Ma 2021 augusztus 02. Lehel napja van. Holnap Hermina napja lesz.
41b2567d91c8c6adc4ffe0fa0db10788.jpg

Magyar valóság

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Azt hiszem, pontosabban bizonyos vagyok benne, hogy bár a látszat egyértelmű, a lényeg valószínűtlen. Arra utalok, amit mindnyájan tanultunk kémia (vagy fizika?) órán az anyag belső formájáról.

Már ami abból hozzáférhető a tudomány számára. Hogy van egy (rengeteg) kis gömb, egymástól olyan távolságra, mint nagyban futballpálya és sarkaiban labdák, ezek a kis gömbök az atomok, ezeket valamilyen erő tartya ott, ahol vannak, de az erőn kívül ott semmi sincs, mert a csapat idegenben vendégszerepel, és ha megnézzük ezeket a labdákat, a víz kiver, mert belül is azt látod, amit kívül, hogy a szélén vannak gombostű-fejnyi kis izék, ezek őrült sebességgel rohangálnak a labda szélén, és labda nincsen is, mert a labda látszatát a gombostű-fejnyi kis piszkok hisztérikus forgása adja, olyan gyorsak, mintha egyszerre lennének a labda felszínének összes pontján, holott nem így van…

Kapaszkodj meg, drága olvasóm, mert a nyilvánvaló tény a következő: azt az állítást, amelyet régóta hallhattál sárga ejtőernyőbe öltözött, kopasz tibeti mongoloktól, miszerint a világ nincsen is, ami létezőnek látszik, az közönséges látszat, magyarul máyá, és Te ezen jót mulattál, szóval a közönséges és egészen köztudott tény az, hogy az elektro-mikroszkóppal operáló modern tudomány ezt a buddhista állítást már régen igazolta.

Fizikai valóság nincs. Nem kívánom még egyszer elismételni, hogy ezt a fizika tudománya igazolta, és Te, kedves Olvasóm, régen megtanultad. Amennyiben abban reménykedsz, hogy az atomon belül majd a mit tudom én milyen részecske tömör anyagnak fog mutatkozni, jó előre felvilágosítalak, hogy tévedsz, ilyet a jövőben, és a mikroszkóp-nagyítás további fokozataiban sem fognak találni. Bármely pont, amely az első felismerés hevében anyagnak látszik, a nagyítás fokozása során ismét csak még kisebb elemek még gyorsabb forgása által látszódó gömbfelületnek nyilvánul…

És hogy fent ismertetett (ismétlem: eddig is köztudott) tényekből mi következik? Majd a folytatásban!

Pogány István

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Gazdaság (659) Autómánia (61) Egészség (50) Mozi világ (440) Életmód (1) Tereb (138) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (255) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (505) Mondom a magamét (5467) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Politika (1578) Nagyvilág (1456) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2084) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Sport (729) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>