Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
50473221219c30b0f950f94016df914c.jpg

Amikor az évtized hülyéje ad interjút a nap hülyéjének – Fukuyama vs. Index

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nagy fába vágta a fejszéjét az Index újságírója, amikor a Nemzetközi Lengyellászló Iskolától megszokott felhozatalhoz képest is kimagaslóan sokat tévedő, {...}

{...} de rendre az univerzum legnagyszerűbb gondolkodójaként lefestett Fukuyama professzort, a CEU-s Zepter-előadások állócsillagát hívta beszélgetni.

Úgy kellett csinálnia, mintha olvasott volna már valaha könyvet. Nem sikerült, de Fukuyama professzor ebből – szerencsére – semmit nem vett észre.

Leo Straussnak a következő mondatot tulajdonítja a sokat, hosszan, de rendkívül feleslegesen kérdező indexes csávóka, aki tulajdonképpen arra volt csak kíváncsi, hogy miért ekkora geci az Orbán. (A békaperspektíva békaperspektíva marad.)

Meg arra is, hátha a Fukuyama tud valami biztatót mondani, ami szembemegy a közvélemény-kutatási adatokkal. De ő ennél okosabbnak akart tűnni, van ilyen, más is jött már zavarba ázsiai emberek társaságában…

„Ön annak idején a neokonzervatív irányzat egyik képviselőjeként indul. Az egyik, ha nem legbefolyásosabb neokon gondolkodó, Leo Strauss írt valami olyasmit a nácik vonzásába került filozófus, Heidegger kapcsán, hogy nem spórolhatjuk meg, hogy a liberális demokrácia legádázabb ellenségeinek érveinek mérlegelését. De mit lehet tanulni az illiberális demokráciáktól?”

Na, ennyi erővel a farmergyártóval is nyugodtan össze lehetett volna keverni. Mivelhogy:

1, Strauss soha nem volt a neokonok semmilyen képviselője. Le se szarta ezeket a huszadrangú, politikai pártok holdudvarában filozofálgató senkiket.

2, Valóban Heidegger kapcsán írt a kihívásokról, de annak köze nem volt se a nácizmushoz, se a liberális demokráciához. A szellemi kihívásokhoz – amivel az indexes gyerek is küszködik egy másik, alacsonyabb ligában – annál inkább.

3, A liberális demokráciát, mint az összes jelentős gondolkodó, ő is magasról leszarta. Az a publicisták és a harmadvonalas politológusok vissza-visszatérő mániája.

4, Ahogy a demokratákat, úgy demokrácia ellenségeit is leszarta, nemhogy vitatkozni akart volna velük.

5, Heideggerrel, mint a relativizmus képviselőjével szeretett nagyokat vitatkozni. Mert ő, az interjú két résztvevőjével szemben, tudta mit jelent.

Legközelebb a kisebb mellényekből gombolj fel egyet!

www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Gazdaság (705) Belföld (10) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Sport (729) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Kultúra (7) Heti lámpás (312) Életmód (1) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Szépségápolás (15) Történelem (18) Jobbegyenes (2788) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Mozaik (83) Egészség (50) Mondom a magamét (7546)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>