Ma 2021 szeptember 19. Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
89b487d21091b2e479fe6f9a8173ac7b.jpg

Papp Lajos: Nyílt levél!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Dániel Péter! Ön GYÁVA ember. Gyáva ember az, aki kockázat nélkül kiszolgáltatott embert testileg-lelkileg megöl, emberségében meggyaláz, tönkretesz, bemocskol. Gyáva tett volt bemocskolni, összemaszatolni más munkáját, közösségi házban ketchuppel bármit is összekenni. 

A gyávaságnak is vannak fokozatai. Atombiztos bunkerből, lőrésen keresztül, védekezésre képtelen emberre gépfegyverrel lőni a gyávaság legfelsőbb foka. Ön napok óta folyamatosan egy védekezésre képtelen, idős hölgyre lövöldöz, aki két gyermek édesanyja és négy unoka nagyanyja. Teszi ezt annak biztos tudatában, hogy Önt semmilyen kár nem érheti, a célszemély viszont gyorsan vagy lassan belepusztul a támadásba.

Napok óta nem alszom, mert fájdalom van a szívemben. Nem a nemzet nem alszik. Én nem alszom. Nem a nemzet nevében beszélek. Mert a végső elszámolás során nekem kell Isten ítélőszéke elé állni.

Napokig nem tudtam, mit tehetnék ebben a helyzetben. Milyen lehetőségeim vannak? Közös levelet fogalmazni, és sok név mögé bújva számon kérni bűnét? Nevetség tárgyává tudnak tenni minden közös nyilatkozatot.

Sötétben, hátulról leütni, megverni, megveretni!? Ilyet csak a gyávák tesznek. Szemtől szembe leköpni, arcul ütni!? Ilyet a kocsmai verekedők tesznek.

Történelmi olvasmányaimból tudom, hogy a középkorban társaik védelmében, hogy minél kevesebb áldozat árán döntsék el az adott vitás kérdést, seregek, csapatok, kisebb közösségek bajvívókat állítottak ki. Eleink ezt bajvívásnak hívták. Én Önt bajvívásra szólítom fel! Bármikor, bárhol, bármely feltételek mellett, puszta ököllel vívott párviadalra. Ön 21 évvel fiatalabb és 30-35 kilóval súlyosabb, mint én. Tehát az Ön kockázata csekély. A gyáva kis kockázatot sem képes elviselni. Ha Ön e felkínált párviadalra nem kíván kiállni, akkor Ön GYÁVA, GYÁVA.

Tudom, hogy az Ön mögött állók segítségével megverethet vagy akár meg is ölethet. Önnek tudnia kell, hogy én nem félek. Nem félek, mert készen vagyok az útra. Ismerem hibáimat, bűneimet, gyengeségeimet, és ismerem Krisztus urunk tanításait.

A házasságtörő asszonyt megkövezni szándékozóknak Krisztus azt mondta: „Az vesse rá az első követ, aki nem vétkezett.” Egyetlen kő nem repült a bűnös asszonyra. Wittner Máriát nem köztörvényes bűncselekményért ítélték halálra. Politikai okokból ítélték halálra. Több hónapot töltött siralomházban, 13 évet börtönben. A halálos ítélet, a halálsoron és börtönben töltött idő minden korábbi bűnét eltörölte. Minden ’56-os nő és férfi, akik a barikádokon, akik a sortüzekben, akik a börtönökben, akik akasztófán, akik kínzókamrákban a Hazájukért, a Nemzetükért meghaltak vagy szenvedtek, minden korábbi bűnüktől felmentettek.

Dániel Péter! Ön ezen a földön senkit nem győzhet le. Megölhet, meggyalázhat, megfélemlíthet, bemocskolhat sok embert. De legyőzni egyetlenegy embert tudunk. Önnön gyűlöletünket, gyengeségünket, hitetlenségünket, fájdalmunkat, megaláztatottságunkat, hibáinkat.

Dániel Péter! Egyszer legyen bátor életében! Győzze le félelmét! Győzze le gyűlöletét! Kérjen bocsánatot Wittner Máriától! A magyar nemzettől! 1956 hőseitől! 1956 mártírjaitól! A halottakat csak az élők védhetik meg.

Ha Ön nem kér bocsánatot, akkor GYÁVA! GYÁVA! GYÁVA!

Vegye tudomásul, hogy Önmaga elől nem menekülhet el! A gyávasággal szemben sem betonbunker, sem a barátai, sem a családja nem védheti meg. A mai naptól, ha gyalogosan jár az utcákon, ha buszon, villamoson, földalattin emberekkel találkozik, bárkinek a szemébe néz, minden szempár azt üzeni majd, hogy Ön gyáva! Ha egyedül lesz világosban és sötétben, ébrenlétében és álmában ezek a tekintetek elkísérik.
A gyávákat nem a nép haragja, hanem a nép megvetése sújtja. Én nem nyilatkozhatom a nép nevében, de hangos szóval mondom egyes szám első személyben: én megvetem Önt, ha nem kér bocsánatot Wittner Máriától, az ’56-osoktól, a magyar nemzettől.

Dániel Péter! Legyen bátor! Kérjen bocsánatot!

2011., mindenszentek napja

Papp Lajos, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (255) Tereb (138) Irodalmi kávéház (505) Nagyvilág (1458) Jobbegyenes (2113) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Politika (1578) Flag gondolja (33) Történelem (14) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Belföld (6) Életmód (1) Autómánia (61) Tv fotel (65) Gazdaság (662) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (5577) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>