Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
e4667c7b22225b6b1fc118b0fe8412fe.jpg

Összefogás a kormánnyal Csepelért - interjú Borbély Lénárddal

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Miként függ össze a Csepelre telepített roma családok ügye a csepeli baloldallal? Hogyan sikerült négy év alatt több munkát elvégezni az egykori munkás kerületben, mint az azt megelőző húsz évben? Mitől lett négy milliárdos mínuszból, mára majd másfél milliárdos plussz a kerület költségvetésében?

Fiatal, abiciózus, őszinte és tehetséges. Ezekkel a jelzőkkel lehetne a legjobban jellemezni Budapest 21. kerületének,  - a 2010-es kormányváltás előtti időszakban mostohagyerekként kezelt, ám azóta valóban megújult Csepelnek a Polgármester-jelöltjét, akivel egy kávé mellett beszélgettünk a céljairól és Csepel jövőjéről.

A változás valóban csodával határos, ami végbement a 21. kerületben. Hogy értékeli Csepel elmúlt 4 évét?

Csepelen az elmúlt 4 évben megvalósult mindaz, amit a korábbi politikai vezetők évekig, évtizedekig csak ígérgettek. Megépült a szennyvízcsatorna hálózat, elkészült a gerincút első szakasza. Ezt a következő 5 évben fogjuk tovább folytatni. Több város rehabilitáció zajlott, vagy zajlik még jelenleg is, aminek keretében panelházak és közterületek újulnak meg. Rengeteg változás történt Csepelen, aminek az alapját az jelentette, hogy rendbe tettük a kerület gazdálkodását. 2010-ben még közel 4 milliárd forint volt a költségvetés hiánya, idén pedig 1,4 milliárd forint plusszal kezdtük az évet. Micsoda különbség!

Melyek azok az intézkedések, megvalósult projektek amelyekre a legbüszkébb?

Amiket már az előbb is említettem. A gazdálkodás rendbetétele, a csatornázás, gerincút megépítése, panelfelújítások. De ha más honnan közelíteném meg, akkor azt mondhatom, hogy arra vagyok a legbüszkébb, hogy mára Csepel egy rendezettebb, tisztább, és biztonságosabb kerület, mint volt néhány éve. Ma jobb Csepelen élni, jobb érzés csepelinek lenni. 

Minden esély meg van arra, hogy folytatódjon az az elkezdett valóban páratlan építkezés, amelyet Németh Szilárddal és természetesen a helyi Fidesz vezetésű Önkormányzat támogatásával karöltve elkezdtek 2010-ben. Ehhez „mindössze” annyi kell, hogy Ön megnyerje a választást a baloldal közös jelöltjével, Horváth Gyulával szemben. Mit gondol ellenfeléről, aki egykor Csepelen, mint a szociális és kisebbségi ügyekért felelős alpolgármester már hagyott jóvá, úgymond „bizarr”, kétes értékű, a csepeliek számára pedig kifejezetten hátrányos intézkedéseket, gondolok itt a ferencvárosi roma családok betelepítésére.

Horváth Gyula két óriási politikai bűne az, hogy fővárosi képviselőként végig asszisztálta a kórházunk bezárását, valamint a volt 9. kerületi polgármester hallgatólagos támogatásával családok százait költöztették kerületünkbe. Vajon kinek hozott ez hasznot?

 Milyen programmal fut neki az októberi megmérettetésnek? Hallhatnánk az elképzeléseiből néhány kiemelten fontos elemet?

A csepeli emberek belefáradtak az állandó széthúzásba, a politikai csatározásokba. Azt szeretnék, ha a kerület összefogással fejlődne. Az én programom pont erről szól. Összefogással a Kormánnyal és a Fővárossal, Csepel érdekében. A programom 35 kiemelt pontban foglalja össze, hogy mit gondolok a kerületünk jövőjéről. A legfontosabbnak a munkahelyteremtést, a közbiztonságot, a családok támogatását és a fejlesztéseket tartom. Ezek közül több minden saját erőből is megvalósulhat, azonban az igazi fejlődéshez a Kormány támogatása elengedhetetlen.

A munkahelyteremtést a volt gyár területén képzeljük el, amelyet különböző adókedvezményekkel is megtámogatnánk. A közbiztonságra nem sajnáljuk a pénzt, ezért még több rendőrt és közterület felügyelőt fogunk szolgálatba állítani, és még több térfigyelő kamerát építünk ki. Kormányzati támogatással felújítjuk az összes csepeli panelházat, folytatjuk a rezsicsökkentést, a fiataloknak és családjaiknak új közösségi tereket hozunk létre. Szeretettel gondolunk időseinkre, ezért a csepeli nyugdíjasok számára több minden más mellett ingyenessé tesszük a strandot és a klubhelyiségeket. Folytatjuk az utak és járdák építését, a csapadékvíz csatornák kiépítését, a kerület megszépítését. Egyik legfontosabb értékünk a Kis-Duna part, amelyet természetes környezetében megtartva fogunk továbbfejleszteni.

Végezetül engedjen meg egy személyes jellegű kérdést. Két gyönyörű kislánya van. Hogyan éli meg a család, a kampányt és a választásokkal kapcsolatos sűrű programokat, rendezvényeket, szakít azért időt a családjára is? Milyen Borbély Lénárd az apuka? Szigorú vagy inkább engedékeny?

Számomra a legfontosabb a családom. Imádom a kislányaimat, ezért nagyon nehéz ez az időszak, amikor a kampány minden időmet lefoglalja. Arra viszont nagyon figyelek, hogy a 3 éves Flóra lányomat minden reggel el tudjam vinni az óvodába. A feleségem és a gyerekek nagyon nehezen viselik el, hogy ilyen keveset látnak. Éppen ezért nagyon várom már, hogy vége legyen ennek az időszaknak. Hogy mennyire vagyok szigorú? Próbálok az lenni, amikor szükséges, de ez nem könnyű, mert szerelmes vagyok a kislányaimba és mindig levesznek a lábamról. De melyik apuka nincs ezzel így?

]]>FOLYTASSUK KÖZÖSEN - CSEPEL JÖVŐJE 35 PONTBAN - polgármesteri program]]>

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Sport (729) Mozi világ (440) Heti lámpás (312) Tv fotel (65) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Életmód (1) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2793) Flag gondolja (36) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (7) Mondom a magamét (7561) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Belföld (11) Mozaik (83) Autómánia (61) Gazdaság (706) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>