Ma 2022 január 25. Pál napja van. Holnap Vanda, Paula napja lesz.
Több Európa, több Margarethe

Több Európa, több Margarethe

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A jelek szerint Németország szabad kezet kapott...

Donald Trump megválasztása nem csak az európai politikai fősodortól távolodó politikai erőknek kedvez, hanem az azt legszigorúbban követőknek is.

A történelem folyton ismétli önmagát. A Trump-adminisztráció által követett finoman izolacionalista politika és az USA számára egyre növekvő tehertételt követelő (örökölt) nemzetközi szerepvállalásokhoz szükséges forrásokat, az 1950-1960-as évekhez hasonlóan, az európai amerikai jelenlét csökkentésével biztosítják. Akkor a koreai és a vietnámi háború miatt vontak ki csapatokat és kezdték el a németek (újra)felfegyzerzését, amit – Sztálintól de Gauellig – heveny hisztériás rohamok kísértek. Szerencsére a németek a fegyverletétel pillanatában azonnal megváltoztak és az ’50-es években ők már nem azok a németek voltak, hanem a legnagyobb pacifisták, demokraták és emberbarátok.

Most nincs se koreai, se vietnámi háború, csak éppen a világon kevés olyan hely van, ahol nincs valami helyi érdekű csetepaté vagy annak fenyegetése, esetleg egy bolond diktátor, aki mindenképpen sugárzó csomagot akar juttatni a Csendes-óceán túlpartjára, így hát a városban egyedül maradt sheriffnek kell(ene) mindenhol helyt állnia.

Ezúton is pacsi Fukushima processzornak, aki mintha nem ezt a jövőt vázolta volna Szovjetunió összeomlását követően…

A nemrégiben lezajlott és érdekes jelenségekkel (itt most a luxemburgi vicchercegség részvételére gondolok) kísért NATO-csúcs ismét a németek fegyverkezését hozta. Persze a németek megváltoztak, már nem ugyanazok, de mintha mégis megint a Mitteleurópa-terv felmelegítése zajlana, annyi változatossággal mindössze, hogy most nem akarják feltölteni a Földközi-tengert, hogy ott gabonát termeljenek a hitvány földjeiken ízetlen ételeket és ízetlen nőket fogyasztó germánok számára. A németek már csak ilyenek, a Német-Római Birodalom születése óta becsípődésük, hogy ők a kontinens urai, nekik kell azt vezetniük.

Európai normális népei, azaz a mindenfón románokon kívül mindenki, persze ennek igyekeznek ellenállni és meglehetősen sokáig a francia-angol együttműködés és tengerészeti szinkronúszás biztosította, hogy ezeket a vágyaikat lenyomva tartsák magukban a németek. És persze a mögöttük álló Egyesült Államok, ugyanis a franciák és az angolok, amint elveszítették gyarmataikat, visszasüllyedtek a regionális középhatalom szintjére. Hol van már a „130 milliós Franciaország”, ami amúgy kettő percig tartotta magát a világháborúban. A francia-angolszász együttműködés pedig első körben bukott Trump megválasztásával, a másodikban pedig a Macron-vezette Vichy-kormány felállításával.

Nem véletlen, hogy May egyből párás szemekkel kezdett beszélni az angol-amerikai különleges viszonyról…

A jelek szerint Németország szabad kezet kapott arra, hogy a kontinens sorsáról intézkedjék, és ezt nem csak a büszke germánok fogadták kitörő örömmel, hanem a nemzetközi bal is, akiknek régi vágya, hogy az országukat is Berlinből kormányozzák. Mert Brüsszel csak egy áttét, egy fogaskerék, mint azt a Politico által lehozott berlini keltezésű kormányzati szándék is bizonyítja, amiben a „jogállamiságot megsértő tagállamok” fejlesztési forrásait fagyasztaná be az Európai Unió, azaz a német kormány.

Tehát az állítsuk meg Brüsszelt tekinthető állítsuk meg Berlinnek is, aztán majd megint a várba rendelhetjük az utolsó páncélos alakulatot…

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Heti lámpás (256) Életmód (1) Autómánia (61) Jobbegyenes (2204) Belföld (6) Politika (1579) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Tv fotel (65) Gazdaság (663) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (139) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5838) Mozi világ (440) Nagyvilág (1464) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (509) Történelem (14)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>