Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
515651e2a4b560ff74fd3b6aa2465b37.jpg

Utcára az év végi bónuszokért!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egyik kedvenc saját fejlesztésű elméletem szerint a magyari baloldal örvényszerű, egyre mélyebbre és mélyebbre süllyedése (többek között) annak köszönhető, hogy teljesen elengedték a szakpolitikai kérdéseket, {...}

{...} és kizárólag a demokrácia vs. nemdemokrácia hamis dilemmára kezdtek összpontosítani, ahogy arra a bitóakadémiánnappaliban kiképezték őket.

Ebből egyenesen következett az a leépülés, amikor a közhöz való szólás alatt kivétel nélkül kiszervezett vagy idegen források által gyártott fél-és teljes hoaxok ráerősítésével foglalkoznak.

Oktatáspolitika helyett Grimm mesékből kifényképezett oldalakon háborognak, adópolitika helyett Horváth András képzeletbeli 1700 milliárdjára hivatkozva(plusz stadionresztli) „miért nem élünk úgy, mint az osztrákok?” illúziókra keresik a választ, diplomácia helyett a kitiltási botrányra válaszul pedig amerikai zászlót lengetnek.
 

Van ez a konstruktív ellenzék nevű valami, amit a teljes baloldalt egyesével végignézve kizárólag Schiffer András gyakorol. Ő képes volt rákérdezni – igaz, csak a Facebookon, és mindennemű sajtóvisszhang nélkül  – hogy ezt mégis hogyan (alá’ Kálmánolga). Ha egyszer mindenféle bűnüldözési egyezmények vannak ratifikálva Magyarisztán és a Létező Legtökéletesebb Demokrácia között, akkor nem kutyakötelessége lett volna átadni az illetékes magyari hatóságoknak a dokumentumokat? Már ha vannak – ezt már én teszem hozzá.

Sajnos Schiffer ezzel a konstruktív ellenzékieskedéssel nem csak a baloldalon van egyedül, hanem a saját pártjában is…

A legfrissebb dezinformáció, amire fel az együttelenített Párbeszéd Bajnai miniszterelnökségéért Magyarországért mozgalom rögtön neki is kezdett egy tüntetés megszervezésének, hogy a gonosz kormány újabb államosításon töri a fejét, einstandolja a szabadság utolsó kis szigeteit (Budapestnek kellett volna lennie, de nem jött össze – hülye demokrácia), a maradék magányos nyugdíjpénztárakat.

Sok minden nem vagyok, többek között nyugdíjrendszer-szakértő sem, de a nyilvánosságba ma belelőtt hisztik kicsit olyanok, mintha a Kelet-Indiai Társaság megszűnése felett szomorkodnánk, mert az a sok függetlenedési balhé mennyire nehéz helyzetbe hozta a részvényeseket…

Tagadhatatlan, a Horny kormány 1997-es döntése lazán beidőzített egy csinos kis államcsődöt. A szolidaritás alapú, elosztó-kirovó rendszerben működő nyugdíjrendszert felmenő alapon kicserélte egy félig magán-félig állami hibridre, ahol a jól keresőket az alapok felé terelte, a szegényebbeknek, valamint az inaktívak számára pedig megtartotta az állami kézből etetést. A középosztály (és a felettiek) individualitására játszó blöfföt keverték a járadékosok iránt érzett baloldali szerelemmel, aztán win-win 20-25 évig, utána meg ehetjük egymást a kietlen pusztává omlott Magyarföldön.

Az időzített államcsőd mellett egy akut államcsőddel is meg kellett küzdenie a frissen hivatalba lépett Orbán-kormánynak, így hát az „einstandolt” magánynyugdíj kasszát nem zsákokban tették el a Nemzeti Bank pincéjében vagy vették meg Jan Mayen szigeteket Norvégiától, amit most jó pénzért bérbe lehetne adni az északi-tengeri orosz flottamozgást figyelő amerikai lokátor-századnak befektetésként, hanem kisebb részt kipótolták a költségvetést, nagyobb részt leírtak egy tetemes mennyiséget az államadósságból. Ha Magyarország legújabb kori történelméből kimarad egy Gyuriferi névre hallgató elmebeteg és van mínusz 3 szocialista kormány 1990 óta, akkor lehetne magyar zászló Beeren-hegyen…

Nincs!

Az elloptak 3000 milliárdot, most a maradék 200-ra fáj a foguk viszont továbbra is hazugság téves állítás. Nem véletlen, hogy a minden apróbb-cseprőbb ügy miatt közmeghallgatásokon magyarizó EU, bizottságostul, bíróságostul nem talált kivetnivalót a (vissza)államosításban, sőt alapvetően hibásnak nevezték a magyar magán-nyugdíjpénztári rendszer finanszírozási modelljét. Ezzel nem voltak egyedül. Már a Bajnai is kezdett ellépni miniszterelnöksége alatt a rendszertől, alapvetően lazította fel az addig kötelező belépést, de az eredeti örültség levezénylője, Surányi Gyuri is többször nyilatkozta: hatalmas hiba volt ennek a hibrid rendszernek a bevezetése.

Erre 2014-ben a hülyék egységfrontba tömörülnek, és követelik vissza az önmegsemmisítő gombot…

Apróság, de érdemes még felírni a kisfüzetbe, hogy jelenleg szó nincs einstandról. Habár a kormány hajlandó lehajolni minden apróért (reklámadó, internetadó), aztán megsértődni, ha jön a börtönbeli zuhanyzós jelenet, de most nincs erről szó. A nem működő, befizetett vagyont az utolsó pillanatokban még Öböl-menti kis szigetekre váltó pénztárakat számolják fel.

Tényleg érdemes baloldaliként a pénzügyi-menedzser elit év végi bónuszáért az utcára menni?
 
]]>www.tutiblog.com]]> - Szerző: Piréz Róbert

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Heti lámpás (312) Gasztronómia (539) Kultúra (7) Belföld (10) Politika (1582) Sport (729) Jobbegyenes (2788) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7546) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Gazdaság (705) Tereb (146) Mozaik (83) Autómánia (61) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>