Ma 2024 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
Káldeus mágia

Káldeus mágia

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Főleg a finn és káldeus mitológia hasonlósága feltűnő, nem véletlenül.

Eredete és fejlődése - Bíró Lajos ajánlásával, előszavával... A káldeus mágia lényegét az egyiptomi, méd, turáni, finn és sumér- akkád mágiával, mitológiákkal, vallásokkal való összehasonlítások összefüggéseiben mutatja be. Lenormant tárgyi emlékek alapján bizonyította, hogy a világ teremtésének története, a Vízözön, a bűnbeesés és számos más hitrege a suméroktól származik, a szemita babilóni-asszírok tőlük vették át, s onnan a zsidókon keresztül jutott a keresztényekhez. Főleg a finn és káldeus mitológia hasonlósága feltűnő, nem véletlenül. Helyet kellene biztosítani a civilizáció történetében a turáni népfajnak, annak korai káldeai jelenléte miatt, amely történelmi igazságot, tényeket tudományellenesen elhallgatták...

Francoise Lenormant kívánsága - mely szerint helyet kellene biztosítani a civilizáció történetében a turáni népfajnak, annak korai káldeai jelenléte miatt - mindmáig nem teljesült, a történelmi igazság, a tények tudományellenes elhallgatása miatt.

A 19. századi nagy felfedezések eredményeinek lényegét, a sumérok és a „turániak” rokonságát a 20. században már a hivatalos nyelvészek, régészek, történészek valószínűleg politikai okból elhallgatták - tisztelet a ritka kivételeknek, akik szembe mertek menni a „fősodor”-ral, mint pl. Mario Alinei, Varga Zsigmond, Simo Parpola vagy Dr. Márki Sándor.

Jelen kötetünk a káldeus mágia lényegét az egyiptomi, méd, turáni, finn és sumér- akkád mágiával, mitológiákkal, vallásokkal való összehasonlítások összefüggéseiben mutatja be. Lenormant tárgyi emlékek alapján bizonyította, hogy a világ teremtésének története, a Vízözön, a bűnbeesés és számos más hitrege a suméroktól származik, a szemita babilóni-asszírok tőlük vették át, s onnan a zsidókon keresztül jutott a keresztényekhez.

Lenormant és kutatótársai ugyanazt a fontos tényt bizonyították, hogy az „ural-altáji”-nak nevezett nyelvcsaládba sorolt nyelvek és népek - a magyarok, finnugorok és türkök - az ókori Közel-Kelet és a Mediterráneum őslakói voltak, akik megelőzték a szemita és indoeurópai népeket. Legutóbb Simo Parpola finn professzor bizonyította többek közt a sumér - magyar - finn nyelvrokonságot. Lenormantnak is főleg a finn és káldeus mitológia hasonlósága tűnt fel, nem véletlenül. Valószínűleg nincs olyan részterülete az összehasonlító mitológia tudományának, amelyről a közelmúltig kevesebbet tudtak volna, vagy amelyről jelenleg több hiteles anyag maradt volna fenn, mint amit jelen kötetünkben találhatunk: annak eredetéről és fejlődéséről.
*
François Lenormant (Párizs, 1837. január 17. – Párizs, 1883. december 10.) a híres francia archeológus, egyiptológus és numizmatikus Charles Lenormant fia. Már hatévesen beszélt görögül, tizennégy éves korában pedig már a Revue Archéologique-ban jelenik meg munkája a Memphisben talált görög agyagtáblákról. 1867-ben kezdett el asszirológiával foglalkozni. 1856-ban a Classification des monnaies des Lagides című esszéjével elnyerte az Académie des Inscriptions numizmatikai díját, 1862-ben pedig az Institut de France alkönyvtárosa lett.

Már 1867-ben az asszír tanulmányok felé fordította figyelmét; az elsők között ismerte fel az ékírásos feliratokban az általa akkádnak (ma sumérnak) nevezett nem-szemita nyelv létezését. 1874-ben a Bibliothèque Nationale de France régészeti professzorává nevezték ki, a következő évben pedig Jean de Witte báróval együtt közreműködött a Gazette archéologique megalapításában.

Az enciklopédikus tudással rendelkező tudós 1883-ban hunyt el, egy dél-olaszországi felfedező útja során elszenvedett baleset következtében.
*

]]>Kiemelten ajánljuk mellé: ]]>

]]>Dzsagfar Tarihi és a magyarság ősi forrásai

Szkítia I. Csomag A magyarság őstörténete és őshazája A bor és a szőlő ősi magyar titkai Jézus magyar eredete - Jézus király a Pártus herceg, Magyar Biblia A magyar ornamentika nagykönyve Hun örökségünk, szkíta dicsőségünk A Kárpát-medence sumér öröksége A magyar népmese és mitológia varázslatos világa Magyar mitológia Kandra Kabos magyar mitológiai és történelmi munkái Fáy Elek magyar őstörténeti hagyatéka Ősmagyarok és sumírok A magyarság ősi gyökerei Ritka magyar őstörténeti források Árpád Kódex A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! Újabb magyar ősmesék Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap Atilla Kódex A megtalált kapcsolat Baráthosi összes turáni könyve I-II. Magyar ősmesék Káldeától Ister-Gamig I-II-III. Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája Magyarország álomtörténete 1929-1941 Trianon és a harmadik világháború Őseink Fényvallása A Sumír örökségünk - A Bobula Ida hagyaték A Fekete Madonna titka Ősmagyar hagyományaink A magyar Jézus és eltitkolt tanításai A magyar tündérvallás A magyarság igaz őstörténelme Az ősmagyarok mitológiája Pogány Biblia - Koppány hagyatéka A Magyar MU - A teljes Csicsáky-hagyaték A Magyar Korona könyve Nimród gyűrűje Piliscsillag, Napcsillag A magyar ősemlékezet és az Arvisura világkép Az aranylemezek üzenete

 

]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2825) Autómánia (61) Nézőpont (1) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Kultúra (9) Mondom a magamét (7731) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Egészség (50) Életmód (1) Mozaik (83) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Politika (1582) Tereb (146) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>