Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
cfa575bf96a962dfe1cf0ee5f7779d6a.png

Lehetne álomterápiával is küzdeni az antiszemitizmus ellen a Pázmányon

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Alvás közben is le lehet jönni a tudatalatti rasszizmusról – állítják az Illinois államban lévő Északnyugati Egyetem szakértői.

Szexuális és faji előítéletek csökkenthetők, ha a terápia folyamán, a páciensén bizonyos jellemzőkkel bíró arcokhoz nem sztereotip jelenségeket és dolgokat pavlovizálunk, hanem pozitívakat. Például a nőkhöz a matematikát, a feketékhez a napfényt, szlovákokhoz a középkort. Lehet a Pázmánynak is hasonlóan forradalmi megoldásokra volna szüksége inkább a féléves, kötelező holokauszt-ismeretek helyett.

Sokat nyűglődtem azon, hogy írjak-e egyáltalán bármit is a Pázmányon bevezetett „Általánosan kötelező műveltséggel és hitélettel összefüggő holokauszt-ismeretek” című tantárgyról, és nem csak azért, mert téma mágnesként vonzza a legkreténebb antiszemitákat, aztán este kocsma helyett kommenteket kell purgálnom. Próbáltam megérteni mi értelme van az egésznek, pár nap kellett ahhoz, hogy rájöjjek: semmi.

Két legitim oka lehet az általánosan (szakfüggetlenül) kötelező holokauszt-tanulmányok bevezetésének a felsőoktatásban. Hogy ne legyenek a hallgatók között vállalhatatlan antiszemiták, akik saját szakterületükben való elmélyedés közben helyett a kurucinfóra kommentelnek a „milyenhatmillió” témában, vagy mert az egyetem vezetése szerint a holokauszt annyira meghatározó része az európai kultúrtörténetnek, hogy külön – még ha fél év alatt el is végezhető – diszciplínát érdemel.

Előbbi esetében az eszköz teljesen alkalmatlan a cél elérésére, utóbbinál minimum kérdéses, hogy ez egy kötelező előadáson működik-e, illetve egyéb társtudományok híján van bármi értelme.

De amennyiben Szuromi Szabolcsék a hallgatók holokauszthoz való általában vett viszonyát kifogásolják, mert Vásárhelyi Mária elhíresült kamukutatása óta kényelmetlen nekik, hogy az egyetemüket a libnyaf rendre összeköti az antiszemitizmussal, akkor talán a felvételiztetés jogát volna érdemesebb visszakövetelni, hiábavaló kurzusok bevezetése helyett.

Persze az nyilván kényelmetlenebb, hamar kiderülne, hogy az egyetemre felvételt nyert hallgatók közel háromnegyedével nem a feltételezett antiszemitizmusuk a gond, hanem hogy konkrétan analfabéták.

Azon meg félévnyi holokauszt-korrepetálás sem segít…, viszont az álomterápia biztos működik…

]]>www.tutiblog.com]]> - Piréz Róbert

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (312) Tereb (146) Belföld (10) Gazdaság (705) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Mondom a magamét (7546) Kultúra (7) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Vetítő (30) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2788) Sport (729) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>