Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
b658561208dc7f5b51086dbba62e819e.jpg

Vissza kell szorítani a milliárdosokat

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

"Jelentős belpolitikai tétje van a június 7-i európai parlamenti választásnak, mert ez eldönti, hogy a Fidesznek milyen lehetősége lesz a jövőben megvédeni az állampolgárokat a Gyurcsány–Bajnai-korszak politikájától" – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Kossuth rádióban.

A Fidesz elnöke szerint óriási a belpolitikai tétje az EP-választásnak (Fotó: Béli Balázs)
 
 
 

Óriási eredménynek tartaná Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, ha a vasárnapi európai parlamenti választáson pártja a lehetséges 22 mandátumból 11-et megszerezne. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője az MR1 Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta: június 7-ét követően, a Fidesz határozottságának, illetve
fellépésének az lesz az előfeltétele, hogy mennyi bizalmat kap a szavazóktól: "Ha az eredményből elsöprő népakarat olvasható ki, akkor a nép nevében tudunk majd fellépni olyan kérdésekben, amelyeket a kormány most akar eldönteni, és amelyekből ebben a formában kára származhat az országnak. Ha a jobboldal rest marad, vagy ha többfelé szavaz, akkor annak a vége vereség, csalódás, baloldali győzelem és a Gyurcsány–Bajnai-korszak folytatása lesz" – nyomatékosította a Fidesz elnöke.

Orbán úgy látja: a jelenlegi kabinet semmit sem tesz a hiányzó egymillió munkahely megteremtéséért, mert ügyefogyott, tehetségtelen, ráadásul tagjai a közérdek elé helyezik saját meggazdagodásukat. A Fidesz elnöke leszögezte: amíg egy pártot elfoglalva és közmegbízatást vállalva egy maréknyi milliárdos azt csinál, amit akar, addig lehet, hogy Magyarország a mi hazánk, de valaki más szedi be a hasznait. Hozzátette: ahhoz, hogy az ország újra a miénk legyen, a milliárdosokat vissza kell szorítani oda, ahová valók. Orbán szerint kevesebb bürokráciára, jelentős adócsökkentésre és a korrupció felszámolására van szükség annak érdekében, hogy az emberek azt érezhessék: tisztességes munkából lehet boldogulni.

A pártelnök az egyik legfontosabb feladatnak nevezte a gazdaság teljesítőképességéhez kapcsolódó rossz kormányzati intézkedések azonnali hatályon kívül helyezését. A hazai kis- és közepes vállalkozások helyzete kapcsán arról értekezett, hogy az uniós támogatásoknak csupán három százaléka jut nekik, a Fidesz viszont ezt az arányt harminc százalékra akarja növelni. A pártelnök úgy látja: a magyar gazdaság még messze van az euró bevezetésétől, a következő kormánynak azonban meg kell jelölni az eurózónához való csatlakozás dátumát.



Vidéken kampányol Orbán Viktor

Országjárásra indul az európai parlamenti választás kampányának utolsó hetében Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. A pártvezető szombatig mindennap két vidéki városban mond beszédet egy-egy délutáni, illetve esti választási gyűlésen. Orbán kedden Zalaegerszegre és Szombathelyre, szerdán Győrbe és Székesfehérvárra, csütörtökön Nyíregyházára és Egerbe, pénteken pedig Kecskemétre és Szegedre látogat.
Baranya Róbert, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Kultúra (7) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Politika (1582) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7546) Jobbegyenes (2788) Tv fotel (65) Történelem (18) Belföld (10) Gazdaság (705) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Sport (729) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>