Ma 2021 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
A BBC (!) dokumentálta az USA és az Iszlám Állam összejátszását

A BBC (!) dokumentálta az USA és az Iszlám Állam összejátszását

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ez nem semmi!!

A vezető osztrák lap, a Die Presse az amerikai elnök 11 napos ázsiai útjának mérlegét e címmel írt vezércikkében ]]>vonja]]> meg: „Trump Ázsiában – miként tekernek ujjaik köré egy egomániást”. A cikk így zárul: „Trump hazatérése után, mint szokása, öndicséretekkel halmozta el önmagát és példátlan sikerével kérkedett”. Csakhogy a térségben egészen másként látják ugyanezt. Noha az ottani országok Kínában nem bíznak, világosan látják, hogy Kína egyre erősebb, befolyásosabb és hangadóbb lesz a világ eseményeiben és hogy egy elismerésért esedező egomán amerikai elnököt miként tudnak ujjuk köré csavarni.

A vezető amerikai lap, a New York Times felháborodottan ]]>számol]]> be Donald Trump ázsiai útja utolsó állomásán, a Fülöp-szigeteken tegnap történtekről, ahol az amerikai elnök dicsérte, milyen remek kapcsolatban áll az őt vendégül látó Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki autokrata elnökkel, akivel gyakorlatilag nem is beszélt az emberi jogokról egy olyan országban, ahol a kábítószerek elleni kampányban ítélet nélkül ölik meg a kábítószerkereskedelemmel gyanúsítottakat. Írja az a lap, mely korábban Trump szaúd-arábiai útja során egyetlen szóval nem kérte számon az emberi jogok emlegetését az ottani vendéglátóival kardtáncra perdült amerikai elnöktől.

Szinte ]]>sajtótörténet]]> az amerikai The Atlantic magazin a szaúdi-iráni regionális viszályban Iránt tárgyilagosan kezelő cikke, amely mélyen elítéli, hogy a szaúdi rezsim a szaúdi fővárosban, Rijadban kényszerítette Szaad Hariri libanoni miniszterelnököt posztjáról történő lemondására, most pedig nem engedi haza. A cikk szerint Szaúd-Arábia Iránnal és Irán libanoni szövetségesével, a Hezbollah párttal való halálos, átgondolatlan harcában Libanon létét teheti kockára, miközben Jement ugyanezen Irán elleni harc jegyében szétbombázza. Miközben az Egyesült Államok és Izrael Szaúd-Arábiát támogatja. Csakhogy  a sivatagi monarchia terve működésképtelen, mert Irán olyannyira megerősödött katonailag és a Hezbollah katonailag is tökéletesen felkészült az ellenállásra. Szaúd-Arábia készen áll arra, hogy az utolsó libanoniig harcoljon Iránnal, de mindez csak a Hezbollah és Irán pozícióját és legitimitását fogja megerősíteni.

Nyugodtan sajtótörténetnek nevezhető az is, hogy a brit BBC világszolgálata „Rakka mocskos titka” címmel helyszíni ]]>tudósításban]]> leplezett le egy olyan titkos megállapodást, amely révén az Egyesült Államok és Nagy-Britannia által vezetett koalíció lehetővé tette, hogy az általuk ostromlott szíriai Rakka városából háborítatlanul távozzon az azt korábban a kezében tartó Iszlám Állam 250 terroristája és 3500 családtagja. Valakik még több ezer dollárt is fizettek az őket költöztető sofőröknek.

/Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor/

Levél Kertész Róbertnek, az MTI londoni tudósítójának:

Kedves Kolléga Úr, érdemes a BBC-t akkor is bekapcsolni, amikor nem olyanokról tudósít, mint az, amiről ma Londonból jelentik. Ugyanis a bor a mamaligához (puliszkához) hasonlóan nem robban,szemben az Európára az USA és Nagy-Britannia által ráeresztett Iszlám Állam terroristáinak eszközeivel.

Ironikusan persze mondhatnám, hogy további rossz munkát kívánok, amelyet hatalmas sikerrel végeznek közpénzen, hiszen ismerik a hazai sajtót: Önök tematizálnak, azok meg hűen követik. Egyébként az alábbi hírükben külön szeretem a “georgiait” a “grúz” helyett. Beérett a neokon Szaakasvili névváltoztatási követelésének hazai vetése.

London, 2017. november 14., kedd (MTI) – Két georgiai ásatási helyen nyolcezer éves agyagedények cserepein találtak kanadai tudósok olyan vegyületeket, amelyeket a borkészítés legrégibb nyomainak tartanak – számolt be róla a BBC.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Politika (1578) Mozaik (83) Nagyvilág (1456) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Gazdaság (659) Szépségápolás (15) Életmód (1) Jobbegyenes (2079) Sport (729) Tereb (138) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Belföld (6) Irodalmi kávéház (505) Tv fotel (65) Heti lámpás (255) Flag gondolja (33) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (5446) Történelem (14) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>