Ma 2021 június 14. Vazul napja van. Holnap Jolán, Vid napja lesz.
Bródy újból belénk rúgott

Bródy újból belénk rúgott

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mindig Orbán rendszerének ellenfele marad...

Két olyan hír is érkezett mostanában Bródy Jánosról, amely a mindig „másként gondolkodó” zenésszel kapcsolatban valószínűleg sokakat megörvendeztetett. Az egyik, hogy újonnan megjelent kislemeze már nem elsősorban a közönségnek, hanem a múzeumnak szól. A másik, hogy az új vezetésű Fővárosi Operettszínházban Kacsóh János vitéze és a Kodály Háry Jánosa kiütötte a műsortervből Bródyék Bulgakov megzenésített drámáját.

Új fekete bakelitjén valamiért azt akarta üzenni az örökkévalóságnak, hogy ő mindig e rendszer ellenfele marad. Ezért gúnyolódik benne Orbán Viktoron – „Aki a bálvány körül táncol, azon én nem segíthetek” – és sértődötten sajnáltatja magát, mert ő az az ember, „Aki a hazáját nagyon szerette, de kit a hazája nem szeretett.”

Azzal még azonosulni tudott az 1990-es rendszerváltoztatás idején népes rajongótábora, hogy fintorgott a Kádár-rendszer fojtogató korlátai miatt.

Azzal azonban már nagyon nem, hogy mikor 2010-ben beköszöntött a valódi rendszerváltás, amikor egy ország tudott végre tényleg szabadon lélegezni, akkor Bródy éppúgy fanyalgott, mintha újból a komcsi diktatúra érkezett volna el. Mutogatott is rájuk egyik dalában, hogy „Ezek ugyanazok”. Persze tudta ő jól, hogy nem így van, de jobban esett Orbánt komcsizni, mint beismerni, hogy olyan emberek kerültek kormányra, akiket a demokrácia diadalaként sokmillió magyar szívből akart, egyben a politika szemétdombjára hajítva azokat, akiket az „örök” Tini övéinek érzett.

Az ok egyszerű. Bródy talán abban a húsz évben érezte legjobban magát, amikor kormányon volt a liberalizmus és Budapestről se tette ki a lábát egyetlen pillanatra sem. Amikor a magyarok tudták ugyan, hogy jogilag bekövetkezett a rendszerváltás, de érezték, hogy itt csupán mezcsere történt, de a komcsi lényeg nem változott. Bródy meg vígan lubickolt a népátverő libsibolsik fürdővizében.  

Érdekesség, hogy például a negyvenegy év alatt megkapott 19 kitüntetése közül egy kivételével lényegében mindet a ballib dominancia jóvoltából vehette át. A Kossuth-díjat is az Illés együttesnek ítélték oda 2000-ben, csak megosztása révén juthatott neki is rész belőle. Artisjus életműdíjat meg például úgy kapott 2012-ben, hogy előtte tizenhárom évig az egyesület elnöke volt. Aztán Botka László tüntette ki Szegeden, majd a kádárista Ágh Attila politológus féle Hazám-díjat vihette haza, míg tavaly Budapest egyetlen MSZP-s kerületének, Angyalföldnek lehetett díszpolgára. Eközben persze közönsége is épp úgy olvadt, mint a liberális világ politikai támogatottsága.

Bródy persze ebbe nem nyugodott bele. Legfrissebb nyilatkozata szerint (ATV) reméli, hogy egyszer másként lesz.

A magyarok természetesen hosszú életet kívánnak neki, hogy sokáig láthassa még Orbán Viktor sikeres kormányzását, az ország töretlen fejlődését.

Horváth K. József - ]]>https://leander.blogstar.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Politika (1578) Irodalmi kávéház (504) Nagyvilág (1456) Flag gondolja (33) Életmód (1) Tv fotel (65) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (5363) Heti lámpás (255) Kultúra (6) Belföld (6) Vetítő (30) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Tereb (138) Szépségápolás (15) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (657) Jobbegyenes (2046) Mozi világ (440) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>