kettős mércével mutatja be a szíriai Aleppo és az iraki Moszul ostromát. Míg az előbbiben az oroszok és a szíriaiak befeketítésére nem szégyell tényeket hamisítani, az utóbbiban forrásmegjelölés nélkül egy, az Iszlám Állam által a múlt héten nyilvánosságra hozott videón volt képe bemutatni arról, hogy milyen jó a moszuliaknak (hogy halomra ölik őket, miközben az irakiak amerikai és szövetségesei segítségével támadják a várost). Mindebből az tűnik ki, hogy „a moszuli jó bombák a csúnya terroristákat ölik meg, míg Aleppóban a csúnya bombákat a jó lázadókra dobják”. A leleplezés után Christoph Sydow, a Spiegel politikai szerkesztője „figyelmetlenséget” dadogott az IÁ videójának kitételét mentegetve.

]]>SPUTNIK]]>

Csak így menthető meg Szíria: Damaszkusz üdvözli Putyin „Marshall-terv” kezdeményezését címmel jelenti a hírportál, hogy az orosz elnök az egész Közel-Keletre kiterjedő Marshall-tervet kezdeményezett, amit Boutajna Saaban, Asszad elnök főtanácsadónője melegen üdvözölt.

]]>CONSORTIUM NEWS]]>

Robert Parry közismert és elismert amerikai tényfeltáró újságíró Tényleges USA/Al-Kaida szövetség címmel írt cikkét kezdi azzal, hogy a New York Times szombati kiadásában „mélyen eltemetve” ismerik el fogcsikorgatva, hogy az amerikaiak által felfegyverzett „mérsékelt szíriai lázadók” amerikai fegyvereiket használják az al-Kaida offenzívájának támogatására.

]]>DIE WELT]]>

Günther Oettinger, a német digitális ügyekért felelős biztos (Neelie Kroes utódja a poszton) bajba került, amikor egy hangfelvétel került napvilágra, amelyben a kínaiakról „vágott szeműekként” és „ravaszokként” (szó szerinti fordításban “vágott fülüekként”) beszélt. A német napilapnak adott hosszú interjújában, amely Günther Oettinger nyilatkozik „ferdeszemű” beszédéről  címmel jelent meg, arra a bevezető kérdésre, hogy megbánta-e beszédét, amely „felkavarta a szart” (a német szövegben az angol „shitstorm” szó szerepel), azt felelte, azt „szövegösszefüggésében kell nézni, ugyanis ő beszédében Németországot a túlzott önbizalomtól óvta. Napvilágot látott beszédében Oettinger a CETA-egyezmény aláírásától vonakodó belga Vallónia tartományt „kommunisták által kormányzott mikrotérségnek” is nevezte. (A Politico mai szerkesztőségi kör-emailjében azt írja, kérdést intézett az Európai Parlament 751 képviselőjével azt a kérdést feltéve, mit kellene Oettingernek tennie 73 százalék felelte twitter-válaszában, hogy le kellene mondania. 20 százalék azt, hogy bocsánatot kellene kérnie és 7 százalék vélte úgy, hogy nem kellene reagálnia.)

                                                              *             *             *

]]>Drámaibban nem eshetett]]> volna Clintonné népszerűsége: tíz nappal a választások előtt a demokratapárti jelölt 46, Trump 45 százalékon áll. Gary Johnson liberális elnökjelöltre 4 5, Jill Stein zöld jelöltre 2 % adná voksát a legfrissebb, ABC/Washington Post felmérés szerint, amely már az FBI bejelentése után készült, mely szerint az „ellentmondásos”  Anthony Weiner politikus számítógépén talált újabb Clintonné-féle emailek miatt indul vizsgálat a volt First Lady ellen.

]]>HAARETZ]]>

Clinton zombi apokalipszisa: az email bomba, mely Trump kampányát kiemelte sírjából címmel írt cikk összefoglalója. „Az a bejelentés, hogy az emailt vizsgálatot ismét megindítják, Clinton csaknem biztos győztességét csaknem lehetséges vesztességé változtatta”. 

ERIC TRUMP

A republikánus elnökjelölt fia magyar idő szerint ma 16:02-kor kiküldött kampánytámogatást kérő köremailje ezzel a mondattal kezdődik: „Tudják mi ijesztőbb a Halloween-nél? Az, hogy Hillary Clinton lesz a következő elnökünk.”

]]>CNN]]>

A CNN  több amerikai tévé és más médium mellett bemutatta azt a videót, amelyen egy Trumpot éltető ember feltartott kézzel kampányán a sajtópáholy felé fordulva azt kiabálja, hogy „Jew S-A” (Dzsú Esz É, azaz Zsidó Amerikai Államok) az USA (Jú Esz É) helyett. A globális tévé megkérdezte Kellyanne Conway-t, Trump kampánymenedzserét, hogy mi erről a véleménye; hogy ha ott lett volna kivezettette volna az embert és nem gondolja-e, hogy magatartását „nyomorultnak” kellene-e nevezni. (Clintonné Trump támogatói „felét” „nyomorultak kosarának” nevezte.) Conway minden kérdésre igennel válaszolt. A CNN által a szöveghez csatolt videónak hatalmas nézettsége lett szombat óta, jegyzi meg a szöveg.

