Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Bencsik Gábor: A titok

Bencsik Gábor: A titok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hadd áruljam el most ezt a titkot...

Ha végigveszi az ember az európai országok pártszerkezetét, a kormányzó és az ellenzéki pártok erőviszonyait, meg kell állapítania, hogy a magyar helyzet más, mint szinte az összes többi. A legtöbb országban koalíciók kormányoznak, amelyek hosszabb-rövidebb időnként váltják egymást, Magyarországon viszont tizenhárom éve azonos erő kormányoz, és semmi jele annak, hogy az ellenzéknek esélye volna a hatalom megszerzésére.

Azt azért szögezzük le, hogy nálunk is két párt koalíciója vezeti az országot, amelynek nagyobbik pártja, a Fidesz ráadásul további két korábbi párt tagságából és rokonszenvezőiből is sokakat megnyert magának. Mégis egyedi jelenség, hogy a magyar miniszterelnök megingathatatlannak tűnő többség birtokában cselekedhet. Miért van ez így, mi az oka ennek a sajátos állapotnak?

Valószínűleg az, hogy a Fidesz–KDNP politikusai tudják a jó és sikeres kormányzás titkát, az ellenzék viszont nem tudja. Hadd áruljam el most ezt a titkot, amit annál könnyebben is megtehetek, minthogy maguk a kormánypárti politikusok is ismételten megteszik.

Íme: úgy kell kormányozni, hogy az a többségnek tessék. Magyarországon a többség támogatja a nemzetegyesítést – a politikának tehát ezen kell dolgoznia. A többség egyetért azzal, hogy segély helyett munkalehetőségre van szükség – a politika teremtsen munkahelyeket. A többség, ha nem is gyakorló hívő, tisztelettel tekint az egyházakra – a politika támogassa, és ne támadja a papokat a munkájukban. A többség a szuverén Magyarország híve – a politika álljon ki e mellett. A többségnek meggyőződése, hogy az apa férfi, az anya nő, képviselje ezt a politika is. A többség békét akar, akarjon békét a politika is.

A magyar kormánypártok értik mindezt, és meg is teszik. A honi ellenzék politikusai azonban szerepcsapdában vannak, azt gondolják, hogy az ő feladatuk mindent ellenezni, amit a kormány mond és tesz. Csakhogy ezzel a többség meggyőződésével mennek szembe. A választók pedig a szavazatukkal megítélik őket. Az eredmény ismert.

Bencsik Gábor - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Gazdaság (693) Belföld (10) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Életmód (1) Heti lámpás (281) Gasztronómia (539) Történelem (16) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Tereb (146) Nagyvilág (1309) Egészség (50) Sport (729) Kultúra (6) Flag gondolja (34) Irodalmi kávéház (531) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7244) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2721)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>