Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
4edb58330f06365151a784a7d5406eb6.jpg

Kárörvendők

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Rettenetesen fáj a baloldali törpepártoknak, hogy a társadalom jelentős többsége a szemének hisz, nem pedig nekik.

Saját politikai innováció híján ismét a rezsicsökkentést próbálják körbevenni mindenben rosszat látó, sötét gondolkodásuk agresszív szövegeivel, azt remélve, attól az majd láthatatlanná válik. De rossz hírem van számukra. Minden magyar fogyasztó minden hónap elején rápillant a számláira, ahol színes mezőben, jól olvashatóan ott áll, mennyit spórolt idáig. Azt a pénzt nyilván el is költötte másra, amivel javította saját és családja életminőségét. Jobb lett neki. Így aztán értekezhet Molnár Csaba, a DK alelnöke a „rezsihazugság tarthatatlanságáról és igazságtalanságáról”, még a legfanatikusabb gyurcsányisták is azt morogják magukban, hogy „reméljük, a Feri még többet adna!” Ezért aztán nem sok értelme van abban reménykedni, hogy nyálkás bevonatot kenve a rezsicsökkentésre elmozdítható népszerűségük a béka alfelének magasságából.

Mindenesetre a csatlós sajtó most kéjjel csámcsog a kiszivárgott híreken, miszerint a magyar kabinet engedni kényszerül a kötelezettségszegési eljárásban. „Vesztésre áll a rezsiharc”, „Meghátrál a kormány”, harsognak a szalagcímek, és beleborzonganak a szerzők a gyönyörbe, amikor levonhatják végre a következtetést: „Ebből gázáremelés lesz”. Amelyik orgánum ad egy kicsit magára, az persze leírja azt is, hogy ez még egyáltalán nem biztos. Mert meg lehet egyezni Brüsszellel úgy is, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. De ez nem jó a mi balliberális elitünknek, mert hol marad akkor a rezsimbuktatás. Így aztán ömlik a sirám a „mesterségesen veszteségessé tett” szolgáltatók kivonulásáról, a lepusztuló hálózatokról, a „kiszámíthatatlan, multiellenes” politikáról. Csak a fogyasztó nem érdekes. Aki mellesleg választópolgár is. És nyilván tudatlan ostoba, mert nem éri föl ésszel, hogy az lenne igazán üdvözítő számára, ha újra a multik kaszálhatnának az ő energiaellátásán.

Gyöngyszemet szült a vircsaft a logika területén is. A már emlegetett Molnár képviselő azt találta nyilatkozni, hogy ugyan választási győzelmet hozott a Fidesznek 2014-ben a rezsicsökkentés, de nem nyújtott érdemi segítséget a rászorultaknak. (Itt nyilván nem a medencéjét fűtő főnökére gondolt.) Vagyis a kormánypártra százezrével szavaztak az agyhalott zombik, akik annak ellenére rajongtak a rezsicsökkentésért, hogy az nem jelentett számukra semmit. Mert ne feledjük, a Gyurcsány-párt szerint ebben az országban minden második ember szegény. És az eredményből kiolvasható, hogy nem minden szegény szavazó adta a milliárdos Cipolla által vezetett formációra voksát. Tegyük hozzá, szerencsére. Hisz minapi hír, hogy egy év alatt ötödével csökkent a fogyasztók régebben felhalmozódott rezsitartozása. Ennyit az érdemi segítségről, higgyünk hát nyugodtan továbbra is inkább a szemünknek!

De bármerről közelítjük a problémát, folyamatosan át kell lépnünk a józan ész határát, ha meg akarjuk fejteni, miként lehet örülni a kormány feltételezett sikertelenségének, ha az valóban a lakosság életfeltételeinek romlásával járna. Hogyan lehet visszasírni olyan időket, amikor ezermilliárdos léptékben vitték ki a profitot a szolgáltatók külföldi tulajdonosai? Hogy lehet valakik számára fontosabb, mit mond Brüsszel, miről panaszkodnak a multinacionális cégek, mit akarnak a sokszor más államok tulajdonában lévő szolgáltatók, mint saját népük döntő többségének véleménye? És miért kell megsértődni, ha ezért idegen érdekek szolgálatába állt politikai báboknak nevezzük mindazokat, akik ezzel traktálnak bennünket évek óta?

Gajdics Ottó - ]]>www.napigazdasag.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu ]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2778) Mondom a magamét (7501) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Életmód (1) Gasztronómia (539) Tereb (146) Politika (1582) Kultúra (6) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Sport (729) Gazdaság (702) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Tv fotel (65) Autómánia (61) Vetítő (30) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Mozi világ (440) Heti lámpás (310) Történelem (17) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>