Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
faa915a6792a831b6c9b774e0e90a436.jpg

Tájkép csata közben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Népszabadságnak már memóriazavarai is vannak, címében írja, hogy már felsorolni is nehéz, kikkel veszett össze a magyar külügyminiszter.

Tizenvalahány éve meg Tony Blair volt a kedvenc, a politikai korrektség lieblingje. Dolgozott is szépen, elhitte például a titkosszolgálatok hamis és félrevezető jelentéseit, elhitte a már akkor is mocskos világsajtó sugallatait, hogy Szaddam Irakjának több atomfegyvere van, mint a szelíd és jóságos Leonyid Brezsnyevnek.

Aztán elindult az őrület, sok tízezer halottal. De Tonynak arra is volt ideje 2006 tavaszán, hogy néhány órás villámlátogatást tegyen Budapest két legfrekventáltabb helyén, az MSZP-gyűlésen a Syma Csarnokban, és a Gyurcsány-villában, rizottós vacsorán. A tömeggyűlésen Hiller büszke mosolya mellett képes volt magyarul kimondani, hogy igen, MSZP. (Hol van ma már az MSZP, no meg a brit Munkáspárt?) A vacsorán pedig ízlett neki Dobrev Klára Klarisszima főztje, más kérdés, hogy az ételt a kabinet mesterszakácsai főzték, amit Tony még máig sem tud. Mindegy.

Aztán - elsőként a brit történelem során -  mint volt angol miniszterelnök, katolizált. Ez komoly dolog, amin nem szabad élcelődni, csak ugye az a sok tízezer halott…

Nem akartam szobrot állítani az egykori kedvencnek, egyébként sincs már blairizmus, harmadik út meg egyebek, csak romok vannak, a Munkáspártban, az MSZP-ben és most legújabban Európában.

A különbség annyi, hogy most még mocskosabb a sajtó. A magyar is. Amit az Antall-kormány kapott anno, az sem volt semmi. De akkor még - tévesen - azt hittük, hogy fiatal ez a demokrácia, mindenki örül a sajtószabadságnak, vége az MSZMP-szájzárnak, hát egy kicsit elszaladt a ló, de nem baj, majd lehiggadnak. Meg is történt, Horn alatt báránylelkűek voltak, ha a kormányról volt szó. (+ D209, + Gyurcsány, + Gergényi).  

De öt éve megint hörögnek. Hős egy idióta nő, aki nem hajlandó felesküdni az alaptörvényre, hős egy másik, aki bojkottálja a tudósok vacsoráját, hős, aki fekete köpenyben nővérkedik. Mindenki hős, aki ellenáll. Mert itt diktatúra van.

De most rátört Európára a vég, és ezek  most  még jobban hörögnek. Majd huszonöt év múlva (ha lesz itt még huszonöt év müezzinek nélkül) néhány politológus hallgató belemélyed a világsajtó idei munkásságába, vaskos kötet lehetne a feldolgozás. Sok dolguk lesz.

De a hazai sajtó sem kutya. Csak két mozzanat. Az uniós vezetőség láthatóan felébredt, október elején Luxemburgban lesz fontos konferencia a migránsválság kezeléséről. Mit ír erre a derék magyar újságíró?  Szijjártó elbukta, nem Magyarországon lesz az uniós konferencia.

A Népszabadságnak már memóriazavarai is vannak, címében írja, hogy már felsorolni is nehéz, kikkel veszett össze a magyar külügyminiszter. A sok okos magyar szerkesztő persze tudja, hogy ez a dinamikus fiatalember nem egy futsallmecs után a kocsmában üvöltözik csapattársaival (ami persze magányügy), hanem az ország, szép hazám elleni sérelmekre válaszolt a román, a szerb, a szlovén és a horvát (ez is egy kisantant-futsall) vezetőknek, no meg Freymann-nak és társainak.

De a média alagsori szintjén van a magyar baloldali politikai elit is.

A gigantikus Együtt - Korszakváltók Pártja (milyen korszakváltás?) képes volt azt mondani (a magyar társadalom pofájába vágni), hogy tízszer ennyi menekült sem lenne gond. A szintén gigantikus PM képes volt azt mondani (a magyar társadalom pofájába vágni), hogy Orbán marginális szerepet játszott az EU-csúcson. A még gigantikusabb MSZP elnöke képes volt azt mondani (a magyar társadalom pofájába vágni), Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett a józan ész politikájához és ma már azt képviseli, amit az MSZP az elmúlt hónapokban következetesen megfogalmazott.

De még ennél is van lejjebb, a Demokratikus Koalíció. Feledve az ex-miniszterelnök CNN-es és röszkei gusztustalan performanszait, az anarchista törpepárt kútja kifogyhatatlan.

Az egyik elnökségi tag magabiztosan kijelentette, hogy a kerítésépítés zsákutca, amivel a menekültprobléma nem oldódik meg. Majd hihetetlen éleslátással kifejtette, ha a kormány tervei szerint a horvát határon is megépül a kerítés, akkor majd Románia felől érkeznek a menekültek. Fantasztikus. Azt persze ez a zseni nem veszi figyelembe, hogy például a Keleti pályaudvaron - épp a kerítés hatására – megszűntek az áldatlan állapotok.

A másik DK-s reménység, a szolíd és visszafogott hölgy, aki szabadidejében klippeken gitározik, egy régi autópályás viccel illusztrálta sajtótájékoztatóját. Nála persze, hogy Orbán megy szembe a forgalommal.

Ez tényleg nagy kérdés, az európai jövő szempontjából sorsdöntő. Ki is megy szembe kivel? És hová visz az út? A nagy baloldali európai újságok szerkesztői már berezeltek, sorra jönnek lapjaikban a közvélemény-kutatások eredményei, ahol a megkérdezettek nyolcvan-kilencven százaléka fél, elege van a vezetők tehetetlenségéből. Aztán a liberális demokrácia legnagyobb dicsőségére, már nem is mernek kérdezni.

Hát ezt a katyvaszt elnézve, már én se nagyon.

(szék) - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Mondom a magamét (7546) Történelem (18) Belföld (10) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (705) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (312) Életmód (1) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Jobbegyenes (2788) Kultúra (7) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>