Ma 2024 május 07. Gizella napja van. Holnap Mihály napja lesz.
f76ea8172ccaa9e77336f0a48ed38ca4.jpg

Királyok bukása!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Avagy itt a tél, hullanak a nagyok... Az aktuális hétvége nem a nagycsapatokról szólt a külföldi topbajnokságokban. 

Angliában az éllovas Chelsea a múlt heti City pofon után, ezúttal az Everton ellenében hullajtott fontos pontokat. A címvédő Manchaster United kaphatott volna az alkalmon, azonban ezt Birminghamben nem így gondolták, hiszen Gabriel Agbonlahor góljával 1-0 - s sikert aratott az Aston Villa. A Villa sikerével, már BL főtáblás pozícióban van. A Manchaster Citynek sem sikerült behúznia a három pontot a Bolton otthonában, mint ahogy a Tottenham is vereséget szenvedett. A forduló slágermeccsén "meglepetésre(?)" az Arsenal legyőzte a Liverpoolt az Anfield Roadon.
 
 
Olaszországban sem jártak több sikerrel a "nagyok". A Milan kikapott, az Inter ikszelt. A Juventus veresége ma már nem is számít akkora meglepetésnek, ennek ellenére a torinóiak továbbra is őrzik dobogós helyüket. Szintén vereséget szenvedett a Genoa és a Fiorentina is, míg a Serie A slágermeccsén (Sampdoria - Roma) gól nélküli döntetlen született.
 

 
Spanyolországban már sokkal diadalmasabbak voltak az élcsapatok, a királyi gárda - egy remek második félidőt hozó meccsen - legyőzte 3-2-re a Valenciát, még a Barcelona - hathatós bírói segítségnek köszönhetően - Ibrahimovic büntetőből elért góljával fektette két vállra az Espanyolt. Az utóbbi években első számú üldözővé vált Sevilla és az idei bajnokság elején gyengélkedő - de már stabilan a középmezőnyben lévő - Villarreal is idegenbeli győzelmet aratott. Az idei bajnokság meglepetéscsapata, a a Mallorca Osassuna elleni győzelmével már az ötödik helyen áll.
 

 
Németországban az éllovas Leverkusen, az ezidáig mindössze 6 pontot gyűjtő Hertha otthonában hagyott fontos 2 pontot. A Bayern München csapata továbbra is remek formában, ezúttal a Bochumot intézték el 5-1-el. A forduló előtt egyaránt 28 pontos Werder Bremen és Schalke 04 mérkőzésén 2-0-s vendég győzelem született, mellyel a gelsenkircheniek 1 pontra megközelítették a Leverkusent. A Hamburg is folytatja a felzárkózást, 4-0-val lépte át a Nürnberget, még a Wolfsburg otthonából Hajnal Tamás Dortmundja hozta el a három pontot. A rengeteg keresztbeverésnek köszönhetően, a Bundesligában az első hat helyezett csapat öt pontra van egymástól. Nagyon úgy tűnik, a tavalyihoz hasonló, izgalmas befutó ígérkezik a németeknél, azonban a tavlyi bajnok Wolfsburg, csak távolról szemlélheti a versenyfutást.
 

Sáfrány Norbert

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Mozaik (83) Mondom a magamét (7584) Jobbegyenes (2798) Mozi világ (440) Gazdaság (707) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Történelem (18) Életmód (1) Sport (729) Heti lámpás (312) Belföld (11) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>