Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
c7fc7b6dca0b37db76fab9a8381a6d4e.jpg

Pajnay helyett Bortich

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az új elvtárs vezetésével a dolgozó nép fokozatosan helyreállíthatná a proletárdiktatúrát.

Nálunk Balatonszárszón röffentek össze a dinoszauruszok.

A ciántablettás tuloktól a Gresham-palotával seftelő szélsőségesig csordányi pikkelyszagút tereltek egybe a pártállami ajándék gyanánt zöldellő réten. Tündökölt a soha semmilyen hasznot nem hajtó, mégis busásan meggazdagodott posztkommunista „elit”…

Gyönyörködtek egymásban.

Egyre világosabb azonban a Központnak, hogy ebben a nyájban már a múlt jószágai legelésznek. A jövő új hímet követel. A posztkommunizmus – ha nehezen is - már kiszenvedett. Új műsor kell a fennmaradt és a megszületett generációknak.

Pajnay helyett Bortich…

Ez lenne a nagy innováció a káderpolitikában. Ennek üzenete lenne. Ez szólna valamiről. Jövőt mutatna az ifjúságnak. Alakítaná az értékrendet. Tisztázná, hogy kik vannak hatalmon. Kik tartják rajta kezüket a folyamatokon.

Jelezné, merre hány méter.

Ettől gyötrelmes döfést szenvedne a klerikális reakció. Csapást mérnének vele a szovjetellenes nacionalistákra, a Párt-ellenes burzsoáziára. A kulákok is meggyengülnének. A Horthy-fasiszta értelmiség pedig összeroppanna.

A proletariátus viszont erősödne.

Az új elvtárs vezetésével a dolgozó nép fokozatosan helyreállíthatná a proletárdiktatúrát. A burzsujok pedig mehetnének Recskre, Tiszalökre, Állampusztára, Hejőcsabára, Sajóbábonyba, Pálhalmára, Csingervölgybe, Cseri-aknára, Kisgyónra…

Internálásra. Kényszermunkára.

Ha esetleg mégsem sikerülne a proletárdiktatúra helyreállítása, egy újfajta hím felmutatása távlatilag akkor is a néphatalmat szolgálná. Megrettenne a konzervatív szélsőség: Beijedne a hazaszerető horda. Megriadna az ifjúság jövőjéért aggódó banda.

Teret nyernének viszont a drogliberalizátorok.

Megvetné lábát a néphatalmi élcsapat. Vállhoz a vállt vetve dobbanthatnák a munka hadának a lépteit, s lobogtathatnák az égre a zendülő éneket. A földre leszálló hajnali fényözönben pedig kéz fűződhetne a kézbe.

Repülhetne a lángoló, tűzszínű zászló.

Sok sápadt arcra a hajnal bíbora derülne. Ég felé törne a szálló dal szava. Lepattanna a harcos ökölről a lánc, lehullana a fáklyavivők kezéről a bilincs. Nem kellene a helyükbe lépni, ők maguk szíthatnák fel az eddig csak izzó tüzet.

A faldöngetéshez sem kellene bátorság.

És egy jobb rend hű katonáiból – végre – győztes élcsapat lenne. 

Kovács G. Tibor - gondola.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Heti lámpás (312) Jobbegyenes (2788) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Kultúra (7) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7546) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Politika (1582) Gasztronómia (539) Sport (729) Szépségápolás (15) Életmód (1) Nézőpont (1) Vetítő (30) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Történelem (18) Gazdaság (705) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>