Ma 2023 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
v-for-vendetta-guy-3487371b.jpg

A polgári engedetlenségről és a másik csalánjáról

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

]]>Polgári engedetlenségbe csaphat át a szülők sztrájkja]]> – olvasom imént az Origón, ami már csak azért is meglepett, mert eddig sztrájkról se hallottam, nemhogy annak átcsapásáról.

Egy helyzet csak akkor képes eszkalálódni, ha van helyzet – ezzel Jack Bauer amerikai terrorelhárítási szakember is tisztában volt. Néhány közepesen eltökélt kattintással el is jutottam a 21. századi forradalmaink színhelyére, a Facebookra, ahol kiderült, néhány félhülye azzal próbál tiltakozni az oktatási rendszer ellen, hogy ]]>jól nem engedi el iskolába a gyerekét]]>.

Nem valami kézzelfogható, megoldásra váró probléma miatt, hanem úgy általában a „velejéig romlott rendszer ellen” – ahogyan a megszólított szülő fogalmazott. A rendszerellenesség a gondolattalanság, az unalom és a kilátástalan ostobaság szinonimája.

Hirtelen nem is tudom, ezt hogyan lehetne még fokozni. Milyen egyéb hasznosítási formái lehetnek a gyerekekkel való tiltakozásnak? Merthogy itten annak a fennforgása van, ha a kormány nem húzza meg magát a közelebbről meg nem határozott valami miatt (velejéig romlott rendszer), akkor a saját gyerekem otthon marad tévét nézni. Addig és ameddig. Legfeljebb hülye marad, nem ügy, a szülei is egész jól elvannak…

De vannak itt még lehetőségek. Például a középosztályra optimalizált családtámogatási rendszer ellen úgy is lehetne tiltakozni, hogy a mieink kapnak vacsorát. Vagy a sós perecekre kivetett extra adótartalom miatt a sajátomat csak E234-es ízfokozóval készült szarokkal etetem. A CSOK-ot nem vesszük igénybe, sőt, egyszobás panelba költözik az egész család. Ingyentankönyv se kell, majd nézi a szomszédjáét. Mert egy velejéig romlott rendszerre nem alkuszunk – ugye?

A gyodán átdobott migránsgyerek meg se közelíti a magyari hülyeszülő kreativitását.

Már amennyiben tényleg gyakorló szülőkről van szó. Ezeknek a facebook-forradalmak egyik kellemetlen mellékhatása, hogy a forradalmi hangulatban forradalmi csatlakozásukat jelzők a forradalmi konspiráció legalacsonyabb fokán állnak – azaz arccal, névvel függeszkednek ott. Az pedig igen szembetűnő, hogy egy darab kivételtől eltekintve (az is karon ülő), kizárólag csak magányos, gyermektelen, de kétségbeesetten tinderező ismerőseimet láttam a „nem engedem a gyermekeimet iskolába” forradalmi rohamcsapat forradalmi tagjai között. Részükről meg tényleg nagyvonalú vállalás a magyari közoktatás gyermekmegvonási obstrukciója…

És ebből meg az következik, az egész klik vs. nemklik, oktatási szabadság vs. egyenlőség témában már semmi nem az, aminek látszik.

A tiltakozó szülők nem szülők, csak tiltakozók. Az oktatási szabadságért küzdő pedagógusok elcseszett szakszervezetisek vagy tanításba alámerülő, ott kibekkelő baloldali politikusok. A központosított oktatás áldozatai magániskolába járó kivételezettek. Az oktatási kerekasztalok sima házibulik, ahova mindenki a saját haverjait hívja meg. Ja, majd elfelejtettem, a “fideszes oktatási reformot” kitaláló és végrehajtó arcok meg SZDSZ-túlélők. Nem is véletlenül lett olyan, amilyen.

A legrosszabb, hogy egyik fél, se a kormány, se a tiltakozó csoportocskák, még csak nem is karcolhatják a problémák felszínét. Se.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Flag gondolja (34) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7091) Vetítő (30) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Politika (1581) Irodalmi kávéház (529) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Heti lámpás (276) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Jobbegyenes (2680) Gazdaság (689) Történelem (16) Mozi világ (440) Autómánia (61) Nézőpont (1) Kultúra (6) Sport (729) Tv fotel (65) Tereb (145) Életmód (1) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>