Ma 2023 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
d9ece76adf6805b4e4bbdd947e5680e2.jpg

Időtörés

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bizonyára önökkel is előfordult már, hogy egy-egy nagyobb takarítás, esetleg lomtalanítás során kezükbe került egy régi kedves emlékük. Akár egy kicsiny tárgyacska vagy esetleg egy befejezetlen levél. Nos velem a napokban hasonló dolog esett meg.

Történt pedig, hogy rendet akartam tenni végre a dolgozószobámban, ahol már hónapok óta hatalmas káosz uralkodott. Miután a negyedik fiók tartalmát is egy könnyed mozdulattal kiborítottam a földre, némi káromkodással fűszerezve, az amúgy is borongós hangulatot, megpillantottam, egy régi, elfeledett, kedves emlékemet. A csillagfejű csavart, amely ott lapult a télikabátom mélyén, amikor még kisiskolásként hatalmas hócsatákat vívtunk a régi játszótér, rozzant mérleghintái között.
S velem volt akkor is, amikor szorongva bújtunk el az elülső szomszéd hatalmas vállai mögé, azokon a „véres” matek órákon, és őt szorítottam, amikor Fleinerné mereven rámnézett azzal a szörnyű csontkeretes szemüvegével és a táblához hívott felelni. S végül akkor is velem volt, amikor egy fénylő nyári estén, egymás kezét fogtuk egy izzó szemű lófarkas gimnazista lánnyal a Margit-sziget sokat látott, árnyas platán fái alatt. Majd természetesen este választottunk együtt csillagot, örök hűséget fogadva egymásnak.A régi, poros játszótér sejtelmesen nyikorgó, rozzant mérleghintái és a „gonosz” Fleinerné szörnyű, csontkeretes szemüvege már rég a múltba vész, s valószínű, hogy az a lófarkas gimnazista lány is, már egy boldog édesanya valahol. De ez a kis fémdarab a múltból, visszahozta nekem őket. Keserű és édes emlékeket egyaránt, a maga egyszerű és mégis csodálatos módján.
Hiszem, hogy mindannyiunknak van egy kis titka, amely felidézi a régi emlékeket. S ez a varázslatos időtörés irányt mutat számunkra az örökkévalóság bársonyos országútján.

   Legyen az a varázslat bármi, akár egy kis csavar a múltból, de csak akkor teljesítheti küldetését, ha tiszta szívvel kötődünk hozzá.
 
Csépányi Balázs
 

Hozzászólások

Pogi
2016-01-28 13:27
Gyönyörű, Balázs! A képet honnan vetted? Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Mozaik (83) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Heti lámpás (279) Politika (1581) Flag gondolja (34) Történelem (16) Mondom a magamét (7237) Kultúra (6) Mozi világ (440) Gazdaság (693) Jobbegyenes (2719) Autómánia (61) Egészség (50) Életmód (1) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Tereb (146) Sport (729) Nagyvilág (1309) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (531)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>