Ma 2024 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
f23d3a69f01045a715505bdb8170aa38.jpg

Sóval az allergia ellen

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Legyen szó asztmáról, megfázásról, szénanátháról, vagy a szmog kellemetlen hatásairól, a só külsőleges használata segíthet enyhíteni a légúti panaszokat. .

Segítségével erősíthető az immunrendszer, illetve megszüntethető a különböző gyulladásos panasz

Annak ellenére, hogy sokan csupán fűszerként ismerik, a só jóval fontosabb az emberi szervezet számára, hiszen alapvető szerepet játszik az egészség megőrzésében. Ezért külsőleges felhasználása kifejezetten ajánlott. Két alapvető fajtáját különböztetjük meg: A száraz és a nedves só terápiát.

Száraz sóterápia

A száraz sóterápia lényege, hogy a sót nem párologtatják, nem kötik vízhez. A természetes kősó magas szétszóródású jelenléte adott közegben, valamint a mikroklíma más tényezői - hőmérséklet, páratartalom - együttesen hatnak a légutakra, valamint az egész testre.

Nedves sóterápia

Nedves sóterápiáról akkor beszélünk, amikor sót párologtatnak nedves közegben. A folyamat során a vízhez kötött só nagy része belélegzéskor megtapad a felső légutak nyálkahártyáján, ezért csak egy kisebb része jut el a tüdőbe.

Egészségügyi hatásai

A terápia során a sós levegőben lévő nátriumionok a belégzéskor olyan helyekre is eljutnak a szervezetben, ahol a baktériumok és az apró porszemcsék telepednek meg. Ezeket nem lehet eltávolítani a testből, ám a sós levegő képes lekötni őket, így a felköhögött váladék révén ki tudnak ürülni. A belélegzett só lényegében oldószerként funkcionál és magához vonzza a szennyeződéseket. Természetes antibakteriális hatásával elsősorban a tüdő, a légutak, és a hörgők tisztításában eredményes.

A légutak megtisztulnak, és a kellemetlen tünetek csökkennek. A kezelés eredményeképpen helyreáll a hörgők tónusa, javul a légzés és a gázcsere, megszűnik a túlérzékenység. Erősödik a szervezet önregeneráló képessége, és e pozitív változások következtében javulnak a légzésfunkciós eredmények is. Nő a teljesítő képesség, asztmánál csökken a rohamok száma és intenzitása, helyreáll a tüdő oxigénellátása, az elhúzódó fül-orr-gégészeti problémáknál a gyógyulási idő lerövidül.

Alkalmazási módok - Párologtatás

A leghatékonyabb módszer, amivel növelhető a lakás levegőjének sótartalma, ha sóoldatot párologtatunk. Könnyedén elkészíthető: tegyen egy befőttesüvegbe vizet és sókristályt 1:3 arányban. Hagyja állni 1 órát, így 26%-os oldatot kap. Ha a sókristályok nem oldódnak fel tökéletesen, nyugodtan töltse fel újra az előbb említett arányban az üveget tisztított, vagy ásványvízzel.

Tipp - Himalája só
Ha lehet, válassza a himalájai sót, amely 84-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, míg a konyhai sóban csak nátrium-klorid van. Ha kész az oldat, öntsön át belőle egy keveset a párologtatóba. Érdemes a hálószobában is elhelyezni egy párologtató edényt, mivel a szervezet legjobban az éjszaka folyamán regenerálódik.magyarhirlap.hu – femina.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (711) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7625) Gasztronómia (539) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Kultúra (9) Autómánia (61) Sport (729) Belföld (11) Heti lámpás (318) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Történelem (18) Életmód (1) Egészség (50) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2807) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>