Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
57d947fff381eadef32c334974e0071b.jpg

A bal

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Magyarországon nemzeti baloldal sohasem alakulhatott ki, mivel sohasem kerülhetett egyedül hatalomra. Hiába alakult meg Kelet-Közép-Euró­pában elsőként 1890-ben a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, ha a szervezetbe korán beszivárogtak a szélsőséges, kozmopolita elveket valló, kommunistává vedlett anarchisták.

Már 1919-ben kiderült, hogy a kommunista Kun Béláék, a szocdemes Bőhm Vilmosék hatalomba való beemelése csak porhintés volt a mérsékelt baloldaliaknak, hiszen az igazi cél a történelmi Magyarország lerombolása, a kialakuló, erősödő polgári társadalom szétzilálása volt. A nemzeti identitás szétverésének csúcspontját a magukat baloldalnak nevező, idegen érdekeket képviselő kommunisták Rákosi Mátyás vezetésével érték el, amikor 1945-től kezdve szovjet segítséggel könyörtelenül leszámoltak – válogatás nélkül – politikai ellenfeleikkel: az ezeréves Magyarország történelmi képviselőivel, az arisztokráciával, a tisztikarral, a haladást hordozó magyar gyáriparo­sokkal, a kis- és nagyvállalkozókkal, a keresztény egyházakkal, a földtulajdonnal rendelkező magyar parasztsággal, a polgári pártok politikusaival, a Demokrata Néppárttal, a Kisgazdapárttal, végül a Szociáldemokrata Párttal.

 

A nemzeti baloldal itt sem emelhette fel a fejét, mert a legjobbjait börtönbe, internálótáborokba, akasztófára küldték. A szociáldemokrata Peyer Károlyt, Kéthly Annát (az áruló Marosán György és Szakasits Árpád segítségével – ők ketten vitték az SZDP-t a kommunistákhoz) kiiktatták a politikai életből. Voltaképpen ezt a leszámolási politikát folytatta Kádár János és csapata 1956 után. Ők Lenin és Sztálin tanítványaiként mindig, mindenhol, mindenkivel leszámoltak.

A kommunisták az eltelt évtizedekben sivataggá akarták tenni hazánkat, miközben emigrációba kényszerítették nagyhírű tudósainkat, több százezernyi tehetségünket. Ők a bal. Utánuk a pusztulás, a rombolás, a tehetetlenség fájdalma, az elkeseredettség. Jelszavuk sem változott: ami a tied, az az enyém, ami az enyém, ahhoz semmi közöd. De ez a fajta baloldal a rendszerváltást követően stílusán sem változtatott. Miután kiirtotta a szociáldemokráciát, a nemzetietlen liberálisokkal szövetkezett. Sikerült megint milliókat félrevezetni hazug ígéreteikkel: a pufajkás Horn Gyula, a titkosszolga Medgyessy Péter, a személyiségzavarral küzdő KISZ-es Gyurcsány Ferenc és a libatenyésztőket tönkretevő Bajnai Gordon. Ezzel a csapattal egyesültek az SZDSZ-esek: az ÁVH-s csemete Pető Iván, a maoista Demszky Gábor, a magyaros bajszú Kuncze Gábor és a pannon puma szimbóluma, Kóka János. Nyolc év alatt gazdaságilag majdnem két vállra fektették az országot, eladtak mindent a közvagyonból, amit lehetett, korrumpáltak, korrumpálódtak, és az általuk bevezetett devizahitel-felvételekkel megcélozták több százezer kisember vagyonát is. S hogy mi történt? Mára eltűntek – utánuk a vízözön, s büntetlenül újabb köpenyegváltáson munkálkodnak.

Értem és nem értem a lapunknak nemrégiben nyilatkozó Szili Katalin volt MSZP-s házelnök aggodalmát és terveit. A kommunisták történetében ismét sok évtizednek el kellett telnie, hogy valakinek eszébe jusson – ebben az esetben Szili Katalinnak –, hogy csak egy nemzeti baloldalnak lehet jövője. A jelenlegi szocialista pártnak csak ez lehet az egyetlen alternatívája – mondta Szili. Könyörgöm, kedves Szili Katalin, ezekkel? Ön az előbb felsoroltakkal akar változtatni, akik továbbra is a párt tagjai, és akik még mindig a parlamentben politizálnak, mint például Gyurcsány Ferenc, Puch László, Szekeres Imre, Lendvai Ildikó, Veres János, Burány Sándor vagy Boldvai László? Ők nyolc évig gondolkodás nélkül szavaztak – az MSZP–SZDSZ kormányzásának idején – egy országot kiárusító, tönkretevő politika szellemében. S valljuk be, kedves Szili Katalin, hosszú ideig ön is lélegeztetőgépen tartotta Gyurcsány Ferencet és a vesztébe rohanó pártját. De inkább hiszek az ön tisztességében, s hogy valójában jót akar, mint párttársaiban. Szerintem ezzel az MSZP-vel, ezzel a szellemiségű tagsággal már sohasem tud nemzeti baloldalt kreálni. Ahhoz évtizedek alapos és hiteles munkája kell, hogy ismét higgyenek Magyarországon a baloldalnak. De jelen pillanatban nincs is rájuk szükség, hiszen ezek a képződmények (MSZP–SZDSZ) eljátszották a becsületüket.

Tudomásul kell venni, hogy az eddig tehetetlen baloldal helyét elfoglalta a Fidesz–KDNP-pártszövetség, a modern jobboldal, amely nem egy szétszakított országban, hanem széles társadalmi közösségben gondolkodik. Vagyis abban, hogy hazánkban nemzeti együttműködés szükségeltetik, ami mindenkire vonatkozik. Legyen tehát béke, szabadság és egyetértés. Én emellé, a kétharmados forradalom új társadalmi szerződésére teszem le a voksomat.

Stefka István, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Politika (1582) Heti lámpás (322) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2823) Kultúra (9) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Mozi világ (440) Tereb (146) Életmód (1) Mondom a magamét (7708) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Történelem (18) Gazdaság (713) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>