Ma 2023 június 04. Bulcsú napja van. Holnap Fatime napja lesz.
Apáti Bence: Az elegáns baloldal

Apáti Bence: Az elegáns baloldal

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egy dolgot nagyon fontos leszögezni.

Az ellenzék a létező legaljasabb módon az oltások ellen folytat kampányt. Nem középiskolás fokon. Tiszta erőből, hónapok óta tolják ezt az esztelen propagandát. A céljuk ezzel egyértelműen az, hogy minél hosszabb ideig tartson a bezártság, és a lezárások miatti gazdasági bénultság minél inkább vágja gajra az országot.

Így választási évben persze ebben van némi politikai ráció, de nem nehéz belátni, hogy egy háborúban - rivalizálás ide, rivalizálás oda - félre kellene tenni a politikai és ideológiai különbségeket, és előtérben kéne helyezni a morált: a vírus elleni közös küzdelemnél most egyszerűen semmi sem lehetne fontosabb a világon. 

Na most: a vírus ellen lehet teljes elszigetelődéssel - hermetikus lezárással - és oltással harcolni. 

Az előbbi itt az Európai Unióban szinte képtelenség, illetve ideig óráig működik csupán, aztán egyrészt a fogságba belebolondulnak az emberek, másrészt tönkremegy az ország gazdasága.

Itt jegyezném meg, hogy két fronton zajlik a hergelés, mert egészen márciusig a nyitást követelő ellenzék azt az ócska álhírt terjesztette suttogó és hangos propaganda formájában, hogy Orbán szándékosan tartja zárva az országot - miközben nyithatna is, de nem teszi -, mert így ki tudja véreztetni a vendéglátóipar összes szereplőjét.

Akiktől aztán nyomott áron vásárolhatná fel Mészáros Lőrinc a kocsmákat, az ivókat, a pubokat, az éttermeket, a falodákat, a kifőzdéket, a panziókat, a moteleket és a szállodákat. 

Mindent. 

(Eközben persze a béka segge alá kerülne a Fidesz népszerűsége, aminek egyenes következménye, hogy a választást is elveszítené, na de felesleges folyton logika után kutatni az ellenzék üzeneteiben.)

A márciusig tartó hisztérikus nyitáskövetelésben azért a sorok között nem nehéz felfedezni egy csöpp vírustagadást sem - és akkor még finoman fogalmaztam -, hiszen ha ezt továbbgondoljuk, a nyitás folytonos szorgalmazásával tulajdonképpen azt sugallták, hogy teljesen felesleges ez a nagy felhajtás, nem is szükséges védekezni, és zárva tartani az éttermeket és a hoteleket, hiszen mindössze valamifajta ártalmatlan nátha van csak jelen az országban.

Ezzel párhuzamos projektük, az előbb említett másik front pedig az a törekvésük, hogy a vész és vírushelyzet minél hosszabb ideig tartson, minél több magyar veszítse el a munkahelyét, minél több vállalkozás menjen tönkre, mely jelenségek aztán kimaxolnák a kormány elleni elégedetlenséget. 

Ehhez pedig a legfontosabb eszköz az oltási kedv elvétele, az emberek elbizonytalanítása. 

Volt itt minden - sőt van is -, kínai cuccozás, varjúhájazás, afrikai kuruzslózás, de ne feledjük el, hogy szerintük a Szputnyik csak orosz propaganda, és Orbán csak azért ment le kutyába, és kezdett emberkísérletbe, hogy Putyin és a kínaiak megsimogassák. Vagy ott van a csettintő és manírbajnok amatőr színésznő, Gyurcsányné, aki egyenesen azt állította, hogy a Sinopharm nem is hatásos, inkább halálos. A DK szépreményű miniszterelnöke a Telexnek adott hétfői interjújában arra utalt, hogy a kínai és az orosz vakcinák miatt halt meg rengeteg ember.

Czeglédy Csaba pedig szintén hétfőn már az oltási igazolvánnyal rendelkezők ellen hergelt, vagy ott van a DK háziorvosa, aki szerint inkább a vírust kapjuk el, mint hogy beoltsanak minket valamelyik keleti vakcinával.

Érdekességkeppen azért ezen a ponton fontos megjegyezni, hogy miközben politikai okokból, azért, hogy minél hosszabb ideig tartson a válság, a keleti vakcinák ellen kampányoltak, aközben számos ellenzéki az általuk szapult kínai és orosz "cuccal" oltatta be magát. 

Elegáns. 

A vírus ellen az oltás az egyetlen valódi és hatásos fegyver. A számokból például kristálytisztán látszik, hogy minél több ember oltanak be - tök mindegy milyen vakcinával -, annál kevesebben betegednek és halnak meg. 

Mi ez, ha nem egyértelmű bizonyíték?! 

Végül: a WHO végre - 110 millió beoltott után - engedélyezte a Sinopharm vészhelyzeti alkalmazását, ami után joggal várhatnánk, hogy az ellenzék és az oltásellenességet szító csicskasajtója, ha halkan is, de elnézést kérnek. Ilyesmire persze nem került sor, inkább szisszentenek egy sört, majd koccintanak azokra a hírekre, hogy magyarok egy részét sikerrel tudták elbizonytalanítani az oltásokkal kapcsolatban.

Pireuszi győzelem ez, sokan pont miattuk haltak meg, pont az övéik közül, és a legújabb felmérések is azt mutatják, hogy a Fidesz átvette a vezetést az oltásellenes ellenzék felett.

Apáti Bence - ]]>www.origo.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Mozaik (83) Kultúra (6) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (264) Belföld (9) Életmód (1) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Titkok és talányok (12) Tereb (142) Gazdaság (681) Jobbegyenes (2624) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1306) Flag gondolja (33) Történelem (15) Mondom a magamét (6850) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (521) Vetítő (30) Politika (1581) Gasztronómia (539) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>