Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
736d2a4b5a6368099ac1ed4af2b0f4df.jpg

Banksegélyből él a liberálisok parasztkirálya

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az európai uniós polgárok csak találgathatják: vajon mivel érdemelte ki adott politikus a felügyelőbizottsági posztot a neves pénzintézetben.

„Politikusi utófoglalkoztatás” – ez a közgazdasági-közéleti kategória is felszínre bukott a rendszerváltoztatás első negyedszázadának végén. Egy nagy pénzközpont 2011 óta javadalmazást lök a liberálisok híres parasztkirályának.
 
Erre is futja a becsületes törlesztők kamatfizetéseiből.
 
Az európai uniós polgárok csak találgathatják: vajon mivel érdemelte ki adott politikus a felügyelőbizottsági posztot a neves pénzintézetben. Mi az, amit meghálál neki a nagy hatalmú híres pénzember?
 
Valószínűleg soha nem fogjuk megtudni.
 
Az biztos, hogy közgazdasági szakértelme nincs. Az a populista halandzsa, amelyet a párt gazdaságpolitikájaként a kampányokban a társadalomra böffentett, csak kettesre lett volna elegendő a marxista-leninista gyorstalpalón.
 
 
Tízmilliárd dollár.
 
Koalíciós társával együttműködve 2006-ban ennyivel növelte a közép-európai állam adósságát: tehát egyetlen év leforgása alatt. Bizony, ez nem más, mint a dilettantizmus bizonyított jele – már akkor, ha a lehető legudvariasabban akarjuk értelmezni a gazdasági adatot.
 
Tízmilliárd dollár adósságnövelés egy esztendő alatt.
 
Majd megpuccsoltak egy miniszterelnököt, együttműködve a Hazugságkirállyal, azért, mert a politikus kimondott egy történelmi mondatot: „…tele van korrupciós ügyekkel.” Igen, ez a puccs számos érdeknek megfelelő volt - mármint nem a tömegek érdekeinek.
 
Hanem a fizetőképes érdekeknek.
 
Később együtt lövettek – „csak” gumitölténnyel – a tömegbe 2006 októberében. Aztán lelkesen kitüntették a vezénylő tisztet. Viperával verették véresre a jogaikat gyakorolni akaró európai uniós polgárokat. Majd elítéltették gyorseljárásban a rosszkor utcára tévedt fiatalokat.
 
Sok mindenben kollaborált a parasztkirály.
 
Most felügyelőbizottsági tag. Ott van az üléseken – mondta hencegve. Föltehetőleg tolmács társaságában. Sugallva, hogy felügyelőként felelősséget visel. Nehogy rossz fát tegyen a tűzre az adott pénzintézet.

Ő felügyel.
 
Úgy, ahogy a brókerbotrány bankjának felügyelői? Sok milliárd forint szívódott fel körülhatárolható berkekben úgy, hogy nemcsak a Felügyelő Bizottság nem felelős az ügyben, hanem maga a hatalmas javadalmazást élvező bankelnök sem.
 
Ugyanez történt a Dunaferr skandalumban is.
 
Neves – „jobboldali” –, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező felügyelő bizottsági tag bizonygatta a parlamenti vizsgálóbizottság előtt, hogy ők semmiért sem felelősek. De miért vették föl a hatalmas javadalmazást? A képviselők ezt nem kérdezték meg tőle.
 
Ugyanebben a felelősségben fürdött a parasztkirály is.
 
Ám ebben az esetben jó, hogy a pénzintézet önti a pénzt a parasztkirályba. Össznemzeti érdek ugyanis, hogy a parasztkirály jó egészségben éljen még sokáig. Csak így idézhető ugyanis testület elé akkor, ha ennek is eljön az ideje.
 
Eljön, már középtávon.
 
A parasztkirálynak ugyanis nemcsak a Hazugságkirállyal egy év alatt összehozott tízmilliárd dollár államadósság-növelésért kell felelnie. Hanem azért a „privatizációs” cselekménysorozatért is, amelyet egy vattakabátos hőssel együtt vezényelt 1994 és 1998 között.
 
Mint utóbbinak úgynevezett „koalíciós helyettese.”
 
E „privatizációknak” nevezet aktusok ügyében tudniillik egyre több tény bukkan napvilágra. Nemcsak a következményekről, amelyeket elszenved a közép-európai lakosság, hanem magának az aktussornak a konkrét lefolyásáról is.
 
Külföldi hírforrások is buzognak.
 
Így igenis, továbbra is önteni kell a gyanútlan kamatfizetők pénzét a parasztkirályba, éljen, viruljon, böffentsen populista sületlenségeket, találkozzon rajongóival, mosogassa a Hazugságkirályt, bizonygassa egykori hősiességét.
 
Az idő neki dolgozik – miként egykor az őshüllőknek.
 
Kovács G. Tibor - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2788) Mozaik (83) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Politika (1582) Flag gondolja (36) Történelem (18) Életmód (1) Kultúra (7) Mondom a magamét (7546) Nagyvilág (1310) Sport (729) Gazdaság (705) Heti lámpás (312) Autómánia (61) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>