Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
bojte-csaba.jpg

Egészen szép vagy Csíksomlyói Szűz Anyánk!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Csíksomlyói fotóalbum Csaba testvér imáival és elmélkedéseivel...

Ez a könyv a csíksomlyói Mária-kegyszobor 500. évfordulója tiszteletére készült.

Egy ünnepi album megszerkesztésének vágya hívta életre azt a fotópályázatot, amelyet Csaba testvér 2015. márciusának elején hirdetett meg a Mária kegyszobor 500. éves jubileumának alkalmából. Több mint ötvenen feleltek e felhívásra a Kárpát-medence megannyi szegletéből, a beküldött felvételeikkel alig két hónap alatt valósággá formálták ezt az albumot.

]]>]]>
Így lett ez a könyv valóban gyűjteménnyé, észre- és szívre vett pillanatok képeinek, valamint Csaba testvér elmélkedéseinek rendeződéséből - a jótékony szeretet, Mária öröksége mentén...

*
Az ismeretlen mester keze által készült Boldogságos Nagyasszonyunk szobra a Dózsa György-féle hadjárat végső napjaiban jelent meg ebben a csíksomlyói kis bazilikában. Azóta a történelmünk viszontagságai miatt csak „Te vagy nekünk mennyei Anyánk, szép Szűz Mária! Fejeden koronával, oldaladon a gyermek Jézussal köztünk trónolsz a legszentebb oltárunkon, és újból és újból összegyűjtesz, vigasztalsz, bátorítasz, szeretettel utat mutatsz nekünk, gyermekeidnek”...

„Egészen szép vagy Mária! Te a mi nemzetünknek vagy tisztessége. Te a bűnösöknek szószólója. Ó Mária! Nagyokosságú Szent Szűz, Nagyhatalmú Szent Szűz. Imádkozzál érettünk, esedezzél érettünk a mi Urunk, Jézus Krisztusnál. Ámen.”
(Csaba Testvér)

]]>Az örömök útján]]>

RENDELHETŐ!

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (713) Jobbegyenes (2825) Életmód (1) Belföld (11) Vetítő (30) Heti lámpás (322) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Flag gondolja (36) Történelem (18) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7719) Politika (1582) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>