]]>HAARETZ]]>

A tel-avivi tőzsdén a részvények erősen estek annak hírére, hogy az FBI vizsgálatot indít a Clintonnével kapcsolatos emailek ügyében.

*             *             *

]]>A libanoni parlament]]> az általános választások második fordulója eredményeként a 81 éves Michel Aoun volt tábornokot választotta az ország elnökének. A cikk hozzáteszi, Aoun a Hezbollah szövetségese. Az elnöki szék két és fél éven át üresen állt. Aoun maronita keresztény, a Szabad Hazafias Mozgalom elnöke.

]]>TIMES OF ISRAEL]]>

John Kerry amerikai külügyminiszter nem sokkal az ENSZ Emberjogi Tanácsa új tagjainak (így Magyarország, Horvátország, Szaúd-Arábia, Kína, Egyiptom, Kuba, stb.)   megválasztását követően e tanácsot élesen bírálta azzal, hogy „túlzott figyelmet fordít” Izraelre és azzal  szemben „eleve elfogult”. Kifejezte reményét, hogy ez a jövőben nem így lesz.

]]>SÜDDEUTSCHE ZEITUNG]]>

Hatalmas terjedelmű reklámízű, szuperlatívuszoktól terhelt recenzióban dicséri a balliberális német lap Paul Lendvai Orbán Magyarországa címmel németül (és Új honfoglalás címmel magyarul)  megjelent könyvét ezzel az ordító címmel: Így alakította át Orbán Magyarországot Führerdemokráciává. Az egymondatos összefoglaló: „Paul Lendvai, a fiatal Orbán Viktor volt rajongója boncolja a magyarországi helyzetet és jut meglepő következtetésekre. Alcím: „Először a médiumokat megfélemlíteni, majd az igazságszolgáltatást ellehetetleníteni”.

]]>FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG]]>

A bizalmi körben címmel hazudik ismét a vezető német lap Magyarországról. A cikkíró Stephan Löwenstein azt írja, a nemrégiben leállított balliberális Népszabadságot most „egy bizalmasnak adták el. Ezt sokan látták előre”. A cikket a magyar miniszterelnök fotója illusztrálja.

]]>THE STAR]]>

A lapban a Washington Post tudósítója tollából kairói keltezésű jelentés arról számol be, hogy új bűncselekmény ütötte fel a fejét Egyiptomban: a cukorral való kereskedés. Az imént ítéltek el egy boltost öt év börtönre és 11 ezer dollár értékű pénzbüntetésre, mert cukrot halmozott fel. Néhány nappal előtte pedig egy pincért tartóztattak le, amiért az utcán 10 kg cukorral kapták el. A cukrot Egyiptomban a kormány támogatja a cukor árát és az ország cukorválságba került annak súlyos hiánya miatt.

]]>RUSSIA TODAY]]>

Ayelet Saked izraeli igazságügyi miniszter tegnap azzal vádolta az Izrael elleni szankciókat követelő BDS mozgalmat, hogy „a zsidó népet le akarja törölni a Föld felszínéről”. Hozzátette, tagjai a régi sütetű antiszemitizmus bajnokai.

]]>THE JERUSALEM POST]]>

Megdöbbent egy izraeli turistacsoport, amikor lemondták szobafoglalásukat a németországi Baden-Württembergben lévő szállóból. A négy izraeli család jövő augusztusra foglalt helyet magának a Fekete-erdőben lévő Zell am Harmersbach városka Mattenhof szállodájában, de röviddel foglalásuk után értesítették őket, hogy „Nem kívánunk izraeli vendégeket fogadni…”. A csoport a Booking.com-nál panaszkodott. A foglalócég a Jerusalem Post kérdésére nem válaszolt.

]]>ARD]]>

Édes flódni keserű mellékízzel címmel tudósít a vezető német közszolgálati tévé Budapestről arról, hogy noha az ingatlanügynök Rádi Angéla és a cukrász Raj Ráchel egyaránt flangálnak Budapest utcáin jó és rosszidőkben, a mostani migránsellenes klíma termőtalaja az idegenellenességnek és kirekesztésnek Orbán alatt. Flódnijának rétegei a különféle népcsoportokat jelképezik így, egészbe sütve. „De a politikailag nehéz helyzet dacára a magyar zsidók öntudatot igyekeznek mutatni és szolidarizálnak a menekültekkel.” Mint a Menedék nevű szervezet színházprojektjével.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1452) Gazdaság (653) Politika (1571) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (491) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Vetítő (37) Belföld (5) Jobbegyenes (1877) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (4877) Életmód (1) Tereb (140) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Heti lámpás (244) Sport (729) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>