Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Hadházy, a diszkont-ellenáló

Hadházy, a diszkont-ellenáló

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

For sale! For rent! Akciósan!

Hadházy Ákos ma nem veszi át parlamenti mandátumát, ezzel tiltakozva az „antidemokratikus” választás ellen. A hihetetlenül karakán és hősies gesztus csak mára vonatkozik, az LMP ex-elnöke természetesen később hivatalosan is képviselő lesz – mert Orbán retteg tőle, és pusztán azért, hogy a Fideszt dühítse, ott a helye a parlament fizetési listáján.

Tegnap hivatalosan is bejelentett kilépését az LMP-ből Schiffer András, a párt alapítója és korábbi emblematikus vezetője. Ő személyében is szimbolizálta az úgynevezett „más politikát”. Elsősorban azt, hogy a párt alapvetően egyenlő távolságot tartson a Fidesztől és a liberális álbaloldaltól.

Schiffer a napi politikától már évek óta visszavonult, tegnapi kilépése azt mutatja, hogy az LMP-projekt hivatalosan is kifújt. Már a „Lehet Más a Politika” értelmében. Az LMP mára lényegében egy, a libbal oldal pozícióit és helyét, ráadásként külföldi támogatóit roppant elszántan átvenni akaró szervezetté vált.

Egyelőre ennek legékesebb megnyilvánulása a mindennapokban csak az együttes Szabó Szabolcs parlamenti frakcióba – és de facto a pártvezetésbe – való befogadása volt, de az LMP új üdvöskéje, Ungár Péter szerint ]]>ez csak a kezdet.]]> A korszakváltás elkezdődött. 

Milyen az új LMP? Van egy narcisztikus, bukott miniszterelnök-jelöltje, Széll Bernadett. Ő lesz a frakcióvezető, az alakuló ülésen nagy hangon bejelentette, hogy az LMP-képviselők szeretnének közösségi munkában ott segíteni, ahol lehet.

Szerény véleményem szerint őket azért választották és fizetik, hogy a Parlamentben dolgozzanak, de hát afelől sincs kétségem; egy országgyűlési képviselő a legritkább esetekben rokkan bele abba a „marha nagy melóba”. Mégsem ez az érdekes. A drága Dettike közölte, hogy várja a javaslatokat a „népétől”, milyen közösségi munkát végezzen. Mert neki és kollégáinak most speciel semmi nem jut eszébe.

Az „új LMP” a Ron Werbert a pártkampányba berimánkodó Ungár Péter. A Soros Györggyel és alapítványaival úton-útfélen összefüggésbe hozható politikusok, szakértők és munkatársak megjelenése.

És igen, az „új LMP” az etikai bizottság előtt összeverekedő politikusok pártja is.

Hadházy Ákos a választások után nagy garral lemondott. Korábban ugyan azt is ígérte, hogy ha nem nyernek, akkor abbahagyja a nagypolitizálást, és hazahúz Szekszárdra. Hát ezt láthatóan újragondolta.

Helyette egy hihetetlenül forradalmi, a diktatúrára hihetetlen csapást jelentő lépésre szánta el magát. Lógni fog első munkahelyi napjáról.

Mert tetszik tudni, a megválasztott országgyűlési képviselőknek ott, a Kossuth téren, abban a nagy és szép épületben van a munkahelye. Azonban hős Hadházy Ákos holnap nem teszi le a képviselői esküt, és nem veszi át mandátumát.

Mert az április 8-ai választás szerinte illegitim volt. Most – ha áljogászkodni szeretnék -, azt mondanám, hogy akkor ugye Hadházy képviselősége is törvénytelen. Tehát ezen logika mentén bátran lemondhatna a mandátumáról. Amolyan látványos tiltakozásként az önkényuralommal szemben…

De Hadházy nem ezt teszi. Ő csak ma nem megy be a Parlamentbe, a közeljövőben majd arra néz, aláír akárhányszor, hogy kapjon igazolványt, rendezzék fizetési papírjait.

Természetesen erre is van forradalmi indoka: úgy látja, Orbánék félnek tőle! És „csak az ő kedvükért ezért majd beül az Országgyűlésbe, hadd örüljenek”. Ja, később majd még mond más okokat is, de azokat most nem pazarolja el – kell a média-megjelenés, bármilyen légből kapott ötletről is szóljon. Hiszen különben ki venné észre a létezését?

Egyszóval, kedves nyugati és sorosi politika-technológusok, most már tényleg itt a piacon az új magyar „demokratikus politikai portéka”. Bárkinek eladó, lízingelhető, tökéletesen megfelel régi és új káderek elfekvőjének is.

For sale! For rent! Akciósan!

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1309) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Egészség (50) Mondom a magamét (7244) Flag gondolja (34) Vetítő (30) Kultúra (6) Nézőpont (1) Életmód (1) Mozi világ (440) Politika (1581) Belföld (10) Mozaik (83) Történelem (16) Sport (729) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2722) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Gazdaság (693) Heti lámpás (281) Irodalmi kávéház (531) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>