Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
aebcacf95e02ac41c295fa248e0d3a90.jpg

Több mint hat, de kevesebb mint 10 oka van Goodfriend távozásának

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

“a fokozódó nemzetközi helyzet kellős közepén, egy önmaga szerepét kissé túlértékelő, a fogadó ország szemben mérhetetlenül előítéletes (csúnya antiszemita ország) ügyvivő eltökélt szándéka volt, hogy szövetségesből ellenséget csináljon”

Jó régen írtunk már Goodfriend tesóról. Mióta megérkezett Mrs. Collen Bell és átvette az ideiglenesen nagyköveti posztban állomásozó Ándrétól a stafétát, hibátlanul eltűnt a nyilvánosság elől. Sehol egy tüntetésen ellőtt szelfi, nem adott rambósan hangalámondásos interjút a Kálmánolgának a kelet-európai korrupciós helyzetről, és legfőképpen nem tiltott ki további magánszemélyeket egy Egyesült Államokból.

Családi okokra hivatkozni távozáskor a szolgálati idő lejárta előtt mindennek nevezhető, csak éppen hihető magyarázatnak nem. Ennél már csak az lenne jobb, ha az Ámerikai Külügyminisztérium kiadna egy „Ándré Goodfriend ügyvivőt kiváló magyarországi munkája elismeréséül fontosabb beosztásba helyeztük” közleményt.

Egyelőre félretéve az összeesküvés-elméleteket (elvégre nem a Foreign Affairs nevű lapnak írok olvasói levelet) Goodfriend távozása két módon képzelhető el. Vagy ő mondott fel, vagy visszahívták. Hogy mit twittereznek ki erről, az tökéletesen indifferens.

Ha önmagától állt fel abban közrejátszhat az is, hogy miután belekóstolt az első ember szerepébe, nem akart visszamenni másodhegedűsnek egy nem is professzionális diplomata, egy adománygyűjtő mögé. De legfőképpen az, mint ezt az év végi kitiltási botrány kapcsán is pedzegettem, Goodfriend előtt komoly karrierlehetőségek nyíltak meg azáltal, hogy teljes testtel (és követségei arzenállal) beleállt a pót-ellenzéki szerepébe. Pillanatok alatt kiváló kapcsolatokat épített ki a civilnek nevezett ellenzéki mozgalmak felé, rengeteget tájékozódott a magyar antiszemitizmus folyamatos erősödéséről (tulajdonképpen megérkezése óta ez volt a mániája), és teljesen ráállt a demokrácia terjesztése nevű kamuprojektre.

Tényleg nem lennék meglepve, ha fél-egy év múlva valamelyik Soros Györgyhöz köthető NGO kurátoraként mutatkozna be.

Izgalmasabb lehetőség viszont az, ha nem önszántából állt fel, hanem simán hazahívták, és csak holmi presztízsmentő szándékból fedték be az egészet a magánéleti okok bullshitjével. Mert az ukrán-orosz háború közvetlen szomszédságába tényleg kínos volna beismerni egy hatáskörén jól tetten érhetően túlterjeszkedő, írott és íratlan diplomáciai szabályokat figyelmen kívül hagyó rombolást. Hogy tulajdonképpen a fokozódó nemzetközi helyzet kellős közepén, egy önmaga szerepét kissé túlértékelő, a fogadó ország szemben mérhetetlenül előítéletes (csúnya antiszemita ország) ügyvivő eltökélt szándéka volt, hogy szövetségesből ellenséget csináljon.

De elméletből rengeteget lehet gyártani, egy valami viszont egészen biztos. A Szijjártó Péter által vezetett külügy behúzta az első és vitathatatlan strigulát a „Közös Sikereink a Nemzeti Együttműködés Rendszerének külpolitikájában” felirat alá a táblán.

Ugyanis a külügynek Colleen Bell megérkezése óta első számú prioritása volt Goodfriend eltávolítása. Becsülendő gyorsasággal meg is történt, levéve így ezzel egy igen komoly ballasztot az amerikai-magyar kapcsolatokról. Most kezdődhet a helyreállítási szakasz, csak – léccilécci – senki ne mondjon beszédet mostanában Tusványoson…

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Sport (729) Tereb (146) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Heti lámpás (310) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Nagyvilág (1309) Mondom a magamét (7501) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Jobbegyenes (2778) Gazdaság (702) Történelem (17) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Kultúra (6) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Politika (1582) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>