Ma 2024 május 24. Eszter, Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.
4c1dc9ba53892a23f21f5921e6c046ff.jpg

Kritika - Cars 2 (Verdák 2)

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha a Pixartól kapunk egy új filmet, akkor azt többnyire hatalmas várakozás előzi meg. Megszokhattuk, hogy nagyon magasra teszik a mércét és a sokunk által kedvelt karakterekkel egy olyan történetet mesélnek el, ami a gyerekeknek és a felnőtteknek is hatalmas élmény.

A Verdák 2 érkezésének hírére szerintem sokan felkapták a fejüket és nagyon sokan várták/várják a folytatást, a mércét jelen esetben viszont nem szabad nagyon magasra tenni. A film megnézése után egyet kell értenem azzal a véleménnyel, hogy aranyos moziról van szó viszont Pixar szinten egyáltalán nem jó filmről beszélhetünk. John Lasseter nem egy Pixar filmnél dolgozott már rendezőként, de az ő nevéhez köthetjük majd innentől a leggyengébb Pixar mozi rendezését is. Hiába aranyos és élvezhető, hiába lehet jó szórakozás nem ezt várja el az ember egy Toy Story és egyéb nagy sikereket megteremtő Stúdiótól.

cars 2

A történetről korábban már kiderült, hogy McQueen most nem hazájában, hanem nemzetközi versenyeken teszi magát próbára, hogy bebizonyítsa, ő a leggyorsabb autó a világon. Visszatérnek a korábban megismert és megszeretett karakterek, viszont ebben a történetben kevés helyet kapnak. Helyettük érkeznek titkos ügynökök, roncsok és új versenyautók is. Illetve az ő történetüket körbe fogja pár olyan globális probléma amit nagyon gyerek nyelven de mindenkinek szerettek volna a Pixarnál elmondani. A tanítási szándék egyértelműen megvan, már csak azt sajnálom, hogy a történetet nem sikerült gyerekesen felnőtté tenni, ahogy azt már korábban nem egyszer megszokhattuk.

A fő problémám azzal van, hogy a nemzetközi versenyekkel túl nagyot szerettek volna fogni, de a felét sem sikerült képernyőre vinni. A történetet nyugodtan akár két filmben is el tudták volna mesélni. A titkos ügynökök sztorija vagy McQueen története is megért volna több időt a vásznon, pedig így sem volt rövid a film. A kis városka történetéből hirtelen túl nagy ugrás Anglia vagy Olaszország és a korábban megszeretett kis karakterek is teljesen elvesznek a világban. Nem tudták szerintem megtalálni a megfelelő egyensúlyt az új szereplők és a már megismertek között. Néha olyan érzésem volt, mintha egy teljesen új filmet nézek és két szereplőt ismernék korábbról.

Értékelés: Verdák 2 – 4/10

Nem megfelelő egyensúly, gyenge történet, nagyon gyerekes sztori és teljesen felesleges 3D élmény. A gyerekest egyébként arra is érteném, hogy nagyon a gyerekek felé akartak nyitni, viszont az a nagyon kevés poén ami volt a filmben a kisebbek számára szinte egyáltalán nem lehetett érthető. Kicsit sajnálom, hogy a Pixar jelen esetben csak az üzletet látta a folytatásban és nem azt, hogy egy nagyon jó filmet lerakjanak az asztalra. A film kritikai fogadtatásától függetlenül az ajándéktárgyakból hatalmas bevételekre tesznek szert és idegesítő valahol, hogy a film csak másodlagos szerepet tölt be ezek mellett. Remélhetőleg harmadik filmet már nem fogunk látni, ezt pedig felejtsük el gyorsan vagy nagyon alacsony elvárásokkal üljünk be a gyerekek mellé.

teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2805) Sport (729) Belföld (11) Heti lámpás (314) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (710) Tv fotel (65) Mozaik (83) Egészség (50) Politika (1582) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Életmód (1) Mondom a magamét (7616) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Tereb (146) Történelem (18) Kultúra (9) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>