Ma 2021 március 08. Zoltán napja van. Holnap Franciska, Fanni napja lesz.
Újabb izmus az EU-ban: idiotizmus

Újabb izmus az EU-ban: idiotizmus

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Védekeznünk kell!

Az elmúlt évszázad még a legrokonszenvesebb izmus, a humanizmus fogalmát is beszennyezte, mert ezt a szép eszmét megélhetési humanisták sajátították ki.

Hazánknak a XX. században rengeteget ártottak a különböző izmusok. Olyanfajta politikai rögeszmék, amelyek látszólag hibbant elmékben gyökereztek meg, ám valakiknek mégis mindig használnak – illetve másoknak súlyosan ártanak.

Hatalomszerzési és -megtartási ideológiák.

A sokféle izmus közül a legvéresebb a kommunizmus, amely nem százmillió áldozatot követelt – mint azt A kommunizmus fekete könyve a múltban megírta -, hanem 140 milliónál is többet , és az áldozatok száma jelenleg is emelkedik.

Hazánkban a kommunista terror már 1919-ben gyilkolt.

Először – tehetjük hozzá, hiszen 1944-ben visszajött, s gyilkolt tovább. A nácizmus 1944 márciusában tankokon érkezett nyugatról, és emberéletek sokaságát oltotta ki, illetve nyomorította meg.

Tankokon jött a kommunizmus is – ez immár másodszor.

Recski tábor – egy a sok közül, hiszen munkatáborok hálózata fogta le Magyarországot. A társadalom azonban lefejtette a hálót, így 1956-ban újabb kétezer tankkal volt kénytelen lerohanni hazánkat a kommunizmus.

Eltelt 33 év, és újabb izmus tört rá a társadalomra.

Ha Kiss Dénes költő drámai „szójátékával” élnénk, úgy mondhatnánk: a liberalizmus nem tankokkal, hanem bankokkal tarolta le a nemzeti megújulás, a társadalmi újjáéledés lehetőségét.

Sokak szerint Trianonnál is nagyobb kárt okozott.

Rabolt – hiszen úgynevezett „privatizáció” címén a magyar népet megfosztotta a túlélés eszközeitől. És züllesztett, hiszen elterjesztette a korrupció „kultúráját” – ez ellen Medgyessy Péter hallatott segélykérő sikolyt 2004 augusztusában, éppen a kommunista előzményektől elnehezül Népszabadságban.

„…tele van korrupciós ügyekkel” – mondta a kormányfő a liberális vezérkarról.

Csodálatos módon az elmúlt évszázad még a legrokonszenvesebb izmus, a humanizmus fogalmát is beszennyezte, mert ezt a szép eszmét megélhetési humanisták sajátították ki, közpénzért hirdették, s így élték ki infantilis magamutogatási vágyaikat.

Sajnos, az Európai Unió sem mentes a zavaros izmusoktól.

A napokban egy szélsőséges bizottsági alelnök mutatta be egy – legalábbis Európában – új izmus: az idiotizmus szélsőséges példáját az Európai Parlamentben. Ennyire elsötétültek még a Kreml urai sem voltak a brezsnyevi érában…

Az alelnök az elnököt helyettesítette – furcsa okból.

Egy beszámoló szerint ugyanis Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke „nem mindig van olyan állapotban”, hogy képes lenne részt venni az Európai Parlament ülésein.

Furcsa körülmény.

Annak idején egy magyar olimpiai küldöttség pártállami vezetője volt „nem mindig olyan állapotban”, hogy intézkedni tudott volna. Végh Antal elhíresült könyvében erről úgy fogalmazott: az elvtárs „hatás alatt volt.”

Nos a hatás alatti bizottsági elnököt „ilyenkor Frans Timmermans első alelnök helyettesíti.”

Timmermans úr azt a kérdést kapta: „hogyan képzeli az Európai Unió, hogy ha esetleg Magyarország be is fogadna migránsokat - ahogy azt az EU kötelezővé tenné -, hogyan tudnánk arra kényszeríteni őket, hogy másnap ne menjenek tovább, akaratuk szerint gazdagabb országokba?”

Ismert gyakorlat, hiszen ma a kvótát maguk a migránsok nem tartják be.

Timmermans úr erre a jól érthető kérdésre azzal válaszolt, hogy 1956-ban milyen rettenetes lett volna, hogy ha a magyarokat nem fogadják be a nyugati országok. Azaz a kérdés és a válasz semmilyen összefüggésben nem volt egymással.

Ha csak az alelnök mentális sérülése lenne e reagálás mögött, már az is elfogadhatatlan lenne.

De a baj nagyobb. Ugyanis a sületlenséget hatalmas tapsvihar kísérte baloldalról. Azaz az Európai Parlamentben tömegével ülnek vagy hibbant, vagy korrupt képviselők, akik megrendelésre tapsolnak, ők húzzák az adófizetőktől a busás javadalmazást.

A butaság még a kommunista diktatúrában sem hágott ennyire magasra.

Mindezen jót nevethetnénk, s heherészve csóválhatnánk a fejünket – de sajnos nem tehetjük. Az EP idiotista frakciója ugyanis gyermekeink jövőjét teszi tönkre, gyermekeink, unokáink életét löki pokolba.

Védekeznünk kell az EU idiotizmusa ellen.

Kovács G. Tibor - ]]>www.gondola.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Tereb (140) Szépségápolás (15) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Heti lámpás (252) Sport (729) Gazdaság (657) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Belföld (6) Nagyvilág (1454) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (1976) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (505) Mondom a magamét (5147) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Rejtőzködő magyarország (171) Egészség (50) Történelem (14) Mozi világ (440) Politika (1577)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>