Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
Borvendég Zsuzsanna: A hálózat emberei

Borvendég Zsuzsanna: A hálózat emberei

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Magyarország kifosztásának ügynökei

Amíg a politika színpadán változások történtek, a hazánkat gazdaságilag megszálló, kiszipolyozó hálózatokat nem érintette az átmenet, rendszerük változatlan maradt. Egy olyan érdekkörről van szó, amely a szervezett bűnözői hálózatok módszereivel tevékenykedett. Létezett egy külkereskedelmi lobbicsoport, akiknek tagjairól, valódi tevékenységéről szinte semmit sem tudunk, pedig sokuk befolyásosabb volt az államvezetés legfelsőbb szintjein lévőknél is. Erről lebbenti fel a fátylat a történész, amelyben a titkosszolgálatok világával összefonódó rendszer működésének krimiszerű epizódjai láncszemekként kapcsolódnak össze. „A hálózat pénze” című könyv folytatása.

A Szovjetunió megingásával, 1989 és 1990 fordulóján a rendszerváltozásnak nevezett események hatására, demokratikusnak látszó, új politikai rendszer jött létre Magyarországon is.

Amíg a politika színpadán változások történtek, a hazánkat gazdaságilag megszálló, kiszipolyozó hálózatokat nem érintette az átmenet, rendszerük változatlan maradt. Egy olyan érdekkörről van szó, amely a szervezett bűnözői hálózatok módszereivel tevékenykedett.

Ennek eredményeképpen Magyarország felfoghatatlan méretű államadósságot örökölt, majd rövid időn belül a privatizációnak nevezett szabad rablással azt a vagyont is elvesztette a nemzet, ami még megmaradt a kommunista érából.

Hazánkat a szovjet érdekeknek kiszolgáltató kommunista politikai elit tagjait név szerint ismerjük, tevékenységük dokumentálva van. Ugyanakkor létezett egy külkereskedelmi lobbicsoport, akiknek tagjairól, valódi tevékenységéről szinte semmit sem tudunk, pedig sokuk befolyásosabb volt az államvezetés legfelsőbb szintjein helyet foglaló hatalmasságoknál is.

Erről lebbenti fel a fátylat Borvendég Zsuzsanna történész eme új könyve (2022), amelyben a titkosszolgálatok világával összefonódó rendszer működésének krimiszerű epizódjai láncszemekként kapcsolódnak össze.

Jelen kötet az egy év alatt 4 kiadásban, 13 000 példányban megjelent „A hálózat pénze” című könyv folytatása.

*
A feltárt dokumentumok arra világítanak rá, hogy sok szempontból újra kell gondolni Magyarország 1945 utáni történelmét...
*
AJÁNLJUK MELLÉ:

]]>A hálózat pénze]]>
]]>Az Impexek kora (2020-as kiadás)]]>
]]>A kádári Magyarország titkos élete]]>
]]>Túléltem, mások belehaltak]]>

 

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Heti lámpás (319) Vetítő (30) Sport (729) Belföld (11) Tereb (146) Mondom a magamét (7657) Mozi világ (440) Kultúra (9) Jobbegyenes (2815) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Tv fotel (65) Történelem (18) Flag gondolja (36) Gazdaság (711) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Politika (1582) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>