Ma 2023 június 03. Klotild napja van. Holnap Bulcsú napja lesz.
3addd000d34b48882e645f5cb1400685.jpg

Kritika - Harry Potter and the Deathly Hallows (Part II)

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nagyon komoly hátrányból indultam több mint 10 éve az első film kapcsán, hiszen egy könyvet sem olvastam. Ezt a nagyon rossz tulajdonságomat (NOT) azóta is megtartva csak a filmekből építettem a Potter tudásomat és alapvetően főleg a látványra hegyeztem ki az élményt.

Természetesen érdekelt a karakterek sorsa és a történet is elkápráztatott a szó azon értelmében, hogy 7 könyvre elegendő csavart és fordulatot összehozni nem könnyű, így talán a könyv írójának a nevét is érdemes megjegyezni, bár tegye fel a kezét aki még nem hallott J.K. Rowling-ról? Átevezve az utolsó könyvre, nem nagyon lepett meg az a tény, hogy két részre szedték a filmet, főleg arra hivatkozva, hogy így a legvérmesebb rajongóknak is meg tudják mutatni a részleteket. Ezt egyébként én főleg az első rész kapcsán vettem észre, a másodikban ez valahogy eltűnt, mint ahogy a film is nagyon gyorsan véget ért. Talán felesleges azzal foglalkozni, hogy ki a rendező de itt is érdemes megjegyezni, hogy David Yates is jó munkát végzett négy filmmel.

harry potter

A történettel nem szeretnék foglalkozni, ezer helyen lehet már olvasni a hatalmas fordulatokról és az utolsó képsorokról. Ha olvastad a könyvet, már tudsz mindent, ha moziban néznéd meg akkor előbb vagy utóbb, ha már tudsz is valamit, úgy is megnézed. És itt a hangsúly, illetve az utolsó gondolatban van a lényeg. Lehet utálni a Potter történeteket vagy lehet ellenkezni ellene, de a könyv és a film is történelmet írt. Ezt viszont érdemes elfogadni. A Warner rengeteget köszönhet a Potter filmeknek és azt gondolom, hogy az utolsó két filmben meg is látszik, hogy nem sajnáltak ki belőlük semmit. Azzal mondjuk egyet kell értenem, hogy a “suli” lerombolásához nem ártott volna Michael Bay-t is bevenni a buliba, de így is káprázatos jelenetekkel gazdagodtunk.

Mint azt kitalálhattátok, a látvány most is megvett, és az első filmhez hasonlóan a történettel sem volt semmi bajom. A fordulatok nem leptek meg, ismertem már őket plusz a szereplők elhalálozása sem volt újdonság. Bár talán a film legnagyobb hibája ebben található, nem jutott idő több mellékszereplő megismerésesre és a végső búcsú sem volt annyira fájdalmas így. Nem nagyon tudtam azonosulni egyik komolyabb szereplővel sem. Ettől függetlenül nagyon jó lezárása volt ez a Potter könyveknek és egyáltalán nem bánom, hogy szépen sorban és is megnéztem őket. A végét sem sikerült annyira elszúrni, bár előre féltem a nagyon giccses megoldásoktól, de bőven elfért benne minden amit kaptunk.

harry potter

Értékelés: Harry Potter 7/2 – 9/10

Az első résznél jobb volt, arra sem adtam kevés pontot így ezt most emelnem kell kicsit. Biztosan a legjobb film amit a sorozatból kaphattunk, nagyon sok szempontból is veri az előzőeket. Igaz a színészekre nem sok hangsúlyt fektet és a három főszereplő sem a színészi tudásával fog bevonulni a "nagykönyvbe". Viszont azt alá kell írnom, hogy Rupper Grint és Emma Watson is sokat fejlődött az évek alatt, Radcliffe viszont csalódás ilyen szempontból. A látványról volt szó, dicsértem sokat, tökéletes volt. A hangulata a filmnek kellően komor az azt megigénylő jelenetekben, és vidámkodásra is adott okot olykor-olykor. Azt gondolom, hogy ez egy tökéletes lezárása volt ennek a történetnek és amit kellett látnunk azt a Warner vigyázó tekintete alatt meg is kaptunk. Sokak gondolom könnyeikkel küzködtek, de jó volt ott ülni egy olyan filmen aminek a végén tapsban "tört" ki a közönség.

teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2622) Vetítő (30) Heti lámpás (264) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Sport (729) Tv fotel (65) Történelem (15) Irodalmi kávéház (521) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Egészség (50) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Belföld (9) Gasztronómia (539) Tereb (142) Mondom a magamét (6846) Mozaik (83) Gazdaság (681) Autómánia (61) Nagyvilág (1306) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>