Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
d094333ee40f901077024855437620a8.jpg

Orbán: Az országban van erő, van remény

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

El akarják hitetni: természetes, hogy a gyilkosságokat nem lehet felderíteni, a kormány a rendőrséget pedig csak a békés tüntetők ellen veti be. Azért kellett az európai parlamenti választás előtt összehívni a Fidesz önkormányzati képviselőinek fórumát, mert azt szeretnénk, ha Pécs városának hangját felerősítve azt mondanák el, amit az egész ország tud: „Elég!” – mondta hallgatóinak a fővárosi SYMA csarnokban rendezett eseményen Orbán Viktor.  

Magyarország köré egy abszurd színház díszleteit építették fel, „amit mi a magunk nyelvén Gyurcsány–Bajnai-korszaknak nevezünk” – jelentette ki a Fidesz elnöke pénteki beszédében. „A reménytelenség díszletei vesznek körül minket, amelyek még a világgazdasági válság előtt is azt üzenték, nincs más út, nincs más lehetőség” – folytatta. Úgy fogalmazott: a miniszterelnök szerepében a színpadon egy színész ül, aki azt mondja, hogy ez fájni fog, miközben mögötte egy kórus azt ismételgeti, nincs remény.

A díszletek azt üzenik, bele kell törődni abba, hogy a gazdaság csak lefelé mehet, miközben a kormányzás szükségszerűen csak a megszorításokról szólhat, az ország nem működhet korrupció nélkül és akik az offshore cégeken keresztül meggazdagodtak, azok kormányoznak. Azt is üzenik, el kell fogadni, hogy azok kormányoznak, akik cégek tucatjait vitték csődbe, „az a természetes, hogy a titokminiszter utánunk nyomoz”, hogy a gyilkosságokat nem lehet felderíteni, a bűnözőket nem lehet szigorúan megbüntetni, a kormány a rendőrséget pedig csak a békés tüntetők ellen veti be – mondta a polgári kormány miniszterelnöke. Világossá kell tenni, hogy ezek ócska vásznakból összefércelt díszletek, a valóság nem ilyen egysíkú, nem ilyen reménytelen. Úgy fogalmazott: „ezt a beteges előadást lehet kifütyülni, sőt lehet szétkergetni a június 7-én soron következő választásokon”.

„Az országban van erő

Szerinte amint kiszabadítják magukat a díszletek közül, ki fog derülni, hogy az országban van erő, van remény és az ország sokkal többre képes. Orbán úgy látja, minden egyes Fideszre leadott szavazat „egy-egy hasítás, tépés a reménytelenség díszletein”, és egy nagy lépés az igazi élet felé. Arra figyelmeztetett, hogy a Gyurcsány–Bajnai-korszak „újra és újra támad”, nekimegy az embereknek, az önkormányzatoknak és a magyar jövőnek. Úgy vélte, együtt ki lehet emelkedni a válságból, de szerinte ezt csak a Fidesz képes megvalósítani. Csak a Fidesz képes olyan európai, majd parlamenti többséget létrehozni, amellyel biztosítani lehet a nagy változás feltételeit.

„Átjátsszák a pénzt a bankoknak

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője rámutatott: a baloldalon csak olyan erők vannak, akik erre nem képesek, a jobboldalon pedig csak kis pártok találhatók, akik nem képesek segíteni azt, hogy közelebb jussanak céljaikhoz. Orbán leszögezte, a Fideszen belül a helyes jelszó úgy hangzik, hogy „csak a Fidesz”, mert nem történhet meg az, ami 2002-ben és 2006-ban, amikor a szocialisták az utolsó pillanatban képesek voltak „lehasítani” a Fideszről 2-3-4 százalékot, és ezáltal elpárolgott a jobboldal kormányzati lehetősége. A Gyurcsány–Bajnai-korszakról úgy vélekedett, annak résztvevői időnként mintha úgy gondolnának magukra, hogy a jelenlegi kormány csak átmeneti. A pártelnök szerint viszont az ingatlanadó bevezetése nem egy átmeneti kormány intézkedése. Felhívta a figyelmet: úgy módosították a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött szerződést, hogy 600 milliárd forintot adjanak oda a bankoknak. Azt mondta, ami pénzt elvesznek az emberektől, átjátsszák a bankoknak, az MSZP és a milliárdosok paktumot kötöttek az emberek feje felett. Ki fog derülni: a kormány szerint a PSZÁF-ot össze kell vonni a Nemzeti Bankkal – hangoztatta Orbán.

„Újabb megszorítás készül”

Az IMF-szerződés módosításáról kifejtette, feketén-fehéren ott van, hogy 180 milliárdos újabb megszorítás készül, amelyet az önkormányzatoktól, a városoktól és falvaktól akarnak elvenni, „mert csődbe akarják kergetni az önkormányzatokat”. Orbán arra kérte a hallgatóságát, minden erejüket mozgósítsák, és tartsák észben, nincs előre lefutott meccs, nincs előre lefutott választás. Hozzáfűzte: ha a magyar társadalom nem teszi világossá, hogy elég, akkor ők sem fogják tudni megállítani a Gyurcsány–Bajnai-korszak újabb és újabb támadásait. Kijelentette, hogy az általa említett korszaknak az önkormányzatok a vesztesei, mert meghaladja a 800 milliárd forintot az a veszteség, amelybe a kormány „belekergette” az önkormányzatokat.

Orbán azt is hangoztatta: azért kellett az európai parlamenti választás előtt összehívni a Fidesz önkormányzati képviselőinek fórumát, mert „azt szeretnénk, ha Pécs városának hangját felerősítve azt mondanák el, amit az egész ország tud: elég”. Szerinte azért is találkozniuk kellett az önkormányzati képviselőknek, hogy kimondják, Magyarország többre képes, és az ország láthassa, készen állnak, sokan vannak, magabiztosak és erősek. Orbán felsorolta a teendőket: el kell takarítaniuk a romokat, meg kell nevezni a felelősöket és újra fel kell építeni Magyarországot.

(MTI), mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Heti lámpás (312) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Mozaik (83) Mondom a magamét (7559) Jobbegyenes (2792) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Gasztronómia (539) Egészség (50) Gazdaság (706) Mozi világ (440) Életmód (1) Tereb (146) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Kultúra (7) Történelem (18) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>