Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
059443403c6b8ad1b3f6058e9a648d05.jpg

Schulz mester

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Huncut egy ember ez a német szociáldemokrata, az Európai Parlament szocialista elnöke. Kieresztett a száján egy jót, majd mindjárt meg is cáfolta, hogy nem így mondta, meg nem ezt mondta.

Pedig a magyarországi volt kommunistákhoz húzó szíve, s főként esze pontosan tudta, hogy valami nagy-nagy hazugságot kell állítani, hogy rögtön hasson, amit mindjárt átvesz a világsajtó, aztán a későbbi magyarázkodás úgysem kap akkora nyilvánosságot. A helyreigazítás hamvába hal, de a magyarokról formált vélemény, miszerint antiszemiták lennénk, az ránk ragad.

Ravasz politikus, ártani akart, ártott is. Mit érdekli őt Magyarország? Pártcsaládja egyre elvakultabb, elfogultabb téziseit, akaratát közvetíti bármi áron. Hogy ezt nem illik egy európai szövetségessel megtenni, amelyik véletlenül a néppárti, konzervatív pártokhoz tartozik, s ez a magatartás ellenkezik minden európai normával, ez az európai balliberális oldalon úgy látszik, nem számít.

Az Európai Unió már nem úgy működik, mint alapításakor. A nagy öregek még az Egyesült Európában hittek, az egymás támogatásában, a problémák békés megoldásában, de mind elmentek vagy abbahagyták a politizálást – mint De Gaulle, Schuman és Adenauer vagy Kohl és Mitterand, Thatcher és Chirac. Nekünk meg itt maradtak a kommunista és szocialista múlttal, az 1968-as diáklázadással, vörös brigádos szimpátiával megterhelt európai politikusok, akik a problémák rendezését erőszakos fenyegetőzésekkel, gazdasági megszorításokkal, olykor hamis vádaskodásokkal próbálják rendezni. Szomorúan kell konstatálni, hogy az Európai Unió nem az egység, az együttműködés felé terelgeti a tagállamokat, hanem engedve a nemzetközi pénzpiaci nyomásnak, valamint a baloldali, szocialista, liberális pártoknak, egyre inkább az ellenségkép-keresésben találják meg a „helyes” utat. Most éppen Magyarország került a célkeresztbe. Ennek három éve tartó időtartama aggasztó. Hogy ennek a nyomásnak engednek az EU egyes tagállamai, abban súlyos felelősség terheli az Európai Unió meghatározott vezetőit és gazdaságilag, politikailag legerősebb államait. Ez nem az egység, hanem a szétesés felé taszítja Európát.

De miről is van szó, mi történt megint a napokban? Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista elnöke, ez a derék német baloldali nyilatkozott a belga Metro nevű újságban: „Magyarország össze akarja írni a zsidókat.” Azon túl, hogy az EP elnöke egy egész országot és annak minden polgárát antiszemitizmussal vádolja, azon túl, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja a leghatározottabban visszautasította ezt a súlyosan sértő, hazug kijelentést, azon túl ez a Martin Schulz elfogultságával ismét hihetetlen károkat okozott hazánknak. Érdekes egybeesés az is, hogy a közelmúltban ez a második, hogy alaptalan és felháborító antiszemita vádak érték Magyarországot külföldről. Előtte Ronald S. Laudernak, a Zsidó Világkongresszus elnökének kellett bocsánatot kérnie valótlan állításokat tartalmazó kijelentései miatt. Most Schulznak kellene bocsánatot kérnie. De vajon megteszi-e? Mit tud a Hehlrath városában született Martin Schulz Magyarországról? Egyéves volt a reményteljes, Marshall-tervvel teletömött Nyugat-Németországban, amikor nálunk 1956-ban dörögtek a fegyverek, és egy nép élet-halál harcát vívta a szabadságáért. Ezek között a pesti srácok, munkások, egyetemisták között harcoltak magukat zsidó származásúnak vallók is, akik egyszerűen hazafiak voltak, és távol-közel nem tudták, mi az antiszemitizmus. Ez a valóság többnyire ma is, ha a haza érdekeiről van szó. Tudja-e Schulz mester, hogy amikor ő tizenkilenc évesen a baloldal mellett kötelezte el magát, és belépett a Német Szociáldemokrata Pártba, az SPD-be, akkor mi már harminc éve szovjet megszállás alatt éltünk, és szögesdrótok, taposóaknák választottak el bennünket a szabadságtól, a Nyugattól? Ezt egy volt könyvkereskedőnek tudnia kellett volna, persze történelmi ismereteinek hiányossága miatt talán nem véletlenül nem jutott el az érettségiig.

Tavaresek, Barrosóék, Merkelék, Schulzék és számos más, európai balliberális politikus hiányos, felületes következtetéseiért természetesen ők maguk a felelősek. De súlyos politikai, erkölcsi felelősség terheli a magyar szocialista-liberális oldal militáns részét, politikusait – például Andor Lászlót, Kovács Lászlót, Tabajdi Csabát, Gurmai Zitát, Göncz Kingát, valamint megnevesíthető balliberális újságírókat, akik folyamatosan félrevezetik, félretájékoztatják az Európai Uniót Magyarországról, amiért jelentős gazdasági és politikai kár érte, éri országunkat. A hatalomért folytatott aljas játszmákért valamikor valakiknek felelni kell. A szovjet hadsereget most már nem lehet behívni, a hazai baloldal a belpolitikai gyengeségét jobb híján a Nyugattal próbálja megváltoztatni. Reméljük, időben felébred az Európai Unió jobbik része.

Ideje lenne Schulz mesternek és társainak észrevennie, hogy kikből áll a hatalommániás magyar baloldal, miután a Magyarországon gyártott, tényszerűen hamis dokumentumaikkal folyamatosan félrevezetik és nevetségessé teszik a rászedett európai uniós politikusokat. Itthon az emberek többsége tudja, kik ők, mik a szándékaik, és tudja, hogy a bolsevizmus gyökereiből táplálkozó új baloldal meghatározó része ugyanazt tudja ígérni, mint a régi: Magyarország kiárusítását, az eladósítást, a szolgaságot és a szegénységet.

Stefka István - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7708) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Jobbegyenes (2823) Heti lámpás (322) Belföld (11) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Gazdaság (713) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Mozi világ (440) Sport (729) Mozaik (83) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>