Ma 2023 június 04. Bulcsú napja van. Holnap Fatime napja lesz.
3e61defc619681c5ec97202975d41fa1.jpg

Böjte Csaba: A virág a fény felé hajlik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„Csodálom a szántó-vető embert, ki hitével meglátja a fekete földbe hulló, száraz magban az érett búzakalászt, s szövetségeseivel, a mindent átölelő, áldott napfénnyel és a tavaszi esővel jóságosan életet fakaszt"

Csaba tv legújabb könyve......
Leírás: Az Isten arcú ember keze alatt élet fakad...

Részlet a kötetből:

„Csodálom a szántó-vető embert, ki hitével meglátja a fekete földbe hulló, száraz magban az érett búzakalászt, s szövetségeseivel, a mindent átölelő, áldott napfénnyel és a tavaszi esővel jóságosan életet fakaszt. A földműves bölcs, ismeri az Isten adta vágyat, mi nemcsak őt, de mindent az ég alatt mozgat, késztet, hogy táplálja magát, csírát fakasszon, bőséges gyümölcsöt hozzon fajtája szerint. 

A paraszt nem állja útját a természetnek, hisz azt, ami nélküle is születne, ő szorgalmas alázattal támogatja, kisebb testvére lesz a magnak, gondozza figyelmesen, s mivel jóságosan szolgál, a mag érett búzakalásszal hálálja meg a fáradozásait. A kézműves meglátja a gerendában a deszkát, és a finom deszkalapokban a bútort, a széket, az asztalt. Szövetségeseket keres: éles fűrészt, kemény acélú gyalut, vág, majd enyvvel összefog, alkot, gyarapít, gazdaggá tesz, lelket lehel a kidöntött fába. Szorgos munkája bölcs, de egyszerű is, hisz azt a szépet látja s láttatja meg, erősíti fel, mi már ott van a fában! 

A kivágott deszkadarabon, az átlátszó, kemény lakk alatt felragyog a fa gyönyörű erezete, megszületik a nemzedékeket befogadó, a családot nagy hajóként az időben hordozó, a házat otthonná tevő bútor...!

A kötet TARTALMA:

• Az Isten arcú ember keze alatt élet fakad (Böjte Csaba);
• Látóbb szem a világra (Karikó Éva);
• Dönts az élet mellett!
• Minden pillanatban nevelsz;
• Lelki asztalt teríteni;
• A jég hátán is megéljen;
• A megsebzett gyermek;
• A tékozló gyermek;
• Szárnyait bontogatja;

Borító és képanyag: A maksai református templom mennyezetkazettái (Kovászna megye).

„A virág a fény felé hajlik” című ezen kiadványt Csaba testvér gyermekvállalással és neveléssel kapcsolatos gondolatai, lelki útmutatói iránt érdeklődő, nemcsak hitéletet élő valamennyi olvasónknak ajánljuk.

* * *

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (521) Flag gondolja (33) Tereb (142) Egészség (50) Belföld (9) Vetítő (30) Kultúra (6) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Gazdaság (681) Sport (729) Jobbegyenes (2623) Nagyvilág (1306) Életmód (1) Politika (1581) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Mondom a magamét (6848) Mozi világ (440) Heti lámpás (264) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>