Ma 2019 június 26. János, Pál napja van. Holnap László napja lesz.
Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?

Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nyikita Hruscsov után 30 évvel később Leonyid Kucsma is felkínálta Kárpátalját! - Hazaárulás 1991-ben?

A parlament 1993. május 11-én ratifikálta az 1991. december 6-án Kijevben aláírt magyar-ukrán alapszerződést, amely azt tartalmazta, hogy a szerződő feleknek egymással szemben nincs és nem is lesz területi követelésük....
*
1991. december 1-jén a mai Ukrajnában népszavazást tartottak a Szovjetunióból való kilépésről. Ezzel együtt Kárpátalján arról is szavaztak az emberek, hogy nyerjen-e Kárpátalja egy különleges státust, valamint arról, hogy szülessen-e Beregszász központtal egy magyar autonóm terület?

]]>]]>
Az emberek elsöprő többséggel mindkét kérdésre igennel szavaztak. Öt nappal később, 1991. december 6-án Kijevben Antall József, Magyarország akkori miniszterelnöke aláírt egy olyan ukrán-magyar alapszerződést, amely nem reflektált a népszavazásban megnyilvánult népakaratra, és amely örök időkre lemondott Kárpátaljáról. Antall József miniszterelnök és Jeszenszky Géza külügyminiszter eljárását a Magyarok Világszövetségének Elnöksége a hazaárulás minősített esetének nevezte...

Ez a könyv a Magyarok Világszövetségének folytatásban közzétett, „Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? – A magyar-ukrán alapszerződés aláírása (Kijev, 1991. december 6.) és ratifikálása (Budapest, 1993. május 11.)” című tanulmány bővített kiadása. Dr. Dányi László elemzése rendkívül alapos és hiánypótló: egy nélkülözhetetlen műfajt teremt meg a jelenkori magyar újságírásban és politika-tudományban.
*
„... Magyarország visszaillesztését elszalasztó kormányzati tevékenységgel foglalkozik, ennek részletes s nagyon korrekt módon minden irányú földolgozását végezte el... Dányi Lászlónak - ez kiderül könyvéből - határozott véleménye van az elszalasztott magyar lehetőségek felelőseiről, akik gyakorlatilag avagy gyávaság, vagy árulás miatt oly sok kárt okoztak a ma élő magyaroknak. Az a tény, hogy a lehetőségek föl nem ismeréséről (azaz politikai tehetetlenségről és középszerűségről) van szó, vagy emberi gyávaságról, vagy még ezeknél is súlyosabb tényezőkről, utólag elvileg már nem számít. Azonban e tényezők bemutatása mégis fontos, ugyanis a történelem mindig hoz valamilyen lehetőséget.

Dányi László könyve - több más fontos szempont mellett - e megközelítésből is nagyon jelentős alkotás. Bemutatja a jelenkor olvasóinak (politikusoknak és a tömegeknek egyaránt), hogy soha nincs veszve semmi - kivéve akkor, ha mi magunk mondunk le arról, amit esetleg el tudnánk érni. Historia est magistra vitae.
(Raffay Ernő történész)
*
TARTALOM:

ELŐSZÓ
• Hatvan évvel ezelőtt, az 1956. évi forradalom és szabadságharc leverésének idején
- A szabadságharc eltiprását Kárpátaljáról vezényelték
- Forradalmár állomásfőnök Csapon;

• „Lélekben, érzésben tizenötmillió magyar miniszterelnöke kívánok lenni”;
• Ami Kádár Jánosnak nem sikerült, most sikerülni fog;
• Miért fektették másfél évig a ratifikálást?
• Bégány Attila határon belüli harcai;
• Folytatódik a kínos vita a Parlament üléstermében;
• „Hazaárulók!” - amikor az ellenzék mentette meg a kormányt;
• Csupán 39 képviselő voksolt nemmel az alapszerződésre;
• Románia elszigetelése volt a cél?
• „Ilyen országvesztése még nem volt a magyar nemzetnek”;
• Nyikita Hruscsov után 30 évvel később Leonyid Kucsma is felkínálta Kárpátalját! - Hazaárulás 1991-ben, Elvi álláspont Magyarország Kárpátalja-politikájáról, Történelmi háttér;

• Epilógus - A kárpátaljai jelen - „Magyar az, akinek fáj Trianon”

Ajánljuk mellé:
]]>NGO - Titkos akták]]>
]]>A gondolatgyárak]]>
]]>Trianon naptár 2018]]>

RENDELHETŐ!

]]>]]>

]]>]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (464) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (4) Tereb (125) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (4) Mondom a magamét (3708) Jobbegyenes (1544) Flag gondolja (32) Vetítő (37) Életmód (1) Nagyvilág (1385) Belföld (5) Rejtőzködő magyarország (171) Tv fotel (65) Sport (727) Gazdaság (612) Heti lámpás (207) Mozaik (6) Autómánia (61) Politika (1571) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>