Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Birodalmak alkonya

Birodalmak alkonya

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Világunk nagyon veszélyes korszakba lépett.

„E mostani könyvem címét kétségtelenül Oswald Spengler ihlette: „alkony”, vagyis az általános hanyatlás, a világ egyre rendezetlenebbé és kiszámíthatatlanabbá válása ma látványosabban jelenik meg, mint az elmúlt évszázadban bármikor.

Az itt szereplő írásaim ezt a hanyatlási folyamatot próbálják elemezni, és azt keresik, hogy vajon milyen társadalom-tektonikai okok vezettek a jelenlegi fenyegető helyzet kialakulásához.

]]>]]>
A nyugatias létmód azért van végzetes válságban, mert a fizikai élvezetek kielégítésére alkalmas anyagtömeg szakadatlan növelésére épülő modellje most már olyan mértékben roncsolja szét e cél elérése érdekében az emberi létezés külső természetét (ökológiai válság) és belső természetét (lelki, erkölcsi, szellemi talapzatát), hogy mindez egyre kezelhetetlenebbé válik.

• Portugália, Spanyolország, Hollandia, Franciaország, Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok után ki lesz a „hetedik birodalom”, és lesz-e egyáltalán?
• Netán egy nem nyugati, de sikeresen nyugatosodó nemzet, mint Kína?

Könyvemben arra keresem a választ, hogy mit és hogyan kellene újragondolnunk ahhoz, hogy az emberiség minél kevesebb veszteséggel kerüljön ki az „alkonyulat” e sötéten kavargó világából.

*
Részlet a kötetből:
... „A perifériák egyre gátlástalanabb kifosztása növeli a lokális feszültségeket. A birodalmi elitek erre adott válaszainak hibás reakciómintái egyre patologikusabbá teszik a helyzetet, így aztán az egyre átgondolatlanabb, ingerülten meghozott döntéseikkel, rendkívül költséges módon valójában még rosszabb helyzetbe hozzák a világot, és benne magát a birodalmat is, mint az annak előtte volt. Mindez a perifériák még brutálisabb kifosztását igényli, ami még nagyobb lokális feszültségeket vált ki, és minden kezdődik elölről. A történelem nem nagyon ismer példákat arra, hogy ezekből a végzetes öngerjesztő örvénylésekből bármely birodalom képes lett volna kiszabadulni. Világunk tehát nagyon veszélyes korszakba lépett. Minden lokalitás elemi érdeke, hogy józan és megfontolt döntéseivel próbálja ellensúlyozni a birodalmi hanyatlás pusztító következményeit.” ...
*
Néhány cím a TARTALOM-ból:
Utópia - Geopolitikai dilemmák - Multik alkonya - A végítélet órája - Miatyánk - Klímakihívás - Adófizető robotok - Egy korszak vége, avagy a világkereskedelem alkonya - Álomgyilkos új SZDSZ - A Nyugat és a kommunizmus - Öngyilkos Európa - Trump-büdzsé - EUralkonyodik - Oswald Spengler jóslatai száz év után - CEUfória - A globalitás csapdája - Adócsaló multik - Ki áll Soros mögött? - Népesség és egészség - ÖN-TÉR-KÉP Nemzetállítás, avagy a lélek kvantummechanikája...

RENDELHETŐ!

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Vetítő (30) Mondom a magamét (7603) Gazdaság (709) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Sport (729) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Jobbegyenes (2804) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Autómánia (61) Heti lámpás (313) Tv fotel (65) Belföld (11) Flag gondolja (36) Egészség (50) Gasztronómia (539) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>