Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
d8ee6b2189bdab46b566f126d9f1acf7.png

Nyilas plakáttal uszított a CBA ellen a Kettős Mérce

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Erős plakátot posztolt a Kettős Mérce által indított Facebook-oldal, ami a CBA bojkottjára szólít fel.

A Szálasi-feliratot levették ugyan az ]]>eredeti plakátról]]>, a szigorú nyilas szíve fölött viselt nyilaskereszt azonban a helyén maradt, a „Szégyeld magad! Már megint zsidónál vásároltál!” helyére pedig „Szégyeld magad! Már megint CBA-ban vásároltál!” felirat került.

A plakátot időközben – minden külön értesítés vagy bocsánatkérés nélkül – törölték a Facebookról.

De ez csak egy látványos vadhajtása a bojkottos őrületnek, szerintem maga a bojkott is hajmeresztő. Arra biztatni a t. vásárlókat, hogy ne magyar vállalkozóknál vásároljanak? Bármilyen inkorrekt módon is járjon el a kiskereskedelem nemzetközi szereplőivel a kormány, az efelett érzett jogos felháborodásnak aligha ez a legszerencsésebb manifesztációja. (Van egy másik, Még Progresszívebb csoport is, a szintén a nyilas plakát vezérgondolatára emlékeztető /orbannalvasarolsz url alatt elérhető Bojkott CBA & Coop & Reál csoport is, ami a CBA mellett a másik két nagy, magyar tulajdonú láncot is bünteti. Azt viszont kétségkívül szórakoztató olvasni, ahogy az egyik bojkottoldal alapítója ]]>megsértődve kommentálja]]> a rivális bojkottoldalt.)

Ugyanis, ha az ember a sarki CBA-ban vesz valamit, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy a Lázár-testvérek vagy Baldauf László boltjában vásárolna – ha jól sejtem, alapvetően ellenük irányulna a bojkott. Sokkal esélyesebb, hogy egy kisvállalkozó működteti az adott üzletet, mivel a CBA-felirattal ellátott boltokat nem egy cég birtokolja, a CBA franchise-ként és beszerzési szövetségként működik, amihez bárki csatlakozhat (mivel a nagy volumenű beszerzés alkupozícióban és logisztikai költségekben is komoly előnyökkel jár) – így persze a franchise-tulajdonosokat is érinti a kieső forgalom, de a bolt gazdájához képest csak nagyon áttételesen. Ez az oka, hogy a kisboltokat néha átmatricázzák CBA-ról Coopra vagy Reálra, esetleg fordítva. A több üzlettel rendelkező, nagyobb bolttulajdonosok is ]]>jönnek-mennek]]>.

Ezzel szemben a nagy, nemzetközi tulajdonú láncok rendszerint saját tulajdonú üzleteket működtetnek, amik jóval nagyobb alapterületűek (szuper-, illetve hipermarketek), mint a CBA, a Coop vagy a Reál boltjai. Hát emiatt van nehéz dolga az egyszeri bojkottálónak, ha nem külföldi, hanem hazai láncok ellen indul hadba.

Frissítés: A Kettős Mérce szerkesztőitől a következő reakciót kaptuk, amit változtatás nélkül közlünk: „A plakátot nem a Mérce gyártotta, hanem a tumblrről szedte. Hajnali 3-kor időzítettük a másnapi posztokat, akkor került fel ez is. Nem asszociáltunk róla a nyilas plakátra, de másnap, ahogy az első visszajelzésnél valaki felhívta a figyelmet a hasonlóságra, azonnal töröltük a posztot. Ha valakinek ezzel megsértettük az érzéseit, bocsánatot kértünk. Nyilván nem akartunk soha és a jövőben sem nyilas plakáttal kampányolni.”

Írta: ]]>TuRuL_2k2]]>

]]>http://mandiner.blog.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Tereb (146) Mozaik (83) Nézőpont (1) Történelem (18) Jobbegyenes (2823) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Tv fotel (65) Gazdaság (713) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7708) Politika (1582) Kultúra (9) Sport (729) Egészség (50) Életmód (1) Autómánia (61) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>