Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
00cb0449f9ae5a0f37bf2f645b33f944.jpg

Szkeptikusok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bizonyára már a kedves olvasók is találkoztak olyan emberekkel, akik magukat „felvilágosodott”, „fenemód modern”, a tudomány „tényeit” megkérdőjelezhetetlennek gondoló entellektüelleknek vallják magukat, s életüket a spiritualitás, illetve a megmagyarázhatatlan jelenségek realitása elleni küzdelemre tették fel.

Ők a megamaterialista vágópista-tanoncok, ők ignorálják habzó szájjal és ’68-as liberális szellemben az évezredes paradigmák létjogosultságát, miközben az anyagon túli csodákat és a népi hiedelmeket pimaszul pocskondiázzák. Amit ugyanis nem tudnak mérni gépeikkel, az a jelenség szerintük szimplán nincsen, nem létezik, hiába utal az ellenkezőjére minden körülmény. Ezzel a faramuci logikával találkozhattunk amúgy a középkorban is, csak akkor épp az álspiritualitás, s nem a materializmus nevében vetették el az ősi múltban gyökerező, ám a jövőt előre vetítő eszméket, világképeket, gondolatokat. A mediavelisztikus múlt és gyászos jelenünk inkvizíciója ugyanis jegyesek egymással… akkor a „szent dogmák” miatt égettek meg szerencsétlen személyeket, manapság pedig a „tudomány” nevében járatják le az élet eredetéről, az univerzumról, a létezés nagy talányairól másképp gondolkodókat, miközben be nem bizonyított hipotézisekkel hipóznak agyakat. A hiányzó láncszemmel büszkélkedő „majomemberség” például szkeptikusék szerint szakrális valóság, holott a legrégebbi könyvek, elbeszélések, hagyományok és mondák a világ minden táján magasabbrendű entitás(ok) teremtéséről értekeznek, s nem jetiszerű szörnyek mutációsorozatairól.

 
S itt el is érkeztünk egy kulcsproblémához, mely rávilágít a szkeptikusok igazi jellemére. Ezen vágópista-tanoncok majd mindegyike reál beállítottságú, többnyire műszaki értelmiségi, akik elvetik a humán oldalról származó bizonyítékok létjogosultságát, s csak azt tekinti „tudományosnak”, amit a pittyegő-zümmögő masinák kidobnak output perifériáik bádogszerkezeteivel. Az ősi feljegyzések tucatjai, az antropológiai és néprajzi kutatások, a régészeti leletek, a történeti források a vágópista-mentalitás képviselői szerint önmagukban nem perdöntőek, csak ha a vasszerkezet is kimutatja gombnyomásra az általuk óhajtott eredményeket. Valójában szkeptikusék nem is igazi szkeptikusok, ők ugyanis mindössze a paradigmadöntögető neoliberális világrend szolgalelkű csatlósai az évezredes értékek gúnyolása terén, tehát jelenkorunk anarchisztikus értékrendjének ideológiai alátámasztói. A valódi szkeptikusok a ’68-as szellemiség és a mindent elöntő fontoskodó „tudományosság” ignorálói, akik akkor is hisznek a magasabbrendű szférák, Isten, a természetgyógyászat, a földönkívüliek és bizonyos jelenkori eszközökkel még bizonyíthatatlan jelenségek létezésében, ha azt a médiumok manipulálói „avittas maradiságnak” sugallják. Csodás gyógyítók, égen és űrben lebegő megmagyarázhatatlan jelenségek ugyanis ezerszámra akadnak, kézlegyintéssel elintézni őket felelőtlenség.
 
Miket vallana egy korabeli szkeptikus az ókorban, mondjuk a vaskor hajnalán? A repülni vágyást közröhejnek, a ló nélkül robogó szekeret nevetségesnek, a dörrenő botokkal való gyilkolást gyermekmesének tartaná, s nagy filozófusokra, hadmérnökökre hivatkozna „indoklás” gyanánt. Mai jómadár utódaik is így tesznek. Ha egy jelenség korunk eszközei, műszerei által nem megmagyarázható, akkor inkább tagadják annak az eseménynek a létjogosultságát, így égen lebegő korongok nem létezhetnek, mert Newton és Kepler így, a mechanika törvényei úgy… eszükbe sem jut a mai fizikát gondolkodás nélkül visszamondó jómadaraknak, hogy esetleg jelenünk ismeretei a tökéletlenek, s nem a jelenség fiktív? A másik „felvilágosodott érv” a sokszoros hangsebességgel haladó tárgyakat fénylő anyagú léggömböknek, a radaron megjelenő eszméletlen valóságot légypiszoknak, a Nasca rajzokat pedig mondjuk kőkori eszközökkel véletlenül kirakott ábráknak füllenti. A 300 tonnás piramisköveket természetesen bronzeszközökkel faragták, fákon görgetve szállították, s tették 147 méter magasba, holott egy japán tudóscsoport 1978-ban korabeli eszközökkel sem tudott felépíteni még egy 20 méter magas piramist sem. Ne nézzétek az egyszerű halandót hülyének, drága szkeptikusok!
 
 
Az átlagos szkeptikus önmagát és a jelenkor tudományát nietzscheánus fölényességgel istenítő liberális személy, aki lekicsinylően tekint az átlagemberre, a konzervatív, s spirituális beállítottságú középosztályra. Sokan épp attól az Übermensch-tudattól áthatott szajkózástól csömörlenek meg, amit a Szkeptikus Társaság elnöke, Vágó István is előad, holott lehetséges, hogy a fontoskodó materialista mondattömegek egy részével még akár szimpatizálnának is. Bár a szkeptikus sajtó ömleszti a globális groteszk világszemléleti alapjait (materializmus, ateizmus, liberalizmus, darwinizmus), egyre több a normalitáspárti tudós és szakértő, akik lerántják a leplet a svindlerek feje fölül. Segítsék őket a felsőbb szférák munkájukban!
 
 
 
Tor Salqvist
 
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Kultúra (7) Mozi világ (440) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Sport (729) Politika (1582) Vetítő (30) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Szépségápolás (15) Tereb (146) Gazdaság (706) Jobbegyenes (2793) Heti lámpás (312) Flag gondolja (36) Egészség (50) Mondom a magamét (7561) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>