Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Orbán Viktor kényszerítésében látja a megoldást az MSZP

Orbán Viktor kényszerítésében látja a megoldást az MSZP

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ágika megszólalt

Az ellenzéki párt közleménye szerint a szocialista Internacionálé kongresszusán, Madridban tárgyaltak Iratxe García Pérezzel, az S&D frakcióvezetőjével. Arra kérték, hogy a Magyarországnak járó források ügyében segítsen a „közös szocialista álláspont” kialakításában.

Ennek lényege, hogy a magyar emberek kapják meg a támogatást, mert ebben a megélhetési válságban a magyar családoknak óriási szüksége van rá – írta az MSZP.

Ezzel egyidejűleg alakítsanak ki olyan menetrendet, amelynek teljesítésével „rákényszerítik” Orbán Viktor miniszterelnököt a jogállami normák betartására és a korrupciómentességre – fogalmaztak.

Egybehangzó a szocialista-szociáldemokrata álláspont arról, hogy a válságokat több szociális juttatással és állami segítséggel kell kezelni, mert a neoliberális gazdaságpolitika és az annak következtében kialakult egyenlőtlenségek fokozódnak, ennek árát pedig mindig az emberek fizetik meg – írták.

„A munkavállalók védelmét, a lakhatás biztonságát, a családok és a fiatalok jövőjének biztosítását, valamint a klíma- és környezetvédelemi problémákat közösen kell megoldanunk. Az emberi jogokért, a szociális biztonságért és a demokráciáért újra meg újra meg kell harcolnunk!” – idézték Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét a közleményben.

A kongresszus – amely Pedro Sánchez spanyol miniszterelnököt választotta elnökéül – fontos eredményének nevezték, hogy első alkalommal választottak nőt a Szocialista Internacionálé főtitkárának a ghánai Benedicta Lasi személyében.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7708) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Heti lámpás (322) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Gazdaság (713) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Jobbegyenes (2823) Mozaik (83) Sport (729) Tereb (146) Politika (1582) Autómánia (61) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Belföld (11) Egészség (50) Történelem (18) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>