Ma 2024 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
cba51232eb232ba722d41437830b9874.jpg

Bencsik András: Hegedűs hadnagy

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hegedűs hadnagy, akarom mon­da­ni Si­mics­ka La­jos ü­gye­sen meg­vá­dol­ta Or­bán Vik­tort az­zal, hogy 1982-ben, ka­to­na­ko­ruk­ban je­len­tett ró­la.

Nem szó szerint így mondta, de ez volt az értelme annak, a­mit egy árulásra fogékony újságírónak tollba mondott. A rá­ga­lom o­lyan mint a sár, hi­á­ba nem igaz, ha megdobnak ve­le, bepiszkolódol. Ez is volt a cél. De erről később. Előbb tisz­táz­zuk a lényeget.

Ha igaz volna, amit Simicska állít, akkor sem igaz. Orbán Viktor az elmúlt 25 évben ezerszer bizonyította rátermettségét, elkötelezettségét, te­het­sé­gét. Két és fél kormányzati ciklusban és ellenzékben bizonyította hűségét az elvei iránt. A rendszerváltást követő posztkommunista át­me­net Augiász istállójává tette az országot, melyet a jobboldal az ő vezetésével 2010-től végleg kitakarított. Magyarország ma megbecsült ál­la­ma Európának. Az az Orbán Viktor, aki mindezt a szemünk láttára 25 éves következetes munkával végrehajtotta és irányította, nem lehet a­zo­nos azzal, akiről Simicska beszél.

Még ha igaz volna, amit Simicska állít, akkor sem igaz. Csak egyféle Orbán Viktor van, és őt jól ismerjük. Is­mer­jük minden szavát, ismerjük a terveit és a cselekedeteit. Simicska nem mond igazat.

Emlékszem, amikor évekkel ezelőtt Szita Károly ellen indult hasonló rágalomhadjárat. Abban a szerencsében részeltettem, hogy a hetvenes évek végén sokáig Kaposvárott élhettem, ami akkor az ország legszomorúbb, legnyomorultabb, legjobban lepusztult városa volt. Így volt módom összevetni azzal a jókedvű, ragyogó várossal, amivé az ezredfordulóra Szita Károly irányításával lett. Őrá is érvényes a mondás, hogy a rágalom, ha igaz lett volna, akkor sem igaz. Mert csak egyféle ember van, aki évről évre a közösség szeme láttára végzi áldozatos munkáját tehetséggel, szorgalommal, odaadással.

A rágalom azonban olyan mint a sár. Ha sokszor dobálnak, lassan már magad is kezded azt gondolni, „lehet, hogy rosszul emlékszem és tényleg bűnös vagyok?” De ez nem igaz. A rágalom csak sár. Ócska és elvetemült, vagy megátalkodott emberek fegyvere a náluknál jobb, erősebb, tehetségesebb ellen.

Valamikor a múlt év őszén egy félelmetes forgatókönyv elevenedett meg Budapest utcáin. A „kijevi forradalom” fedőnevű akció célja az volt, hogy folyamatos ellenzéki tüntetésekkel fel­kor­bá­csol­ják a közvéleményt s ha lehet, véres zavargásokat robbantsanak ki. Nem jött össze. Pedig még egy szobor fejét is rugdosták, de hiába, a jobboldal nem ugrott a pro­vo­ká­ci­ó­ra. Ekkor jött a második változat. Ha kívülről nem lehet be­ven­ni a várat, robbantsuk fel belülről. Keressünk egy árulót, egy új Hegedűs hadnagyot, akinek segítségével talán si­ke­rül a homogén jobb­ol­da­li falat megroppantani.

Simicska Lajos, akiről már a nyáron kiderült, hogy alapjában véve beleőrült az általa fel­hal­mo­zott pénzbe, jó alanynak bizonyult az árulásra. Nem tud­ni, ki és mit súgott a fülébe, csak azt, hogy a fülbesúgás bejött. Simicska Lajos beindult. Nekitámadt annak a sze­mély­nek aki ma a teljes jobb­ol­dalt képes karizmájával összefogni. Kergesd el a pásztort, szét­szé­led a nyáj, tartja az antik bölcselet. Erről van szó. Rövid távon a kor­mány­buk­ta­tás­ról, Orbán Viktor lecseréléséről, hosszabb távon a jobboldal meghasításáról a 2018-as vá­lasz­tá­si fordulatig. Nehéz napok járnak. Te­­le vagyunk árulókkal, sokan el­bi­zony­ta­la­nod­tak, de az idő segít nekünk. Ha hűségesek tudunk maradni, kiolvad közülünk a szemét és a kosz, és csak a nemesfém marad.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (312) Mozi világ (440) Történelem (18) Gazdaság (704) Sport (729) Mozaik (83) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Nézőpont (1) Kultúra (7) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2786) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7536)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>