Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
e228a16a021a4a1811010cba2e32d753.jpg

Újabb kétszáz katonát Afganisztánba

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bajnai miniszterelnök nagyot akart mondani, ezért megígérte, hogy 2010-ben újabb kétszáz katonát küldünk Afganisztánba.

Tulajdonképpen örülünk a hírnek, hiszen azt jelenti, még létezik ebben az országban legalább kétszáz katona, akit ki lehet küldeni. Operetthadseregünk ugyan képtelen lenne arra, hogy megvédje hazánkat egy esetleges agresszió esetén, de azért a világ túlsó felén tanítjuk a demokráciát a nyakas afgánoknak... 

Vannak esetek, amikor a nyugati társadalmak nem tanulnak a múltból. Az égig érő hegycsúcsok között megbújó országot, az itt élő népeket az elmúlt 3évszázadban már többször meg akarták hódítani az angolok, az oroszok, majd most az amerikaiak. Rövid távú sikereket elérhettek, de igazán nem rendezkedhetett be senki ebben az országban.

Az angolok ezt sejtik, de csak odaálltak az amerikai barát mellé. Hiszen a 9/11-ért bosszút kell állni. Olyan amerikai módra. Az oroszoknak (amikor szovjeteknek hívták őket) fájt a foguk egy kijáratra az Indiai Óceánra. Milyen szép is lett volna. De a nyakas mudzsahedinek nem adták olcsón az afgán földet. Nem mellesleg Rambó mellett a CIA is vitézkedett arrafelé. S a megsegítettekből kinőttet a tálibok, a fanatikus őrültek, akik szerint a zene a Sátántól van és a nők csak arra jók, ha csadorban járnak.
 
 
De mi közünk nekünk ehhez a távoli országhoz? Valóban azért lettünk a NATO tagja, hogy a világ túlfelén vigyázzunk a máktermésre? Eddig meghalt két tűzszerész. Elég jó arány. Az amerikaiak már több ezer katonát veszítettek el...
 
Magyarországon a laktanyákat biztonsági őrök vigyázzák, hiszen kevés a katona és egy részük külföldön őrzi a demokráciát. Vannak olyan repülőgépeink, melyeket képesek vagyunk a levegőben utántölteni, igaz ezek a szuperrepülők képtelenek teljes mértékben felgyorsulni, mert akkor már külföldön kell megfordulniuk. Az meg határsértés.
 
Bajnai felajánlkozása még a NATO-főtitkári székbe vágyakozó Szekeres honvédelmi minisztert is meglepte. Üresek a toborzóirodák. Honnan lesz kétszáz baka?
 
 
Ez valóban a mi háborúnk lenne?
 
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7546) Jobbegyenes (2788) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Nézőpont (1) Sport (729) Életmód (1) Gasztronómia (539) Kultúra (7) Autómánia (61) Belföld (10) Flag gondolja (36) Egészség (50) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Gazdaság (705) Szépségápolás (15) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>