Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
1e15b9992a535254401cab6a8e2d74d4.jpg

Szókimondó - Röhejes az egész világ

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bajnai Gordon telefonált. Megkért: segítsek neki megbuktatni Orbán Viktort. Ha vállalom e nemes föladatot, nyomjam meg az ötös gombot. Ennyi erővel fölhívhatta volna Orbán Viktort, segítsen megbuktatni önmagát. Egyoldalú beszélgetésünk, interjúnk idáig kész röhej.

Ugyanis interjú volt ez a javából, mi több! Kommunista káderezés. Mivel nem nyomtam gombot, Bajnai úr megtudhatta, nem tartozom hozzájuk. Jóhiszeműen azt mondom: jé, ez a Bajnai!

Olvasta szatirikó-erotikó regénytrilógiámat 1985-ből, amely százezer példányával noszogatta a Kádár-rendszer megbuktatását. Hiszen belőle idézte Pozsgay: 1956 nem ellenforradalom volt, hanem jogos népfölkelés a tirannus ellen. És művelt ember is lehet ez a Bajnai: rendszeresen olvashatja lassan 17 éve megjelenő Szókimondómat, amely hite szerint nyilván hozzájárulhatott a Horn-, a Medgyessy-, a Gyurcsány-kormány becsődöléséhez.

Jól érzékelte, előbb nevetségessé tettem, ezáltal lejárattam, végül megbuktattam több balmozgalmárt és hiszteroliberálist. (Gyurkovics definíciója). Legalábbis, szerényen szólva hozzájárultam önkezükkel végrehajtott bukásukhoz. A szabódezsői nyelvi kitalációk személyeskedéseinek ugyanis ez a célja. Amit sajna, még kedves humoralista barátom sem ért meg, amióta széplelkűsködik. Az MDF-et és a nemzeti oldalt eláruló hölgy mint Trójai Fakanca, a termetes, öblös hangú Miska Kancsó, aki addig járt a kútra míg el nem tört az SZDSZ, a kókálkodó Fodor és a fondorkodó Kóka satöbbi, úgy látszik tetszhetett Bajnainak is, s most úgy gondolja, sikere zálogaként Orbán Viktor körülgordonozásában jól gyönne, ha részt vennék.

Ám a viccnek is van határa. Honnét tudták meg titkos telefonszámomat? Ez már titkosszolgálati, vagyis humanitárius vétség. Ugyanis másnaponként fölhív egy kedves hangcica és aggódik szívkoszorúér-elmeszesedésem, keringési zavaraim miatt, ezért másnap reggel fél kilencre jelenjek meg ingyenes kivizsgáláson, rövid, szigorúan félórácskára, amely déli tizenkettőig tart.

Töredelmesen bevallom, az ingyenes hallásvizsgálatra elmentem délután kettőkor, mert a második világháborúban jobbról légnyomás ért. Kaptam is kipróbálásra egy háromszázezer forintos készüléket, de nem ért semmit. Hitvesem azt mondta: hagyjam a pokolba. Inkább kétszer mond mindent, s minden ismétlése megér 300 forintot. Vagyis ezer megismételt mondattal megspórolja a hallókészülék árát, azaz háromhavi nyugdíjat. Süketségem ily módon nyugdíj-kiegészítésként is értelmezhető.

Mert minden csak nézőpont kérdése. Például. Patkánymentesítésért jobb helyeken fizetnek. Fiamék viszont pénzt adtak patkányokért, mert fiú unokáim valamely rajzfilm okán patkányokra vágytak. Tegnap este nem lehetett velük telefonon beszélni, mert fél éjszaka a ketrecéből kiszökött rágcsálót keresték s most is ott kószál a gyerekszobában. A fehér embert állítólagos szellemi fölénye és demokráciaimádata likvidálja. Számaránya a színes bőrűekkel összehasonlítva rohamosan zsugorodik. Pár évtized, és már nem is lesz fehér ember. Az olimpiákon látjuk, a franciák túlnyomó része afrikai. És a maradék fehér, a hajdan volt parfümillatú buja budoárok leszármazottjai most azért vonulgatnak Párizs utcáin, hogy az azonos neműek is házasodhassanak. Amivel a minimális népszaporulat lehetőségét is eldugaszolják. Az azonos nemű házaspárok pedig fönntartják maguknak a jogot, hogy örökbe fogadhassanak gyermeket. Eszükbe sem jut, hogy részt vegyenek a csináld magad mozgalomban. Az ő jogaikért a heteroszexuálisok tüntetnek, akik visszafogottan ugyan, de egyelőre helyettük is vállalják a gyermekgyártás rémisztő aktusait. Mi lesz itt? Istenem, micsoda szerencse, hogy már a sír szélén állok!

Szalay Károly - demokrata.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Belföld (11) Életmód (1) Mondom a magamét (7708) Heti lámpás (322) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Tereb (146) Politika (1582) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Történelem (18) Egészség (50) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Gazdaság (713) Jobbegyenes (2823)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>