Ma 2023 szeptember 22. Móric napja van. Holnap Tekla napja lesz.
A vádlottak padjára ül Fekete-Győr András és párttársa

A vádlottak padjára ül Fekete-Győr András és párttársa

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

Végre!

A bizonyítási eljárás során keletkezett iratok ismertetésével folytatódik a Fekete-Győr András és párttársa, Szarvas Koppány Bendegúz ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult per a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bizonyítás befejezése után perbeszédek várhatók.

Iratismertetéssel folytatódik kedden Szarvas Koppány Bendegúz és párttársa, a Momentum volt elnöke Fekete-Győr András ]]>büntetőpere ]]>a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB). A vádiratban Szarvas az elsőrendű vádlott. A bizonyítási eljárás befejezése esetén perbeszédek várhatók.

A két momentumos ügye ]]>a hatóság tagjai elleni erőszakról]]> szól. A vád szerint Szarvas szimpla párttagként, Fekete-Győr pedig a párt elnökeként támadt a rendőrökre. A vádhatóság videófelvétellel bizonyítja is, hogy valóban törvénysértő módon, agresszívan léptek fel az egyenruhások ellen.

A másodrendű vádlottra, Fekete-Győr Andrásra társtettesként csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kéri a vádhatóság. A vád lényege szerint 2018-ban a budapesti Kossuth téren ő és a volt DK-s, majd a Momentumba „emigrált” Szarvas demonstráció címén füstgránáttal megdobálták a rendőrsorfalat, ezzel veszélyeztetve a munkájukat végző rendőröket. Szarvas még dulakodott is, és gázspray-vel fújt a rendőrök felé. Őt elsőrendűként csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják, és kérték rá a szabadságvesztés kiszabását. 

A bizonyítási eljárás során a bíróság levetítette a rendőrök megdobálásáról készült hivatalos – térfigyelő kamerák és hatósági kamerák által rögzített – videófelvételeket. Fekete-Győr és Szarvas nem tagadta, nem is tagadhatta le a cselekedeteit, hiszen látszott a felvételeken, hogy füstgránátokat dobtak a rendőrök felé. Mindketten tagadták azonban, hogy gránátoztak volna – füstképzőről, illetve füstgyertyáról beszéltek. Szarvas ügyvédje kijelentette, szerinte nem is látszik a felvételeken, hogy azt a rendőröknek dobta volna a védence. Van olyan felvétel is, amely alapján az ügyész szerint megállapítható, hogy Szarvas „szikrázó tárgyat”, máskor „ismeretlen tárgyat” is hajított a rendfenntartók felé, de a vádlott állítja: ő kizárólag füstszórót dobott a rendőrök mögé. Fekete-Győr András „gránátozó” mozdulatát és a rendőrsorfal helyzetét is elemezték a felek. Az ügyészség szerint a füstgránát eldobása kimeríti a hivatalos személy elleni erőszakot. Fekete-Győr és ügyvédje szerint azonban a cselekmény nem lehetett erőszakos, hiszen a pártelnök a rendőrök mögé dobta a füstképző eszközt.

Borítókép: Fekete-Győr András tüntet (Havran Zoltán)

Szemán László -]]> www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (34) Mozi világ (440) Politika (1581) Történelem (16) Mozaik (83) Nézőpont (1) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (689) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2679) Tv fotel (65) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Heti lámpás (276) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Mondom a magamét (7085) Tereb (144) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (529) Belföld (10) Nagyvilág (1309) Autómánia (61) Életmód (1) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>