Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
5424f85e5c2318de0460ad2818cdd7be.jpg

Palotaforradalom az SZDSZ-ben?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A vagyonadóról és Kóka János frakcióvezető személyéről is szavazni akart az SZDSZ országos tanácsa (ot) szombaton, de időközben határozatképtelenné vált a testület.

Az ot több tagja az EP-választási kudarcért Kókát tartja felelősnek, akit távollétében felszólítottak arra, hogy a küldötgyűlésig mondjon le tisztségéről.  

]]>• Badacsonyi nem a személyi kérdésekben látja a megoldást]]>
]]>• Július 12-én tartják az SZDSZ elnökválasztó küldöttgyűlését]]>

Boruzs András fővárosi elnök és Vámos József békéscsabai önkormányzati képviselő olyan javaslattal állt elő, hogy az SZDSZ országos tanácsa (ot) szavazzon Kóka János frakcióvezető személyéről, valamint arról, hogy támogassák-e a vagyonadót – mondta el a két politikus az MTI-nek.

Közölték, hogy az ot elnöksége először nem támogatta, hogy napirendre vegyék javaslataikat, de a még kellő számban jelenlévő tagok megszavazták ezt, és a két felvetést összevontan tárgyalták. A szavazás idejére viszont határozatképtelenné vált az ot, így Vámos József szavai szerint „csak a jelenlévő tagok tudták megszavazni”, hogy nem támogatják jelenlegi formájában a vagyonadót, Kóka János volt elnök, jelenlegi frakcióvezető pedig felelős az európai parlamenti választás kudarcáért, és ezért felszólítják, hogy a küldöttgyűlésig mondjon le tisztségéről.

Vámos József úgy fogalmazott: elfogadhatatlannak tartja, hogy azok, akik nem értenek egyet az ő javaslataikkal, nem vitában, nem demokratikus módon próbálják meggyőzni őket, hanem egyszerűen kivonulnak, és határozatképtelenné teszik az ülést. A békéscsabai önkormányzati képviselő szerint az is elfogadhatatlan, hogy Kóka János most sem jelent meg az ülésen, nem mond véleményt, nem válaszol a hozzá intézett kérdésekre, és a vagyonadóval kapcsolatban olyan álláspontot hangoztat, amelyre nem kapta meg az ot-tól a felhatalmazást. A frakcióvezetőt az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie.

Az ülésről a párt több prominens politikusa is hiányzott. Szent-Iványi István, az ot elnöke külföldön tartózkodik, Kóka János frakcióvezető az MTI információi szerint pénteken tudatta, hogy vidéki elfoglaltságai miatt távol marad, és nem volt ott Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes, valamint Eörsi Mátyás sem. A száztagú országos tanács ülésén 61 tag jelent meg, a vagyonadóról és a frakcióvezetőről szóló szavazásra 41-en maradt.

(MTI)
, mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Heti lámpás (310) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7501) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (702) Belföld (10) Nézőpont (1) Sport (729) Kultúra (6) Autómánia (61) Tereb (146) Mozi világ (440) Politika (1582) Életmód (1) Gasztronómia (539) Történelem (17) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Mozaik (83) Vetítő (30) Jobbegyenes (2778) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>