Ma 2024 június 18. Arnold, Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
Itt a lista azokról, akik nem váltották le Karácsonyt

Itt a lista azokról, akik nem váltották le Karácsonyt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ez az igazi botrány, amiről a média (még?) hallgat!

— Mostanában már csak a szúnyogokkal terhelve találkozunk — köszöntöm szomszéd Józsi bá’-t este a kertben.

— Én hajnalban is kint vagyok, csak neked kél később a nap — válaszolja. Ezzel tudomásomra adja azt a nyilvánvaló tényt, hogy reggel is van teendő bőven.

— Igen, látom a különbséget. A kend kertje mindig zöldebb. De nappal, a forróságban azért csak van mit olvasgatnia — terelem a szót a már megszokott közéleti irányba.

— Annyi van, hogy már humni is alig tudok ebéd után. De kiemelkedik a zárt adománygyűtő ládás Karácsony-féle egyesület. Még a Biden baromságokon is túltesz.

— Hogy érti? — kérdem.

— Hát úgy, hogy az amerikai liberális vénember már nyilvánvalóan nem tudja mit beszél, ez a budapesti fiatalabb kiadás viszont tudja, de tojik mindenkire. A lényeg meg megint nem itt van, hanem amiről a híradások valamiért nem szólnak.

— Van ebben még komolyabb csavar is?! — hitetlenkedem.

— De van ám! Azt, ugye tudjuk, hogy az adományok gyűjtését nem (csak) a góré végzi, hanem a tagok. Azok hordják időnként a „nokiás dobozokat“, időnként a „zárt ládikákat“, na meg ők választják az elnököt is! — itt a hangját és mutatóujját is felemeli.

— És?

— Csak rá kell nézni ezekre a kifutófiúkra (mutatja a telefonján a listát): Alföldi Róbert, Andor László, Ángyán József, Balázs Péter, Bod Péter Ákos, Bojár Gábor, Bozóki András, Elek István, Ferge Zsuzsa, Földes András, Hajós András, Haraszti Miklós, Jordán Tamás, Kaltenbach Jenő, Kenedi János, Kis János, Kukorelly Endre, Majtényi László, Mellár Tamás, Osvárt Andera, Pusztai Erzsébet, Schering Gábor, Tarr Béla, Wittinghoff Tamás…

— Ej ha! — bököm ki

— Ezekhez a nevekhez többnyire oda sem kell tenni, hogy mivel foglalkoznak.

— És?! Elhatárolódott bárki is? Kilépett bárki is, amikor kiderült, hogy nem tisztességes, ami történik? Leváltották az egyesület elnökét? Mondta Karácsony úrnak bárki mostanság, hogy inkább fogja be, vagy meaculpázzon?

— No, én ezt nem láttam sehol, pedig követem ám a történéseket…

— Nem bizony, de ami még rosszabb, hogy meg sem kérdezik őket, nemhogy felelősségre vonnák amiatt, amit az egyesületükben műveltek. Kérdem én: miért hallgat erről a jobboldali sajtó? Miért hagyja, hogy elbújjanak ilyenkor az Alföldik, Bojárok, Jordánok, Fergék, Osvártok, Mellárok, Wittinghoffok? Miért nem kérdezik meg, hogy mivel is foglalkoztak ebben az egyesületben? Ők is dobozoltak-e? És egyeznek-e azzal, ahogy félmilliárd vándorolt valahonnan valahova? Mert az elnök az olyan egyesületi tagoknak is beszámolt nyilván, akik esetleg nem dobozoltak…

Ennyiben maradunk, mert ez már a hír kipattanása óta bántotta az én csőrömet is. Ahogy látom, hatalmas lendülettel kérdezgetik azokat, akik ott sem voltak, akik így joggal (!) válaszolják, hogy közük sem volt hozzá, vagyis tiszták… De én meg arra lennék kiváncsi, miként viccelődik ezen Hajós András, vagy készít-e Osvárt és Alföldi főszereplésével Tarr Béla filmet abból, hogyan kerültek Magyarországon százmilliók (euróban, angol fontban…) olyan zárt ládikákba, amelyeket mondjuk Mellár, Bojár meg Wittinghoff felügyelt a Blahán?

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Belföld (11) Heti lámpás (319) Kultúra (9) Jobbegyenes (2815) Szépségápolás (15) Történelem (18) Gasztronómia (539) Sport (729) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Nézőpont (1) Életmód (1) Politika (1582) Mondom a magamét (7657) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Egészség (50) Gazdaság (711) Autómánia (61) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>