Ma 2021 május 14. Bonifác napja van. Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.
"Főzz az egészségedért" 6. recept - Zöldséges csirke

"Főzz az egészségedért" 6. recept - Zöldséges csirke

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Van ennek az ételnek a por változata, kicsit kevesebb zöldséggel és darált hússal, meg persze az elmaradhatatlan ízfokozókkal és tartósítószerekkel.

(amit a gyártó nem tesz bele, hát persze, azért áll el 4 évig a por…). Lakótársam szerint egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni porból az ételt. Megfőztem friss alapanyagokból, elismerte, hogy sokkal finomabb és egyátalán nem tart tovább elkészíteni, mint a zacskós verziót.

A zöldséges csirke szerintem egy nagyon praktikus recept, munka után hazaérve is gyorsan össze lehet dobni, a zöldségeket variálhatjuk az ízlésünknek, az évszaknak vagy a mélyhűtő tartalmának megfelelően, amíg pedig sül az étel lehet más dolgokkal is foglalkozni J Elsőre riasztó lehet, hogy sokféle fűszer van benne, de szerintem megéri beruházni, a hétköznapi ételeket is fel lehet dobni egy-egy új fűszerrel.

 

 

Hozzávalók, 5-6 személyre, mert elég nagy adag:

 

·         2 kisfej vöröshagyma (~25 ft)

·         4 gerezd fokhagyma (~20 ft)

·         60 dkg csirkemell (~1000 ft)

·         1 kg cukkini (~150 ft, nem tudom, nekem a kertből van)

·         1 teáskanál rozmaring

·         2 csipet bors

·         1 teáskanál oregánó

·         1 teáskanál kakukkfű

·         1 teáskanál koriandermag, összetörve

·         1 teáskanál majoranna

·        

·         1 evőkanál olaj

·         1 evőkanál keményítő, ez helyettesíthető liszttel (összesen kb. 50 ft)

·         3 dl víz

·         1 konzerv sűrített paradicsom (~ 70 ft)

·         450 g fagyasztott tavaszi zöldségkeverék (520 ft, ez volt itthon és csak ebben nincs brokkoli :D)

·         15 dkg sajt (190 ft)

 

 


Összesen 2030 ft, kb 5-6 adag: 340-406 ft/adag

 

Sok munka nincs vele, de tényleg: hagymát, fokhagymát összeaprítani, feldobni az olajra pirulni. Közben begyújtani a sütőt, összevágni a húst, azt is mellé dobni, kicsit megpirítani, hogy legyen egy kis színe. Közben hámozni, összevágni a cukkinit nagyobb darabokra, ezt is hozzáadjuk a húshoz. Megszórjuk a fűszerekkel és sózzuk. Teszünk alá egy kis vizet, rotyogtatjuk, hozzáöntjük a fagyasztott zöldséget, beletesszük a sűrített paradicsomot és a maradék vizet, majd felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a keményítőt. Tűzálló tálba vagy tepsibe kanalazzuk, megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon a sajt pirulásáig sütjük. Ugye, hogy nem nehéz? :)

 

 

A szerző: Mandy

 

]]>www.kellegyrecept.blogspot.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Heti lámpás (255) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Életmód (1) Tereb (140) Mondom a magamét (5292) Sport (729) Vetítő (37) Belföld (6) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (505) Jobbegyenes (2025) Mozaik (83) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Kultúra (6) Gazdaság (657) Politika (1578) Autómánia (61) Nagyvilág (1454) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>