Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
5483f8b89d89b68b29fad235d9d6f73c.jpg

EU választás 2009. - Levél Varga Mihálytól

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az európai parlamenti választások jó alkalmat adnak arra, hogy számvetést készítsünk az ország állapotáról, gazdasági helyzetéről, valamint az idevezető okokról. Magyarország teljesítményét vizsgálva nagyon szomorú kép tárul elénk: az ország gazdaságát a kormány hibás és felelőtlen politikája a tönk szélére sodorta. - Levél Varga Mihálytól.

 

Tisztelt Választópolgár!
 
Ráadásul pont a legrosszabb időszakban: akkor, amikor Európát elérte a világgazdasági válság. Ahogy egy legyengített szervezet kevésbé tud ellenállni a betegségeknek, úgy egy gyenge gazdaságot is sokkal jobban sújt a globális gazdasági visszaesés.
Ennek jeleit ma már mindenki a saját bőrén tapasztalhatja: munkahelyek szűnnek meg, hosszú évek megtakarításai tűnnek el egyik pillanatról a másikra, a kölcsönök törlesztő részletei pedig az egekbe szöknek a forint értékvesztése miatt. Ahogy teltek az évek, úgy került Magyarország egyre mélyebb adósságcsapdába, és úgy gyengült az ország versenyképessége, legyen szó akár a gazdasági teljesítményről, az államháztartás bizonytalan helyzetéről, vagy a munkanélküliség növekedéséről.
Ki kell mondanunk: a jelenlegi katasztrofális helyzetért egyértelmű politikai és személyi felelősség terheli a Gyurcsány-Bajnai kormányt, a Magyar Szocialista Pártot és a Szabad Demokraták Szövetségét. 2002-ben egy erős és növekvő gazdaságú országot adott át a Fidesz. Hét év leforgása alatt éllovasból sereghajtóvá tették az országot. Az ország stabilitását garantáló euró bevezetése pedig valóság helyett csupán vágyálom már.

 

A Gyurcsány-Bajnai kormány most sem tudja, mi a helyes teendő: Európa többi országával ellentétben továbbra is csupán megszorító intézkedéseket, adóemelést hajt végre. A válság terheit ismét a vétlen kisemberekre hárítja. Ingatlanadóval fenyegeti azokat a kis keresetű, becsületes embereket, akiknek egyetlen vagyonuk a saját lakásuk.
Egy felelős kormány és becsületes politikus, látva a példátlan bizalomvesztést, benyújtja lemondását és a választópolgárok elé áll. A magyar szocialisták azonban az ország érdekeit félresöpörve körömszakadtáig ragaszkodnak a hatalomhoz.
Az európai parlamenti választáson alkalmunk nyílik arra, hogy minden eddiginél erősebb üzenetet küldjünk a bukott szocialistáknak, a Gyurcsány-Bajnai-féle kudarcpolitikusoknak. Elég! Eljött az idő: új irányt kell mutatni az országnak. Eljött az idő, hogy vállalkozás- és foglalkoztatás-barát gazdaságpolitika érvényesüljön Magyarországon. Eljött az idő, hogy Magyarország az itt élők tehetségéhez méltó helyre kerüljön a nemzetek közösségében. A változáshoz nyitja meg az utat az európai parlamenti választás.
Jöjjön el Ön is június 7-én, és szavazzon a Fideszre.
 
Budapest, 2009. május 28.

Üdvözlettel:
 
Varga Mihály
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (7) Gasztronómia (539) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Gazdaság (705) Tv fotel (65) Autómánia (61) Jobbegyenes (2788) Vetítő (30) Sport (729) Heti lámpás (312) Egészség (50) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Mondom a magamét (7546)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>