Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
68cc55279dbb6a279c8cd19625a833b4.jpg

Kormányfők castingja

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Saját miniszterelnök-jelöltet javasol a magát szerényen csak „demokratáknak” nevező, Heller Ágnes-féle balliberális elit, miután nagy örömmel konstatálta, hogy újra összeállt a 2002–2010-es nagy csapat.

Körlevélben „felszólították mindazokat, akik érdemi közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy ne késlekedjenek, rendeljék alá érdekeiket a közös célnak, s ha kell, javasoljanak új miniszterelnök-jelöltet”. A körlevél nem is titkolt célja megtorpedózni Mesterházy Attilát, és olyan jelöltet állítani, aki a volt SZDSZ ízlésének jobban megfelel. Ehhez kéri az aláírásokat Heller Ágnes, Konrád György és az ilyen íveket általában aláíró törzsgárda. Mintha nem lett volna már tele a padlás baloldali miniszterelnök-jelöltekkel!

Itt van például Surányi György bukott bankár, aki még a feltétel nélküli állami fizetés elképesztően demagóg ötlete (létpénzt mindenkinek!) mögé is felsorakozott, hátha lesz belőle valaki, ha már nem lett belőle jegybankelnök sem 2007-ben, sem tavaly, hiába lobbiztak érte oly sokan határokon innen és túl. A munkásőr-tapasztalatokkal is rendelkező Felcsuti Péter szintén mindent elkövet a siker érdekében: nemrég az ATV-ben azt állította, hogy egy új, állami (rész)tulajdonú bank azért lenne hátrányos a magyar piacon, mert csökkentené a hazai bankok közötti versenyt… Mintha nem épp kartellezésért kaptak volna 9,5 milliárd forintos gigabírságot a legnagyobb bankok (köztük Felcsuti volt munkahelye, a Raiffeisen) a Gazdasági Versenyhivataltól! Egy harmadik jelölt, Bajnai Gordon pedig nem is olyan rég magabiztosan állította, hogy tavasszal ő lesz itt a kormányfő, senki más, úgyhogy hátrább az agarakkal. Ám időközben a bejutási küszöbszint alá zsugorodott a tengerentúlról erősen ösztönzött Együtt pártocskája, ami a volt SZDSZ-es tábort új kihívás elé állította. Mert amint várható volt, létrejött a nagy összefogás az őszödi igazmondóval, az egy mandátumért bárkivel koalícióra lépő Fodor Gáborral és a klubrádiós–DK-s Kuncze Gáborral (időközben eltűnt a Szabadelvű Polgári Egyesülete?), úgyhogy ismét fennáll a veszély, hogy a legerősebb párt elnöke lesz a kormányfőjelölt. Ami logikus, hiszen az MSZP-re és annak infrastruktúrájára rácsimpaszkodó sok kis pártocska egymaga talán be sem jutna a parlamentbe, még annyi hadra fogható tagjuk sincs, mint amennyi választókörzetben jelöltet kellene állítaniuk.

Szóval adott volt a feladat, mindenképp meg kell fúrni Mesterházy jelöltségét, igaz, hogy ez a demokráciával való szembemenetelés lenne, de a „demokraták” számára ez nem lehet gond. Most Surányi átdolgozott és bővített újrakiadásától várják a sikert, egyelőre hiába. (Pedig Lengyel László milyen szép köszöntőt írt a bankár 60. születésnapjára a Népszabadság hasábjain. Vajon tényleg a CIB Bankot veszteségbe kergető, a jegybank aranykészletét eladó Surányi lenne itthon „a legbefolyásosabb szellem”?) Szerdán azonban végképp eldőlt, hogy a LÉT társaság (és Surányi) bizarr javaslata az ingyenes állami fizetésről egész Európában megbukott, mert kevesen írták alá a támogatóíveket a határidő lejártáig. A minimális egymillió helyett mindössze 285 ezren a félmilliárdos lakosságú unióban. Holott egy év állt a szervezők rendelkezésére!

Most valami mást kellene kitalálni, valami programfélét azon kívül, hogy utálják Orbán Viktort, ellenzik a rezsicsökkentést, s a bankadót csökkentenék, a személyijövedelemadó-kulcsokat pedig megemelnék. Első nekifutásra javasolnám nekik a jegybank friss éves mérlegének tanulmányozását, amelyben a Simor-éra alatt erre az évre betervezett 203 milliárdos veszteséget az új vezetés nullára hozta ki…

mno.hu - Szabó Anna

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2788) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Sport (729) Belföld (10) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Vetítő (30) Mondom a magamét (7546) Gasztronómia (539) Politika (1582) Történelem (18) Autómánia (61) Tereb (146) Heti lámpás (312) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Gazdaság (705) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>