Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
b7a1cf0ec2fa47a9378163bc00074841.jpg

Csontos János: A terv, B terv, C terv

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Európai Uniónak menekültügyben két frenetikus terve van: egyik ostobább és képmutatóbb, mint a másik.

Az A terv az, hogy szigorúan betartják a genfi, a schengeni és a dublini szabályokat, sőt a határokat nemcsak a tagállamok között, hanem kifelé is virtualizálják. Ettől aztán a vén kontinens lesz a legjobb és leghumánusabb szeglete a bolygónak, kivívva a notórius falépítő Kína, az Egyesült Államok és Izrael elismerését, nem is szólva a hermetikus tengeri falat felvonó Ausztráliáról. Ebben a fázisban kell egy arkhimédészi pont, amihez viszonyítani lehet ezt a végtelen humanizmust. Legyen ez a mumus a lelketlen Magyarország, amely minden intés ellenére nem átallja fizikailag megvédeni saját (s ezáltal egyben Európa) határait; a főmumus pedig Orbán Viktor, aki nem akar lopakodó birodalomépítő, nemzeti szuverenitást csonkító kvótarendszert.

A B terv pedig az, hogy amikor nagyságrenddel több migráns jön, mint ahogy a süppedős brüsszeli bársonyszékekben elképzelték, az egész titkosszolgálatilag szervezett népvándorlásért Magyarországot teszik felelőssé, ahová oda (vagy vissza) küldhető az összes szociális, vallási és képzettségi szempontból nem kívánatos menekült.

Az A terv fázisában bírálták Magyarországot a kerítésépítésért; a B terv idején meg szépen lezárják a határaikat, kiteszik a Megtelt! táblát, s az esedékes választásokon – magyar mintára – sürgősen hazafias, honvédő, nemzetmentő kormányokat választanak maguknak. Így az Európai Egyesült Államok szép globálkapitalista ideája az adóparadicsomos Junckerekkel, érettségi nélküli Schulzokkal és más szellemóriásokkal együtt lekerül ugyan a napirendről, ám cserébe pár évtizedre megint megmenekülhet Európa a beszivárgó civilizációs ostromtól.

„Nem volt megállapodás a magyarokkal: egyszerűen rákényszerítettük őket, hogy fogadják a menekülteket” – nyilatkozta Pélmonostoron büszke hadvezérként Zoran Milanovic horvát kormányfő, hozzátéve: „Odaküldtük az embereket, és továbbra is ezt fogjuk tenni. Működik a B terv.” (Egyetértek Orbán Viktorral, hogy a horvát tengerpart még mindig szép, de ezt a csatlakozást kicsit talán elkapkodtuk. A schengeni vétót román és horvát viszonylatban is át kell majd gondolni.)

A Magyarország-rágalmazókat idehaza is támogatja az ötödik hadoszlop: egyrészt a komprádor ellenzéki politikusok, másrészt a saját jó lelküktől meghatódott civilek, akikben fel sem merül, hogy az életerős Iszlám Állam-terroristák netán asszonyok és gyerekek védőpajzsát tartják maguk elé; de a mostani karitatívok a kormányon kérik majd számon, ha a metróban robbantanak. Mindez azonban a mi kis pocsolyánk. Ám amikor Szijjártó Pétert vagy Pintér Sándort kórusban szidják határozottságuk és kendőzetlen kritikáik miatt (akik pedig ezekben a napokban felnőttek államférfiúi feladatukhoz), bele sem gondolnak, kik mellé állnak. Victor Ponta román kormányfő mellé, aki elérkezettnek látta az időt újfent kijátszani a magyar kártyát, s aki ellen országában köztörvényes eljárás folyik vesztegetési ügyben. Werner Faymann osztrák kancellár mellé, aki magyargyűlöletétől elvakítva holokausztrelativizálásba esett, ami Ausztriában is bűncselekmény: letöltendő börtönbüntetés jár érte. De említhetném Angela Merkelt is, aki meghívta a szíreket Németországba, és amikor azok komolyan vették, megpróbálták az egész „félreértést” gyáva és átlátszó módon rákenni migrációs hivataluk egyik kósza Facebook-bejegyzésére…

Nem lehetne inkább az Orbán-féle C tervet elővenni: a liberális blablát félretéve, a bűnbakkeresést elvetve, a kettős mércét kiiktatva, európai módon leülni és megbeszélni?

Csontos János - ]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Politika (1582) Életmód (1) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (312) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7549) Kultúra (7) Vetítő (30) Tv fotel (65) Tereb (146) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Belföld (11) Jobbegyenes (2789) Gazdaság (705) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>