- 0
Gyakori szereplő az ebédlőasztalon, a Majdnem kínai csirke, frissített verziója. Egy kicsit módosult a régi recept, frissült és átalakult.
Pár szó a köretről. Párolt rizs, kínai ízesítésű saláta és édes-csípős chilli szósz, de nagyon finom burgonyapürével is.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 8-10 db csirke felső comb (lehet mellfiléből is készíteni, de az egy kicsit kiszárad)
- 4 tojás
- 3-4 ek csemege paprika krém (édes anna), aki szereti egy kicsit csípősen, az tehet egy kanál erős krémet is
- 2 tk sűrített paradicsom
- 3-4 ek étkezési keményítő (én kukorica keményítőt használtam)
- 3 ek szezámmag
- 1 tk wok fűszer vagy kínai őt fűszer keverék
A csirkecombot lebőrözöm és kicsontozom, a húst ujjnyi csíkokra vágom, a csontból és a bőrből főzök egy alaplevet, azt elteszem ínségesebb időkre.
A szezámmagot egy serpenyőben, szárazon megpirítom.
A tojásokat habosra keverem, majd hozzáadom a paprika krémet/krémeket, és jól elvegyítem. A keményítőt egy kis vízzel kikeverem, majd a szezámmaggal a paprikás tojáshoz adom. Ebbe a pácba beleforgatom a csirkét, és hagyom érni legalább 2-3 órát, de akár egy egész éjszakát is lehet.
Ha egy egész éjjel pácoljuk, akkor tegyük hideg helyre, de sütés előtt legalább 2 órával előbb vegyük ki a hidegről.
Melegítsünk olajat, és közepes lángon süssük szép ropogósra.