Ma 2023 február 01. Ignác napja van. Holnap Karolina, Aida napja lesz.
20080428gyurcsany10.jpg

Feri, I think this is the beginning of a beautiful friendship

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Simicska és Gyurcsány egymásra találtak – állítólag. Ha csak két évvel ezelőtt írjuk le ezt a mondatot, mindenki gyanakodott volna, hogy csupán egy bűvészmutatványnak is beillő, nyakatekert kattintás- és lájkvadász írás következik alább, aminek a fele sem igaz, a másik fele meg hazugság.

Jogos lett volna a gyanú. De 2016-ban, egy évvel a G-Day után – bármennyire bizarr párosítás is – mindez már hihetően hangzik. Feri és Lajos a házban! – ez tényleg egy csodás barátság kezdete.

Simicska cége reklámozza hétfő óta Gyurcsány pártját. Kétszáznál több óriásplakátot vásárolt a Demokratikus Koalíció a Mahir Cityposter Kft.-től. – hasított bele a közéletbe ]]>a furcsa pár randevújának híre]]>. Igen, attól a Simicska cégtől vásárolt Gyuriferi reklámfelületet, amely jelenleg is plakátháborúban áll a budapesti Fityesz ellenében. És nem mellesleg – főleg baloldali szemekben – a magyari világ legsátánibb cége volt, akivel üzletelni nem, csak lepaktálni lehet.

Az eset azonban nem annyira előzmények nélküli. Ha csak a múlt hévégén bekapcsolta valaki Simicska HírTV-jét, az láthatta, hogy az elmúlt évekkel szemben, ezúttal nem Orbán valamelyik nagybeszédét adták élőben, hanem Gyurcsány túlmozgásos showműsorát. Azért erre sem mertünk volna még néhány évvel ezelőtt fogadni. Annak fényében még kevésbé, hogy 2011 után – Gyurcsány szerint – folytatólagos karaktergyilkosságot követett el ellene Eslajos tévéje.

Most meg élőben nyomja a fellépéseit.

Még az udvari bolond szerepbe beleálló Gréczy Zsoltika is megköszönte a bizalmat a fészen:

„Gondoltad volna, hogy a Hír TV valaha élőben közvetíti Gyurcsány Ferenc beszédét? Tegnap ez is megtörtént! (Az ATV mellett így még egy csatorna nézője válhatott egyenes adásban a Sokak Magyarországának részesévé…) Köszönjük a bizalmat!”

Tudom, ez még csöppet sem hasonlítható ahhoz a szerelemhez, amely egykor Lajos és Viktor között szövögetett. Amikor még kéz a kézben, vállvetve harcoltak először a komcsikkal, majd a szadesszel végül a szocikkal, és kezdték el építeni a NER-t, de akkor is: igencsak biztató kezdet egy bimbózó románc hajnalán. És ha megnézzük, nemcsak a közös mumust, hanem igencsak szép hozományt tudnak majd belevinni ebbe a házasságba mindketten. Gyurcsány a kérlelhetetlen ellenzéki politikáját, a zavaros, de tagadhatatlan módon egyedülálló vízióját; Eslajos pedig a tévéjét, illetve az óriásplakátokat gyártó és kihelyező reklámcégét.

Az Origo egyébként megkereste a DK örökös szóvivőjét, hogy megtudja: miért éppen az Orbán Viktorral háborúban álló Simics hirdetőcégének felületeit választották. Gréczy Zsoca pedig ]]>rezzenéstelen arccal felelte]]>, hogy „a DK – ellentétben a miniszterelnökkel – ugyanazt gondolja a világról, mint amit mond”. (Így volt ez Balatonőszödön is, igaz?) Gréczy szerint négy cégnek is bekérték az ajánlatát, s láss csodát: a Mahir negyed olyan olcsó opciót ajánlott, mint a többiek. Nyilván, mert így mindenkinek megéri. A mindig jól értesült Blikk meg is tudta, hogy valóban gyanúsan „baráti áron” adta a Mahir a szolgáltatást: 200 óriásplakát (plusz egy-két bonusz) mindösszesen 2.392.000 forint plusz áfába fájt csak az Altus Zrt-nek a DK-nak, ami nem kicsit van a piaci árak alatt van.

Már előre látom ennek az együttműködésnek a kifutási lehetőségeit. Először Gyurcsány programja, majd egymás után futószalagon az Orbánt gyalázó szlogenek. Ha ráadásul Eslajos stílusban, akkor igen vicces kampánynak nézünk elébe. Egyik helyen a Sokak Magyarországa szlogen, másik helyen meg egy vicsorgó Palpatine fej, fölötte „ez egy geci” felirat.

És a csattanó pedig az lesz, ha közben a fővárosi önkormányzat szerződésbontása alapján folytatódnak majd a cég plakátjainak elbontásai. Gyuriferi pedig majd elmondhatja azt is országnak-világnak, s pert vagy kötelezettségszegési eljárást is indíthat majd az ország ellen (hisz abban már jó nagy rutinra tett szert!), hogy a mocskos diktatúrában Orbánék megpróbálják befogni a „legnagyobb ellenzéki erő” pofáját.

Nagy igazság, a közös ellenség mindenkit összehoz, és hogy az ellenségem ellensége szeret szánkózni. Ekkorát fordult volna néhány hónap alatt a Föld? Mert ilyen bizarr politikai házasságot se látott még a magyar demokrácia, ez a Jobbik-MSZP technikai koalíció felvetésén is bőven túl van.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Belföld (8) Heti lámpás (260) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Gazdaság (675) Nagyvilág (1305) Egészség (50) Életmód (1) Mondom a magamét (6587) Sport (729) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2537) Kultúra (6) Autómánia (61) Politika (1581) Tereb (142) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (516) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>